Sygnalizacja dzwiękowa nie zapiętych pasów.
Autor Wiadomość
 krzybiel 

Informacje
Silnik: 1.4 DOHC CVVT
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wiek: 43
Dołączył: 03 Cze 2016
Posty: 245
Skąd: WLKP
 #1  Wysłany: 2018-01-25, 14:04   Sygnalizacja dzwiękowa nie zapiętych pasów.

Orientujecie się, czy istnieje fizyczna możliwość w serwisie przy pomocy komputera, wyłączyć w Rio III FL dźwiękową sygnalizację niezapiętych pasów, tak aby została tylko graficzna na wyświetlaczu?
Ostatnio zmieniony przez krzybiel 2018-01-25, 14:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 Rafael 
RaV

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Kolor: Graphite Meralic
Pakiety: Czujniki parkowania + lakier
Tapicerka: Beżowo-Czarna
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: Fiat 600
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 12 Paź 2016
Posty: 270
Skąd: Wrocław
 #2  Wysłany: 2018-01-25, 14:34   

Raczej nie wyłączą tego ze względu, że jest to wbrew instrukcji obsługi auta i być może homologacji. Podobnie jak nie wyłączą systemu ISG (start-stop) i TPMS.
 
 
     
 krzybiel 

Informacje
Silnik: 1.4 DOHC CVVT
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wiek: 43
Dołączył: 03 Cze 2016
Posty: 245
Skąd: WLKP
 #3  Wysłany: 2018-01-25, 14:38   

Rafael napisał/a:
Raczej nie wyłączą tego ze względu, że jest to wbrew instrukcji obsługi auta i być może homologacji. Podobnie jak nie wyłączą systemu ISG (start-stop) i TPMS.

Pytam czy istnieje możliwość ( tak lub nie ), nie interesują mnie sprawy prawno/moralne ;)
 
 
     
 Mr_Ozi 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1,4
Kolor: Platinium Graphite
Pakiety: STY+AEB+SMT
Typ nadwozia: 5 d.
Inne auto / jakie?: BMW 530i
Generacja Rio: IV (YB; 2017+)
Dołączył: 22 Sty 2018
Posty: 23
Skąd: Żelazowa Wola
 #4  Wysłany: 2018-01-25, 18:13   

krzybiel napisał/a:
Rafael napisał/a:
Raczej nie wyłączą tego ze względu, że jest to wbrew instrukcji obsługi auta i być może homologacji. Podobnie jak nie wyłączą systemu ISG (start-stop) i TPMS.

Pytam czy istnieje możliwość ( tak lub nie ), nie interesują mnie sprawy prawno/moralne ;)


Pewnie istnieje możliwość całkowitego wyłączenia komunikatu o pasach, ale... pewnie Ci nie wyłączą. Mnie nie chcieli wyłączyć durnego komunikatu na wyświetlaczu, żebym jechał ostrożnie.

Nie wiem po co Ci to potrzebne, ale mój znajomy obszedł to w ten sposób, że kupił na allegro przejściówkę - system myśli że pasy są zapięte cały czas, a on zapina kiedy potrzebuje. Taki wymóg jego zawodu.
 
 
     
 krzybiel 

Informacje
Silnik: 1.4 DOHC CVVT
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wiek: 43
Dołączył: 03 Cze 2016
Posty: 245
Skąd: WLKP
 #5  Wysłany: 2018-01-25, 18:21   

Mr_Ozi napisał/a:

Pewnie istnieje


Panowie, proste pytanie, czy ktoś wie na bank lub ma pewną informację, czy da się to serwisowo wyłączyć, tak lub nie.
Odpowiedzi „pewnie”, „może”, „raczej tak”, „raczej nie” ... nie są odpowiedzią na moje pytanie :( Tyle to i ja wiem!
 
 
     
 ghost2255 
....---....

Informacje
Wyposażenie: L automat
Silnik: 1.4
Kolor: grafit
Typ nadwozia: 5d
Inne auto / jakie?: CC 700
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Sie 2015
Posty: 207
Skąd: Wroclaw; Poland
 #6  Wysłany: 2018-01-26, 15:47   

Miernik w rękę i sprawdzić, czy stycznik jest NO czy NC i albo odpiąć, albo zrobić zworkę.
 
 
     
 krzybiel 

Informacje
Silnik: 1.4 DOHC CVVT
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wiek: 43
Dołączył: 03 Cze 2016
Posty: 245
Skąd: WLKP
 #7  Wysłany: 2018-01-26, 15:59   

ghost2255 napisał/a:
Miernik w rękę i sprawdzić, czy stycznik jest NO czy NC i albo odpiąć, albo zrobić zworkę.

wtedy i przestanie dzwonić i zgaśnie ostrzeżenie na wyświetlaczu, a ja chce tylko pozbyć się sygnału akustycznego !!!
 
 
     
 Rafael 
RaV

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Kolor: Graphite Meralic
Pakiety: Czujniki parkowania + lakier
Tapicerka: Beżowo-Czarna
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: Fiat 600
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 12 Paź 2016
Posty: 270
Skąd: Wrocław
 #8  Wysłany: 2018-01-26, 21:34   

krzybiel napisał/a:
wtedy i przestanie dzwonić i zgaśnie ostrzeżenie na wyświetlaczu, a ja chce tylko pozbyć się sygnału akustycznego !!!

Jedyne co możemy Ci poradzić, to znaleźć kogoś, kto napisze nowy soft do komputera. Swoją drogą nie spotkałem nikogo, kto poza mapą silnika umie coś więcej zrobić. :-/
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,28 sekundy. Zapytań do SQL: 20