W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Service Manual KIA Rio 2012.

Zdjęcia + instrukcja obsługi
gacek
Posty: 18
Rejestracja: 16 lis 2013, 17:34
Lokalizacja: polska

Post autor: gacek »

Pytam was o wersje pl. Kolega w innym dziale stwierdzil ze blokade drzwi po ruszeniu auta mozna wylaczyc i mam se poczytac w instrukcji. W wersji angielskiej nie ma o tym wzmianki, podobnie autoryzowany serwis stwierdzil ze blokady drzwi zdjac sie nie da.

Awatar użytkownika
J23
Posty: 161
Rejestracja: 22 maja 2013, 21:11
Lokalizacja: Kielce

Post autor: J23 »

gacek pisze:Pytam was o wersje pl. Kolega w innym dziale stwierdzil ze blokade drzwi po ruszeniu auta mozna wylaczyc i mam se poczytac w instrukcji. W wersji angielskiej nie ma o tym wzmianki, podobnie autoryzowany serwis stwierdzil ze blokady drzwi zdjac sie nie da.
Wyłączyć można, ale na 99% tylko Gscanem albo oryginalnym urządzeniem u dealera (Gscan ma oryginalne oprogramowanie dealerskie, więc można powiedzieć, że to w sumie sprzęt dealerski - nie obsłuży tylko niektórych zabaw z kluczykami które albo są online albo drogiej wymagają subskrypcji -nieopłacalne dla niezależnych warsztatów raczej) - więc na razie pozostaje dealer, bo nikt mi nie przychodzi z gscanem do głowy - sam się na niego przymierzam, ale jeszcze nie teraz, mam inne wydatki. A samo-ryglowanie zdjąć się da, u mnie go nie ma - nalegałem by zdjęli bo inaczej nie odbieram :devil2: - no, taki hardy może nie byłem, ale auta są teraz w dużej mierze konfigurowalne, tylko od producenta zależy co "wystawi" użytkownikowi do zmiany. Oczywiście na początku mówili, że się nie da, ale jak widać jednak można :D .

F0ku5 - ten Polski daj w cudzysłowie, w mojej są niezłe byki, ale się nie dziwę - printed in Korea, tłumacz pewnie nie wiedział nawet gdzie jego dzieło powędruje. Zresztą, ja używam angielskiego - jest wygodniejszy - czy to Windows, Kia czy cokolwiek - tłumacząc tekst traci on część swojego przesłania, im więcej lokalizacji następujących po sobie tym mniej oryginalnego tekstu w tekście. Poza tym jakoś mi nasz język nie pasuje w takich zastosowaniach - rodzi to tylko zamęt (inne nomenklatura) i brzmi zbyt mało technicznie. Wracając do instrukcji - nie ma oczywiście tragedii i jakoś specjalnie to nie razi, na pewno mniej niż napis "kupon nieważny" w Fiacie przy końcu interwału olejowego, ale taki już świat tłumaczy - pewno ten co tłumaczył dostał listem jakieś słówka i miał to przetłumaczyć - a że nie znał się na autach to użytkownicy Fiatów mają, co mają.

grzymek2000
Posty: 1
Rejestracja: 21 maja 2015, 14:33
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: grzymek2000 »

A ja znalazłem jeszcze takie coś:

http://www.kirmanual.com/

może komuś się przyda...

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

W tych wszystkich manualach niestety nie ma skrzyni 5 biegowej :devil:

Awatar użytkownika
lukaszzd
Posty: 113
Rejestracja: 23 kwie 2015, 17:02
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: lukaszzd »

ostatnio trafiłem na taką stronę:

https://kia.7zap.com/de/eur/rio/keurpih15/no:parameters,/el/9196511/

Sporo tego i rozrysowane są poszczególne elementy.

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Super! jest silnik 1.2 :cool:

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

No nieźle - jest w czym pogrzebać - dzięki.
Pozdrawiam
Churek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Schematy”