W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

KIA 2015

Media, newsy.
Awatar użytkownika
jachnyc
Posty: 460
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:30
Lokalizacja: Lubin

Post autor: jachnyc »

Skoro mapy są przechowywane na karcie SD to będzie można zaktualizować bez problemu, od czegoś jest ten internet :P[/quote]
Tak tylko nie wiadomo co za system będzie to obsługiwał :-/
Jacek

marder
Posty: 305
Rejestracja: 23 mar 2014, 15:58
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: marder »

To chyba wynika z niewiedzy, bo zawsze mnie dziwiło, że w Polsce ludzie są skłonni dopłacać do samochodu po kilka tysięcy, żeby mieć fabryczną nawigację. Takie nawigacje już po wyjeździe z salonu są guzik warte z dwóch powodów. Po pierwsze, nie można ich aktualizować, a nawet jeśli można to odpłatnie w ASO. Po drugie, dokładne mapy Polski ma tylko Automapa a tej nie montują do żadnej marki samochodu. Wszędzie są Tomtom, Garmin, Sygic, Navigon. One mają dobre mapy ale Europy Zachodniej, Polska jest dla nich ciągle czarną dziurą, nie ma wielu dróg i obiektów.
LIFE IS TOO SHORT TO BE SLOW

Adi
Posty: 317
Rejestracja: 19 mar 2013, 10:04
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Adi »

marder pisze:Takie nawigacje już po wyjeździe z salonu są guzik warte z dwóch powodów. Po pierwsze, nie można ich aktualizować, a nawet jeśli można to odpłatnie w ASO. Po drugie, dokładne mapy Polski ma tylko Automapa a tej nie montują do żadnej marki samochodu. Wszędzie są Tomtom, Garmin, Sygic, Navigon. One mają dobre mapy ale Europy Zachodniej, Polska jest dla nich ciągle czarną dziurą, nie ma wielu dróg i obiektów.
Dokladnie! Krotko i na temat.

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

Każdy ma swoją opinię, ja już kilka systemów nawigacyjnych przetestowałem i było ok

Awatar użytkownika
Stawe
Posty: 143
Rejestracja: 03 mar 2014, 12:39
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: Stawe »

Nawigacja i zmiany wyglądu Kia Rio 3 to fajne ale ja bym wolał zmianę wielkości tylnej szyby, tak jak czekam na ruchomy LCD w lustrzankach Pentaxa...

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

Adi pisze: dokładne mapy Polski ma tylko Automapa a tej nie montują do żadnej marki samochodu. Wszędzie są Tomtom, Garmin, Sygic, Navigon.
Potwierdzam 100%
Pozdrawiam
Churek

Awatar użytkownika
NoutoriouS
Posty: 34
Rejestracja: 24 lip 2014, 07:43
Lokalizacja: Zielona Góra

Post autor: NoutoriouS »

Jak ktoś chce mieć duży wyświetlacz i aktualne mapy to polecam kupić ramkę w ASO ze zwykłego radia na 2DNI i wstawić Peiying PY9908 :) jest GPS i Automapa działa z karty microSD, jest DVB-T i KLAN do obejrzenia w kroku wracając do domu :P , i wszystko co potrzeba do muzyki i filmów :) i za mniej jak 1000zł jest wszystko (plus ramka :P ) :) No i można podpiąć kamerkę cofania :)

A wygląda to mniej więcej tak:


Obrazek

Tu oczywiście jakieś inne multimedia :)

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

A ile płaciłeś za ramkę w ASO ż? ż? ż?

Awatar użytkownika
NoutoriouS
Posty: 34
Rejestracja: 24 lip 2014, 07:43
Lokalizacja: Zielona Góra

Post autor: NoutoriouS »

Tedi_19 pisze:A ile płaciłeś za ramkę w ASO ż? ż? ż?
Nie płaciłem za ramkę to Rio. To przykładowe zdjęcie, ale w ASO, zanim kupiłem swojego Ryjka to pokazywali mi egzemplarz z navi blaupunkt'a zamontowaną w salonie (tam za navi wzieli 3500zł) i mówili coś że ramka koło 250-300zł.

Na ulubionym chińskim allegro 50$ :)

http://www.aliexpress.com/item/CARAV11- ... 51408.htmlhttp://www.aliexpress.com/item/CARAV11-422Top-quality-Car-Fascia-frame-For-KIA-Rio-UB-K3-Pride-2011-with-SRS-Left/1750051408.html


A tutaj macie linka do tego auta zrobionego w salonie (do navi podpieli jeszcze kamerkę cofania)

LINK DO AUTKA Z DUŻĄ NAVI

pewnie też kupili ramkę w chinach :D

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

Lepsza była by ramka bez wycięcia na START/STOP

Awatar użytkownika
Tomash
VIP
Posty: 998
Rejestracja: 17 mar 2013, 09:54
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: Tomash »

Nie start/stop tylko engine s&s czyli bezkluczykowy dostęp :)
Serdecznie zapraszam: http://kozackiesamochody.pl

mmm24
Posty: 9
Rejestracja: 20 lis 2014, 08:46
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: mmm24 »

Chyba ktoś już o tym pisał, ale dodam:
Cennik nowej FL RIO jest na stronie - Jest ona troszkę droższa i przychodzi z nieco gorszym wyposażeniem w wersji L - brak doświetlania zakrętów i chyba nie ma Led'ów (z tyłu?).

Także zmiany nie są na tyle duże, żeby opłacało się czekać + dopłacać IMO. To nie FL jaki zafundowała Toyota Yarisce na przednim grill'u. :)

natka0711
Posty: 15
Rejestracja: 13 lis 2014, 22:15
Lokalizacja: Polska

Post autor: natka0711 »

Właśnie będę zamawiać Kia Rio i w związku z tym mam do Was pytanie :)
Myślicie, że warto zaczekać na wersję po liftingu?
Zaznaczam, że musiałabym zapłacić prawie 5000 zł więcej i czekać na nią jakoś do kwietnia, przy czym faktycznie wersja L ma uboższe wyposażenie (dodano tylko światła przeciwmgielne przednie).
Obecnie za wersję L 5 drzwi, metalic ze standardowym wyposażeniem mam zapłacić 45500 zł, do tego czujniki 500 zł, czyli 46000 zł (negocjuję jeszcze dołożenie opon zimowych). Za wersję po liftingu w tej konfiguracji wychodzi 50690 zł i podobno obniżek nie będzie, jak zawsze kiedy wchodzi nowa wersja auta.
Wydaje mi się, że lifting nie jest na tyle poważny, aby dopłacać prawie 5 tys na starcie.
Co o tym sądzicie?

dzidek
Posty: 227
Rejestracja: 01 lis 2014, 23:48
Lokalizacja: poznan
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: 1,4XL
Silnik: 1400 PB
Kolor: brąz
Tapicerka: kolorowa
Typ nadwozia: sedan
Inne auto / jakie?: Picanto III

Post autor: dzidek »

Według mnie nie warto czekać i jeszcze dopłacać - jestem w podobnej sytuacji, ale ja konkretnie wiem
co chcę /sedan, ,1,4, L lub XL/. Narazie szukam i już widzę, że niektórzy zaczęli obniżać ceny lu dorzucać
dodatkowe wyposażenie. W tej chwili najlepsza propozycja to 46800 zł. z lakierem za L. Szukamy dalej,
samochodów jest dużo i sprzedawcy boją się, że mogą zostać z starym modelem /rocznik i LF/, szczególnie
w wersjach wyższych, a więc i droższych. Ciekawe czy moja teoria się potwierdzi.

natka0711
Posty: 15
Rejestracja: 13 lis 2014, 22:15
Lokalizacja: Polska

Post autor: natka0711 »

Ja jestem zdecydowana na wersję Hatchback 5 drzwi prawdopodobnie w wersji L (najlepiej kolor czerwony lub czekoladowy), być może też XL, jeśli trafiła by się w dobrej cenie. Kia nie jest skłonna do zbyt dużych obniżek z tego co zaważyłam, ale w przypadku, kiedy wchodzi nowy model to Twoja teoria może się potwierdzić :) U nas w Krakowie od listopada Rio są samochodami egzaminacyjnymi i większość szkół jazdy zmienia teraz Yaris na Rio, popyt pewnie będzie spory, dlatego może być kłopot z najtańszą wersją, ale raczej do szkół jazdy nie będą brali wyższych wersji, więc może warto zaczekać :)

Zablokowany

Wróć do „Media”