W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Podłokietnik.

Sokar11
Posty: 56
Rejestracja: 23 paź 2014, 16:30
Lokalizacja: Ostrowiec
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: M
Silnik: 1.25
Typ nadwozia: Sedan

Post autor: Sokar11 »

CZy wymieniał ktoś całą konsolę środkową aby zamontować tą z orginalnym podłokietnikiem? Szukam właśnie taki kompecik aby sobie wymienić i zastanawiam sie tylko czy metalowe mocowanie tego podłokietnika do podłogi jest takie same w wersji bez podłokietnika co i z podłokietnikiem. Zdjęcie tego elementu poniżej. Sam tunel z podłokietnikiem jed dostępny na allegro bez problemu jednak to mocowanie rzadko kto oferuje.
Załączniki
6105890833_3.jpg

andrew3011
Posty: 18
Rejestracja: 07 mar 2017, 15:05
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: andrew3011 »

To ja odswieze troche temat :)

posiada ktos Rio z fabrycznym podlokietnikiem i moglby wstawic jakies foto jak sie on prezentuje ?

I kolejna sprawa czy ktos moze robil przekladke takiego podlokietnika do swojego rio i jest w stanie cos wiecej na ten temat powiedziec, np czy duzo z tym roboty ewentualnie jaki koszt robocizny w ASO i czy faktycznie fabryczny podlokietnik spelnia swoja funkcje

Awatar użytkownika
mateusz
Posty: 344
Rejestracja: 14 lut 2017, 23:30
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mateusz »

Kosztów nie znam. Natomiast w ASO mi powiedzieli że przełożyć trzeba cały tunel środkowy... Ale nie mieli cennika a ja nie dociekałem ile.

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

U mnie spełnia funkcję.
Wymiana około 0,5h jeżeli macie wszystkie śrubki itd.
Spornik dolny musi być na nim wisi cały podłokietnik z tyłu.

andrew3011
Posty: 18
Rejestracja: 07 mar 2017, 15:05
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: andrew3011 »

wczoraj podjechalem do salonu zeby zapytac o podlokietnik... fakt ze rozmawialem z handlowcem a nie z gosciem z serwisu ale powiedzial mi ze wogole to chyba sie nie da wymienic bo ten podlokietnik jest z wersji L i tunale z L-ki nie bedzie pasowal do M-ki :D a jak nawet to pewnie bedzie to kosztowalo z tysiaka :P dzisiaj jeszcze zadzwonie do ASO ktory ma najlepsze opinie w Warszawie i zobacze co powiedza.

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Hehehe wyciągałem cały tunel co najmniej dwa razy. Jak mi ktoś pokaże zdjęcia z tunelu bez podłokietnika to mogę powiedzieć czy pasuje czy nie. W sensie zdjęcia z wyciągniętym podłokietnikiem. Z drugiej strony można na allegro popatrzeć jak wygląda plastik tunelu do wersji bez i z podłokietnikiem zazwyczaj dają zdjęcia z różnych stron więc powinno być widać.

Awatar użytkownika
mateusz
Posty: 344
Rejestracja: 14 lut 2017, 23:30
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mateusz »

Tutaj jest całość:

http://allegro.pl/kia-rio-iv-2011-2012- ... 48847.html

Ciekqwe czy wejdzie na miejsce tego bez :D

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

a wspornik?
Bo ten który teraz masz wygląda od dołu tak: http://allegro.pl/tunel-srodkowy-kia-ri ... 71966.html

EDIT:
http://allegro.pl/tunel-srodkowy-podlok ... 57746.html
widać w środku podłokietnika miejsce na śruby i tam wchodzi wspornik metalowy ten który pokazywaliście na początku inaczej nie przykręcisz podłokietnika.

Awatar użytkownika
mateusz
Posty: 344
Rejestracja: 14 lut 2017, 23:30
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mateusz »

To mimo zakupu całego tunelu nowego to jeszcze wspornika i tak muszę szukać ? :) Myślałem że kupuję cały tunel i mam gdzieś wszystko już :P

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Spytaj czy w zestawie jest ten metal:
http://kiario.com.pl/download.php?id=1487

Blachu1988
Posty: 4
Rejestracja: 21 cze 2016, 21:33
Lokalizacja: Lodz

Post autor: Blachu1988 »

Witam. Wlasnie montuje podlokietnik z tunelem w jednym elemencie w miejsce podlokietnika fabrycznego. Brakuje mi metalowego wspornika do przymocowania tunelu do podlogi miedzy fotelami. Poratuje ktos ?


Obrazek

Gdyby ktos potrzebowal opinii czy pasuje wrzucam pogladowe zdjecie dwoch elemntow i jak ktos ma taki tunel to ten z podlokietnikiem pasuje w jego miejsce. Pod warunkiem ze ma sie ten metal ktorego poszukuje :)

Obrazek

Awatar użytkownika
mateusz
Posty: 344
Rejestracja: 14 lut 2017, 23:30
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mateusz »

Udało Ci się znaleźć gdzies ten metal do montażu ?
CLy tunel środkowy gdzie udało Ci się zakupić ? :)

Blachu1988
Posty: 4
Rejestracja: 21 cze 2016, 21:33
Lokalizacja: Lodz

Post autor: Blachu1988 »

Tunel na allegro za 150zl
Metal dostepny w aso 90zl netto wiec bede robil na wlasna reke :)

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Zadzwoń do paru handlarzy na allegro pewnie któryś ma na stanie.

Blachu1988
Posty: 4
Rejestracja: 21 cze 2016, 21:33
Lokalizacja: Lodz

Post autor: Blachu1988 »

Udalo sie zamotowane :)
Gdyby ktos chcial ten element moge zalatwic za polowe ceny
Efekt finalny wyglada tak

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wewnętrzne”