W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Poprawa audio.

Zrób to sam!
Awatar użytkownika
wnuczak
Posty: 306
Rejestracja: 04 kwie 2013, 13:17
Lokalizacja: DJE

Post autor: wnuczak »

sunset pisze:
CicheStudio pisze:
djdrsosnowiec pisze:Gdzie bym nie dzwonił - to koszt wymiany + głośniki = ok 1000zł.
Ale 4 głośniki? A gdzie Ty dzwonisz, do ASO? myślę że u mnie w mieście za robotę byłaby stówa, + koszt głośników. Kwestia jaki tam jest dostęp.
tu macie instrukcje wymiany głośników - ja bym sie w to nie bawił bo niewiele da ( i uważam że jak zapoda się dobre jakościowo mp3 i dobrze poćwiczy ustawienia to każdy znajdzie coś dla siebie) - sama wymiana głośników zagra tak jaki jakościowo sygnal do nich dopłynie z radia :-) /do usług w audio/

http://translate.google.com/translate?h ... s%3Dclir:1

musze się nie zgodzić ;-))) z całym szacunkiem ;-)
ale głosniki w RIO są beznadziejne... niezależnie od sygnału który im sie wrzucić ;-) mam lekkigo "hopla" na tym punkcie... nadają sie do "podróżnego popierdywania" ale na pewno nie do dobrego jakościowo (nie głośnościowo) słuchania muzyki...

Awatar użytkownika
sunset
Posty: 509
Rejestracja: 20 mar 2013, 11:04
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: sunset »

Ok szanuje również Twoje zdanie. Tylko powiedz skąd pewność że to głośniki a nie wina radia które daje słabiutki sygnał ? Podpinałeś te głośniki do innego radia lub te radio do innych głośników ?
RIO 1.25 CVVT Kappa 85KM @ 121Nm

Awatar użytkownika
wnuczak
Posty: 306
Rejestracja: 04 kwie 2013, 13:17
Lokalizacja: DJE

Post autor: wnuczak »

to fakt nie kombinowałem z innym i głośnikami, ale na kórymś z forów widzałem temat wymianych tych głośników i byy one pokoazane...

Awatar użytkownika
sunset
Posty: 509
Rejestracja: 20 mar 2013, 11:04
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: sunset »

wnuczak pisze:to fakt nie kombinowałem z innym i głośnikami, ale na kórymś z forów widzałem temat wymianych tych głośników i byy one pokoazane...
przecież dwa posty wyżej dałem link do wymiany głosników :-)
RIO 1.25 CVVT Kappa 85KM @ 121Nm

yeti69
Posty: 139
Rejestracja: 08 maja 2013, 00:27
Lokalizacja: Brzeg

Post autor: yeti69 »

ja wam powiem że wymieniłem głośniki przednie na JBL 2-drozne i różnica jest kolosalna, teraz sie muszę umówić ze znajomym elektrykiem który zna sie na radiach i obczai co sie z tym da zrobić;) jak coś tp będę pisał:)

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Skąd miałeś dystansy? Sam zrobiłeś czy gdzieś kupiłeś?

yeti69
Posty: 139
Rejestracja: 08 maja 2013, 00:27
Lokalizacja: Brzeg

Post autor: yeti69 »

kupiłem do audi chyba i zrobiłem jeden otwór w drzwiach

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

drzwi wygłuszałeś czy zostawiłeś tak jak było?

yeti69
Posty: 139
Rejestracja: 08 maja 2013, 00:27
Lokalizacja: Brzeg

Post autor: yeti69 »

mam zamiar wygluszyc ale jeszcze nie teraz

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

To jeszcze się przyznaj jaka średnica głośników weszła :D

Awatar użytkownika
Cichy
VIP
Posty: 1419
Rejestracja: 17 mar 2013, 10:00
Lokalizacja: Podlaskie

Post autor: Cichy »

yeti69 pisze:kupiłem do audi chyba i zrobiłem jeden otwór w drzwiach
Szkoda że wszystkiego nie sfotografowałeś i nie opisałeś, co i jak. Ciężko było boczek zdjąć?

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

CicheStudio pisze:
yeti69 pisze:kupiłem do audi chyba i zrobiłem jeden otwór w drzwiach
Szkoda że wszystkiego nie sfotografowałeś i nie opisałeś, co i jak. Ciężko było boczek zdjąć?
Tu masz zdjęcia http://www.kia-forums.com/3g-2011-rio/8 ... e-kia.html

Awatar użytkownika
Cichy
VIP
Posty: 1419
Rejestracja: 17 mar 2013, 10:00
Lokalizacja: Podlaskie

Post autor: Cichy »

czerwo pisze:Tu masz zdjęcia http://www.kia-forums.com...rience-kia.html
No fakt. Tylko że przetłumaczenie tego fizycznie i psychicznie mnie wykańcza. ;-)

marcin8626
Posty: 250
Rejestracja: 30 mar 2013, 20:03
Lokalizacja: Olsztynek

Post autor: marcin8626 »

jbl 6 1/2" ż takie glosniki dales?

yeti69
Posty: 139
Rejestracja: 08 maja 2013, 00:27
Lokalizacja: Brzeg

Post autor: yeti69 »

w week będę ściągał boczku bo muszę otwór przegwintowac to wam zdjęcia prześle

ODPOWIEDZ

Wróć do „Manuale”