W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Tempomat - montaż.

Zrób to sam!
tomekskr
Posty: 2
Rejestracja: 18 sty 2019, 17:15
Lokalizacja: Będzin

Post autor: tomekskr »

Cześć
Czy ktoś może się podzielić wiedzą jaki zwijak musi być zamontowany pod podgrzewaną kierownice?
na znanym serwisie znalazłem tylko jeden opisany "Rio III 11-17" niestety jest to jedna z droższych opcji, są ze 3 inne aukcje o połowę tańsze wyglądają identycznie (w teorii) ale opis sugeruje Rio IV 17+ lub SN odnoszący się do serii IV, czy to będzie ten sam element?

Znalazłem ciekawego machera z Holandii który fajnie dokumentuje mody dla Kii miedzy innymi full upgrade kiery z podgrzewaniem - Eelko Roskam

Update:
- niestety zwijak jak można było się domyślać tylko w tej droższej opcji (aktualnie) będzie pasował tzn mk3 jest inne jak mk4 (mimo mylnych opisów aukcji), a wiedza w ASO jest śmiechu warta. Zadzwoniłem do ASO z pytaniem o cene zwijaka do podgrzewanej kiery z multifunkcją a gość do mnie że to będzie mega droga modyfikacja i że będzie musiał się kontaktować z centrum kia w tej sprawie czy to jest w ogóle możliwe :D i na pewno będzie ingerencja w istniejącą główną wiązkę - ale dwie min wcześniej wyjaśniałem że sam chce to zamontować że to mega proste i tylko zwijak mi potrzebny...

saint
Posty: 8
Rejestracja: 25 maja 2019, 10:31
Lokalizacja: Łódź

Post autor: saint »

Cześć,
wiem, że temat był już wałkowany ale nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi. Mam opcję kupienia kierownicy skóra+tempomat+bluetooth+podgrzewanie i założenia jej do RIo 2015 wersja L po lifcie. Nie zależy mi na podgrzewaniu kierownicy. Jeśli dobrze zrozumiałem to wystarczy uciąć kostkę o dwa piny wchodzącą do głównej wiązki i wszystko powinno działać bez problemu za wyjątkiem podgrzewania?


EDIT: Przepraszam, już zrozumiałem temat, nie załadowały mi się zdjęcia z pierwszego postu. Tam jest wszystko opisane.

Awatar użytkownika
beti
Posty: 87
Rejestracja: 11 sty 2015, 12:55
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: beti »

Ciesz się że nie zapłaciłeś, ja miałem info z ASO że 5500PLN plus robocizna .Za Tempomat kpl. Dałem 70USD plus 4pak piwa montaż. 300PLN.cześci oryginał KIA Sam bym zamontował po filmiku z Youtube.
RIO 1.4 L Sedan

marcin8626
Posty: 250
Rejestracja: 30 mar 2013, 20:03
Lokalizacja: Olsztynek

Post autor: marcin8626 »

cześć, ma ktos z was na sprzedaż komplet przycisków do tempomatu?

saint
Posty: 8
Rejestracja: 25 maja 2019, 10:31
Lokalizacja: Łódź

Post autor: saint »

Szkoda że nie dałeś znać 2 dni temu. Zamówiłem dopiero co z Korei komplet dla siebie.

Awatar użytkownika
zalmen3
VIP
Posty: 387
Rejestracja: 11 mar 2015, 10:07
Lokalizacja: PZ
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: L + tempomat
Silnik: 1,25
Przebieg: 99999
Kolor: wendy brown
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: hatchback
Inne auto / jakie?: Citigo

Post autor: zalmen3 »

marcin8626 pisze:cześć, ma ktos z was na sprzedaż komplet przycisków do tempomatu?
Zamów sobie na ebay'u, poczekasz miesiąc i będzie.

marcin8626
Posty: 250
Rejestracja: 30 mar 2013, 20:03
Lokalizacja: Olsztynek

Post autor: marcin8626 »

podaajcie linka jak mozecie :)

saint
Posty: 8
Rejestracja: 25 maja 2019, 10:31
Lokalizacja: Łódź

Post autor: saint »

marcin8626 pisze:podaajcie linka jak mozecie :)
aukcj

Awatar użytkownika
Sławek549
Posty: 68
Rejestracja: 07 paź 2017, 16:24
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Sławek549 »


saint
Posty: 8
Rejestracja: 25 maja 2019, 10:31
Lokalizacja: Łódź

Post autor: saint »

Dzisiaj i ja stałem się szczęśliwym posiadaczem tempomatu :) dzięki serdeczne za manual i wszystkie porady w tym temacie. Przyciski działają rewelacyjnie, montaż banalnie prosty.

Bart3kk87
Posty: 21
Rejestracja: 02 wrz 2015, 20:52
Lokalizacja: OSTROŁĘKA

Post autor: Bart3kk87 »

DOGI86 pisze:Tempomat? - MAM I JA :D A wszystko dzięki Churkowi który podesłał przyciski i wiązkę którą częściowo wykorzystałem, no i bardzo przydatne okazały się zdjęcia. Wykorzystałem głównie swoją starą wiązkę z której poprzekładałem piny w kostkach no i do całości brakowało "odnogi" do przycisków komputera w dole kierownicy ale dolutowałem 3 kabelki zgodnie z kolorami i jest- wszystkie przyciski i funkcje latają- jak widać wersja M też ma ukryty tempomat :D

I żeby nie było małe zdjątko:

[url=http://images68.fotosik.pl/687/32aca02aa4bf55d2m.jpg]Obrazek[/URL]
W tej wersji M i przełożonej kierze - ogranicznik też działa ? :) :-) :-)

Sokar11
Posty: 56
Rejestracja: 23 paź 2014, 16:30
Lokalizacja: Ostrowiec
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: M
Silnik: 1.25
Typ nadwozia: Sedan

Post autor: Sokar11 »

W mojej Rio 2014r działa bo mam taki przycisk (są wersje przycisków z wybieraniem głoś›nomówią…cym w tym miejscu) Oczywiś›cie nie mam kontrolki od tego na desce ale sam ogranicznik jak najbardziej działa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Manuale”