W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Stacja multimedialna.

jaroza
Posty: 2
Rejestracja: 09 lut 2019, 22:18
Lokalizacja: Mikołów

Post autor: jaroza »


Awatar użytkownika
Ari93
Moderator
Posty: 404
Rejestracja: 27 lip 2014, 02:32
Lokalizacja: Starogard Gdański
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: M + Tempomat
Silnik: 1.4 DOHC LPG
Przebieg: 109000
Kolor: Biały
Typ nadwozia: Sedan

Post autor: Ari93 »

Ja u siebie mam ALPINE CDE-W296BT. Z minusów:
Nie działają fabryczny jack i USB obok gniazdek 12V - jak dla mnie bez znaczenia
Podświetlenie nocne jest bez sensu, podświetlenie zmniejsza się w bardzo minimalnym stopniu w związku z czym i tak żeby w nocy było ciemno to w dzień będzie słaba widoczność a żeby w dzień było widać to znowu nocy dosyć mocno będzie świecić. Nie wiem co za debil to projektował...
Trochę wolny BT, kiedyś miałem jakiegoś Sonego 1-din, muzyka po BT leciała dosłownie po 2-3s od włączenia radia, tutaj jest chyba z 10s rozkminy zanim się połączy. Minus trochę na siłę, w fabrycznym radiu Toyoty połączenie trwa prawię minutę(!)...

Ja nie chciałem dotykowych kombajnów bo zazwyczaj prędkość działania jest żałosna do tego kiepska obsługa bo jednak dotykowa no i cena... Radio jest do muzyki i tyle, w tym Alpine sprawuje się świetnie.

Awatar użytkownika
pitertuning
Posty: 24
Rejestracja: 22 sty 2019, 19:50
Lokalizacja: kielce

Post autor: pitertuning »

Ja posiadam stacje multimedialną dedykowaną do kia rio 2011-2015 2din 8''cali,wszysto działa z kierownicy, podświetlenie na czerwono tak jak w rio i wiele innych bajerów,oczywiście podpięcie pod orginalną kośc iso,wypinasz stary panel wpinasz kombajn i cieszyś się bajerami.Zero przeróbek.
A oto podobne cudo do mojego:
Załączniki
95ff605a480ea910fc07d0163bf5.jpg
1234

ricki
Posty: 17
Rejestracja: 13 lut 2016, 09:51
Lokalizacja: Wielkopolska

Post autor: ricki »

Gdzie kupowałeś i ile takie cudo (może masz linka do tego co kupiłeś)?

Awatar użytkownika
pitertuning
Posty: 24
Rejestracja: 22 sty 2019, 19:50
Lokalizacja: kielce

Post autor: pitertuning »

Wszystko do obejrzenia i poczytania na allegro w dziale radioodtwarzacze ,ceny przystępne./Firma Everton Legnica/Proponuje system na androidzie.
1234

miglantz
Posty: 2
Rejestracja: 31 maja 2019, 09:39
Lokalizacja: Poznan

Post autor: miglantz »

Jak wygląda montaż oryginalnej stacji z nawigacja w miejscu zwykłego radiowa z bluetooth? Słyszałem że stacja nie ma końcówki mocy i potrzebny jest wznacniacz inaczej nie będzie dźwięku. Kupując chińczyka mam pewność że dźwięk będzie tylko pytanie jakiej jakości.

Bart3kk87
Posty: 21
Rejestracja: 02 wrz 2015, 20:52
Lokalizacja: OSTROŁĘKA

Post autor: Bart3kk87 »

Pytanie do tych co mają… te multimedialne stacje"chiń„czyki" ? Chodzi mi o fakt czy 2 gb RAM wystarczy do normalnego użytkowania takiej stacji ? I czy ktoś› kupował te stacje od takiego mistrza z allegro jak EVERTON z Legnicy?

Awatar użytkownika
Ari93
Moderator
Posty: 404
Rejestracja: 27 lip 2014, 02:32
Lokalizacja: Starogard Gdański
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: M + Tempomat
Silnik: 1.4 DOHC LPG
Przebieg: 109000
Kolor: Biały
Typ nadwozia: Sedan

Post autor: Ari93 »

Teoretycznie powinno wystarczyć bo siedzi tam czę™sto jakiś› android sprzed 4 lat a wtedy to był standard tylko że no właś›nie... O ile Android bę™dzie stary i powinien ś›migać to aplikacje jakie zainstalujesz już bę™dą… nowe w stylu mapy googla czy inny yanosik i dla nich 2GB to może być już malutko.
Generalnie najlepiej szukać testów konkretnych stacji multimedialnej na youtube, nawet zagranicznych, rosyjskich itp żeby zobaczyć jak właś›nie system sobie radzi i jak działają aplikacje.

bilard8
Posty: 5
Rejestracja: 27 lis 2019, 14:17
Lokalizacja: Limanowa

Post autor: bilard8 »

Witam. mam pytanie może miał ktoś› taką… sytuacje,a wię™c kia rio 2015 r po lifcie zmieniłem fabryczne radio na fabryczną… radionawigacje też od kia rio z 2015 r.I się™ zaczeło radionawigacja wyłą…cza się™ po 10 min i komunikat ,,ostrzeżenie o rozładowaniu bateri system wyłączy się™ za minute używaj systemu z włą…czonym zapłonem''a samochód jest odpalony i jeszcze nie działa centralny zamek i port USB.a jak włożyłem znowu zwykłe radio wszystko działa.Prosze o pomoc może ktoś› wie o co w tym wszystkim chodzi,może ktoś› wie co trzeba zrobić‡ aby radionawigacja prawidłowo działała.USB,centralny zamek.

Awatar użytkownika
Ari93
Moderator
Posty: 404
Rejestracja: 27 lip 2014, 02:32
Lokalizacja: Starogard Gdański
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: M + Tempomat
Silnik: 1.4 DOHC LPG
Przebieg: 109000
Kolor: Biały
Typ nadwozia: Sedan

Post autor: Ari93 »

To tak od począ…tku... napię™cie w instalacji na pewno jest ok? Moje zwykłe radio bez bt i nawigacji z tego co pamię™tam przy 11,8V pokazywało informacje że akumulator zbyt bardzo rozładowany i radio po chwili się™ wyłą…czało. Może w tym z nawigacją… np. podnieś›li minimalnie napię™cie + problemy z alternatorem... ale chyba nie, raczej odpada.
Generalnie sprawdziłeś› czy wszystkie przewody w obu radiach są… takie same? Może gdzieś› są jakieś› sygnały pozamieniane i przez to wariuje.
Co do USB to od tego u mnie jest osobny przewód, może zapomniałeś› go po prostu podłączyć‡? Centralny zamek to już w ogóle czarna magia, nie wiem co ma wspólnego z radiem, pomyś›lałbym że właś›nie przewody są pozamieniane przez co jakiś› bezpiecznik wywaliło ale skoro włożenie poprzedniego radia wszystko naprawia... dziwna sprawa.

Bart3kk87
Posty: 21
Rejestracja: 02 wrz 2015, 20:52
Lokalizacja: OSTROŁĘKA

Re: Stacja multimedialna.

Post autor: Bart3kk87 »

Ktoś montował już te stacje aliexpressowe, albo z allegro co są dedykowane, ktoś wspominał o firmie everton, może ktoś dobry wrzucić jak wygląda użytkowanie czy warto się bawić w taką stację ;)

Attache
Posty: 136
Rejestracja: 05 kwie 2013, 10:38
Lokalizacja: Podkarpacie
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: Kamera cofania, czujniki, multimedia
Silnik: 1,4 DOHC CVVT
Przebieg: 28000
Kolor: Fresh Beige
Pakiety: Wszystkie dostępne
Tapicerka: Szara
Typ nadwozia: Hatchback
Inne auto / jakie?: Alfa Giulia 2.0 GME

Re: Stacja multimedialna.

Post autor: Attache »

Ja mam kupioną na Ali. W okresie gwarancji montował Serwis KIA. Działą już 5 lat. Nie narzekam. Wada: w słońcu bardzo słabo widać ekran np. z mapą, ale tak mają wszystkie samochody bez tzw. daszka, lub jeśli odbiornik nie jest pod kątem zwrócony w stronę kierowcy.
Pozdrawiam

Tadeusz

podkowa
Posty: 1
Rejestracja: 04 lut 2020, 17:45
Lokalizacja: Warszawa
Generacja Rio: IV (YB; 2017+)
Wyposażenie: L

Re: Stacja multimedialna.

Post autor: podkowa »

Witajcie,

czy jest tu ktoś kto wymienił fabryczne radio RIO IV na oryginalną nawigację - stacje multimedialną ? nie pytam o zamienniki tylko oryginał.
Zależy mi na Apple CarPlay a dedykowane zamienniki tego nie oferują.
Z góry dzięki za odpowiedź.

kiras2
Posty: 5
Rejestracja: 29 gru 2019, 11:25
Lokalizacja: Biedrusko
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Silnik: 1.2 Benzyna
Przebieg: 62000
Kolor: Srebrny
Tapicerka: Welurowa
Typ nadwozia: Hatchback

Re: Stacja multimedialna.

Post autor: kiras2 »

Czy ktoś zna kod odblokowania menu logo do chińskiej stacji multimedialnej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wewnętrzne”