Jakiej używasz nawigacji?

Jakiej używasz nawigacji ?
AutoMapa
34%
 34%  [ 20 ]
MapaMap
1%
 1%  [ 1 ]
Yanosik
12%
 12%  [ 7 ]
Google Maps
13%
 13%  [ 8 ]
NaviExpert
8%
 8%  [ 5 ]
Waze
0%
 0%  [ 0 ]
Inna
20%
 20%  [ 12 ]
Nie korzystam z nawigacji
8%
 8%  [ 5 ]
Głosowań: 58
Wszystkich Głosów: 58

Autor Wiadomość
 Churek 


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.4, 109KM
Przebieg: 217450
Kolor: biały
Pakiety: STY i ATE
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: 3D
Inne auto / jakie?: Kia Picanto (2017)
Pomógł: 7 razy
Wiek: 48
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1368
Skąd: Huta Partacka
 #16  Wysłany: 2015-03-20, 22:43   

beti napisał/a:
Taka ciekawostka, znajomi wracali rok temu z urlopu, w okolicach Wiednia padła im nawigacja. a co tam smartfon tez pohula, parę złotych za transmisje? Rachunek za około 600km do granicy. Za dane dostali prawie 250zeta. 1zeta-1MB.Bo pewnie jeszcze mapę ściągało w tle.


Nie "pewnie"tylko na pewno :) Jak się jedzie zagranicę to dobrze ściągnąć sobie mapy i w razie czego jechać na off-line korzystając tylko z GPS.
--------------------
Pozdrawiam
Churek
 
 
     
 obanon 

Informacje
Inne auto / jakie?: Toyota Yaris 1,3, GolfIV1,6,CitroenC4 1,6
Wiek: 31
Dołączył: 28 Gru 2014
Posty: 85
Skąd: B-stok, Wawa
 #17  Wysłany: 2015-03-21, 07:01   

Takie pytanie do korzystających z auto mapy. Nie trzeba mieć połączenia internetowego włączonego? to na jakiej podstawie navi wyznacza trasę?
 
 
     
 Churek 


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.4, 109KM
Przebieg: 217450
Kolor: biały
Pakiety: STY i ATE
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: 3D
Inne auto / jakie?: Kia Picanto (2017)
Pomógł: 7 razy
Wiek: 48
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1368
Skąd: Huta Partacka
 #18  Wysłany: 2015-03-21, 08:23   

Cytat:
Takie pytanie do korzystających z auto mapy. Nie trzeba mieć połączenia internetowego włączonego? to na jakiej podstawie navi wyznacza trasę?


AM - nie musi korzystać z połączenia do wyznaczania trasy.

Ale jeśli ktoś ma legalną wersję i urządzenie nawigacyjne z możliwością połączenia z telefonem przez BT (albo wersję na Androida na smartfonie) to może korzystać z opcji LiveDrive czyli korzystać on-line z danych o natężeniu ruchu i utrudnieniach na drodze. Jednocześnie sam przekazujesz dane do systemu, który porównuje Twoją prędkość do dopuszczalnej na danym odcinku i przekazuje dane innym.

AM potrafi modyfikować trasę na bieżąco w zależności od warunków.

Z resztą dane w Targeo z nikąd się nie biorą tylko właśnie ze statystyk AM :)
--------------------
Pozdrawiam
Churek
 
 
     
 obanon 

Informacje
Inne auto / jakie?: Toyota Yaris 1,3, GolfIV1,6,CitroenC4 1,6
Wiek: 31
Dołączył: 28 Gru 2014
Posty: 85
Skąd: B-stok, Wawa
 #19  Wysłany: 2015-03-21, 09:20   

to już sam nie wiem która navi lepsze chyba zostane wierny NE tylko tam trzeba kupować abonament co roku. Kupując AM na androida za 99 zl mam ją dożywotnio bez wykupywania co roku? jeśli się mylę poprawcie mnie.
--------------------
ograniczenia w Mieście po coś są!!!!
ZWOLNIJ szkoda życia
 
 
     
 f0ku5 

Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4
Przebieg: 65000
Kolor: Czerwony
Pakiety: Alarm + Klima
Tapicerka: Czarna
Typ nadwozia: Hatchback 5D
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 3 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 1371
Skąd: Warszawa
 #20  Wysłany: 2015-03-21, 12:33   

Ja tam NE mam za darmo będąc w Orange :P
 
 
     
 obanon 

Informacje
Inne auto / jakie?: Toyota Yaris 1,3, GolfIV1,6,CitroenC4 1,6
Wiek: 31
Dołączył: 28 Gru 2014
Posty: 85
Skąd: B-stok, Wawa
 #21  Wysłany: 2015-03-21, 13:05   

Swoją drogą na Andku da się używać modułu GPS bez transmisji chyba to jest niemożliwe :)
 
 
     
 Churek 


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.4, 109KM
Przebieg: 217450
Kolor: biały
Pakiety: STY i ATE
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: 3D
Inne auto / jakie?: Kia Picanto (2017)
Pomógł: 7 razy
Wiek: 48
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1368
Skąd: Huta Partacka
 #22  Wysłany: 2015-03-21, 16:13   

Weź przestań, ilość danych do transmisji dla AM jest naprawdę pomijalna. Ja mam do tego oddzielny numer prepaidowy i 20 zł wystarcza na baaaaardzo długo.
--------------------
Pozdrawiam
Churek
 
 
     
 jachnyc 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4
Kolor: Srebrny
Typ nadwozia: Sedan
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 431
Skąd: Lubin
 #23  Wysłany: 2015-03-21, 16:18   

obanon napisał/a:
Swoją drogą na Andku da się używać modułu GPS bez transmisji chyba to jest niemożliwe :)

Oczywiście że się da Tom Tom , AutoMapa :-)
--------------------
Jacek
 
 
     
 Ryjek 


Informacje
Wyposażenie: L, automat, LPG
Silnik: 1,4
Przebieg: 30500
Kolor: Wendy Brown
Typ nadwozia: 5 d
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 06 Kwi 2013
Posty: 192
Skąd: PL
 #24  Wysłany: 2015-06-16, 13:03   

"Be On Road" jak dla mnie rewelka i jest fajnie "na czasie" z nowymi drogami.
A najważniejsze, że działa tylko na podstawie sygnału GPS i nie ma kłopotu, że przyjdzie rachunek za telefonię internetową :)
 
 
     
 obanon 

Informacje
Inne auto / jakie?: Toyota Yaris 1,3, GolfIV1,6,CitroenC4 1,6
Wiek: 31
Dołączył: 28 Gru 2014
Posty: 85
Skąd: B-stok, Wawa
 #25  Wysłany: 2015-06-16, 14:25   

Ostatnio jadąc w pn na mokotów z Ząbek w godzinach porannych bluzgałem swoją NE dlaczego mnie nie prowadzi przez Marsa tylko przez radzymińska i Wał. Non stop jechałem nie stojąc w korku. Wracając z Mokotowa przez Most Siekierkowski zrozumiałem dlaczego mnie tak prowadzi. Korek był od Marsa aż na Wilanów :D LUDZIE NIE JEZDZIJCIE NA PAMIĘĆ!
--------------------
ograniczenia w Mieście po coś są!!!!
ZWOLNIJ szkoda życia
 
 
     
 gregoreu 

Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4
Przebieg: 500
Kolor: grafit
Pakiety: SMART+podlokietnik+podg,fotele
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: Hatchback 5 d
Inne auto / jakie?: peugeot307,
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Dołączył: 08 Sie 2016
Posty: 51
Skąd: zamosc
 #26  Wysłany: 2016-09-10, 09:02   

posiadam Navi system kia
--------------------
gregor
 
 
     
 grzesieksz7 


Informacje
Silnik: 1.4
Przebieg: 8000
Kolor: biały akryl
Pakiety: m
Typ nadwozia: sedan
Inne auto / jakie?: wv golf 4 variant
Wiek: 29
Dołączył: 18 Wrz 2016
Posty: 12
Skąd: Łącko/Bakel
 #27  Wysłany: 2016-11-09, 17:24   

Ja bardzo długo jeździłem z AutoMapą, ale gdy urządzenie zaczęło mnie zawodzić (wysłóużona Manta się wieszała itd), to będąc już w Holandii kupiłem Garmina 2699 LMTD i jak do tej pory jestem zadowolony.
 
 
     
 Rejmi 


Informacje
Wyposażenie: M
Typ nadwozia: 5d
Pomógł: 1 raz
Wiek: 44
Dołączył: 17 Cze 2016
Posty: 268
Skąd: Lublin
 #28  Wysłany: 2016-11-09, 21:49   

w kraju yanosik - poza automapa
 
 
     
 jack0506 
jack0506


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4 DOHC CVVT
Przebieg: 15000
Kolor: Urban Blue
Pakiety: Smart
Tapicerka: ciemna
Typ nadwozia: Hatchback 5d
Inne auto / jakie?: Astra h 1,7 CDTi
Dołączył: 18 Gru 2016
Posty: 9
Skąd: Lublin
 #29  Wysłany: 2017-02-25, 11:46   Navi system

Witam, mam Navi system Kia, czy ktoś próbował pokombinować coś ze zmianą nawigacji na np. Automapa?
--------------------
jack0506
 
 
     
 Rafael 
RaV

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Kolor: Graphite Meralic
Pakiety: Czujniki parkowania + lakier
Tapicerka: Beżowo-Czarna
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: Fiat 600
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 12 Paź 2016
Posty: 322
Skąd: Wrocław
 #30  Wysłany: 2017-02-25, 17:54   Re: Navi system

jack0506 napisał/a:
Witam, mam Navi system Kia, czy ktoś próbował pokombinować coś ze zmianą nawigacji na np. Automapa?

Ja niestety w sedanie nie mam fabrycznej nawigacji, ale jestem na 99% przekonany, że nic poza tym co tam jest nie wgrasz. Automapa wymaga platformy opartej na Windows CE, Windows Mobile, czy Android. Podejrzewam, że w fabrycznej nawigacji (w sensie urządzeniu multimedialnym) jest autorski system operacyjny (inaczej oprogramowanie), które zostało napisane tylko dla tego modelu urządzenia.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu Strona 2 z 2 
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 27