W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Jakiej używasz nawigacji?

Zapraszamy wszystkich do oddawania głosów i tworzenia własnych ankiet.

Jakiej używasz nawigacji ?

AutoMapa
20
32%
MapaMap
1
2%
Yanosik
8
13%
Google Maps
10
16%
NaviExpert
5
8%
Waze
0
Brak głosów
Inna
13
21%
Nie korzystam z nawigacji
5
8%
 
Liczba głosów: 62

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

beti pisze:Taka ciekawostka, znajomi wracali rok temu z urlopu, w okolicach Wiednia padła im nawigacja. a co tam smartfon tez pohula, parę złotych za transmisje? Rachunek za około 600km do granicy. Za dane dostali prawie 250zeta. 1zeta-1MB.Bo pewnie jeszcze mapę ściągało w tle.
Nie "pewnie"tylko na pewno :) Jak się jedzie zagranicę to dobrze ściągnąć sobie mapy i w razie czego jechać na off-line korzystając tylko z GPS.
Pozdrawiam
Churek

obanon
Posty: 85
Rejestracja: 28 gru 2014, 10:52
Lokalizacja: B-stok, Wawa

Post autor: obanon »

Takie pytanie do korzystających z auto mapy. Nie trzeba mieć połączenia internetowego włączonego? to na jakiej podstawie navi wyznacza trasę?

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

Takie pytanie do korzystających z auto mapy. Nie trzeba mieć połączenia internetowego włączonego? to na jakiej podstawie navi wyznacza trasę?
AM - nie musi korzystać z połączenia do wyznaczania trasy.

Ale jeśli ktoś ma legalną wersję i urządzenie nawigacyjne z możliwością połączenia z telefonem przez BT (albo wersję na Androida na smartfonie) to może korzystać z opcji LiveDrive czyli korzystać on-line z danych o natężeniu ruchu i utrudnieniach na drodze. Jednocześnie sam przekazujesz dane do systemu, który porównuje Twoją prędkość do dopuszczalnej na danym odcinku i przekazuje dane innym.

AM potrafi modyfikować trasę na bieżąco w zależności od warunków.

Z resztą dane w Targeo z nikąd się nie biorą tylko właśnie ze statystyk AM :)
Pozdrawiam
Churek

obanon
Posty: 85
Rejestracja: 28 gru 2014, 10:52
Lokalizacja: B-stok, Wawa

Post autor: obanon »

to już sam nie wiem która navi lepsze chyba zostane wierny NE tylko tam trzeba kupować abonament co roku. Kupując AM na androida za 99 zl mam ją dożywotnio bez wykupywania co roku? jeśli się mylę poprawcie mnie.
ograniczenia w Mieście po coś są!!!!
ZWOLNIJ szkoda życia

f0ku5
Administrator
Posty: 1416
Rejestracja: 07 kwie 2013, 18:43
Lokalizacja: Warszawa
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2018 1.4 T-GDi 140 KM

Post autor: f0ku5 »

Ja tam NE mam za darmo będąc w Orange :P

obanon
Posty: 85
Rejestracja: 28 gru 2014, 10:52
Lokalizacja: B-stok, Wawa

Post autor: obanon »

Swoją drogą na Andku da się używać modułu GPS bez transmisji chyba to jest niemożliwe :)

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

Weź przestań, ilość danych do transmisji dla AM jest naprawdę pomijalna. Ja mam do tego oddzielny numer prepaidowy i 20 zł wystarcza na baaaaardzo długo.
Pozdrawiam
Churek

Awatar użytkownika
jachnyc
Posty: 460
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:30
Lokalizacja: Lubin

Post autor: jachnyc »

obanon pisze:Swoją drogą na Andku da się używać modułu GPS bez transmisji chyba to jest niemożliwe :)
Oczywiście że się da Tom Tom , AutoMapa :-)
Jacek

Awatar użytkownika
Ryjek
Posty: 192
Rejestracja: 06 kwie 2013, 19:41
Lokalizacja: PL

Post autor: Ryjek »

"Be On Road" jak dla mnie rewelka i jest fajnie "na czasie" z nowymi drogami.
A najważniejsze, że działa tylko na podstawie sygnału GPS i nie ma kłopotu, że przyjdzie rachunek za telefonię internetową :)

obanon
Posty: 85
Rejestracja: 28 gru 2014, 10:52
Lokalizacja: B-stok, Wawa

Post autor: obanon »

Ostatnio jadąc w pn na mokotów z Ząbek w godzinach porannych bluzgałem swoją NE dlaczego mnie nie prowadzi przez Marsa tylko przez radzymińska i Wał. Non stop jechałem nie stojąc w korku. Wracając z Mokotowa przez Most Siekierkowski zrozumiałem dlaczego mnie tak prowadzi. Korek był od Marsa aż na Wilanów :D LUDZIE NIE JEZDZIJCIE NA PAMIĘĆ!
ograniczenia w Mieście po coś są!!!!
ZWOLNIJ szkoda życia

gregoreu
VIP
Posty: 70
Rejestracja: 08 sie 2016, 09:27
Lokalizacja: zamosc

Post autor: gregoreu »

posiadam Navi system kia
gregor

Awatar użytkownika
grzesieksz7
Posty: 12
Rejestracja: 18 wrz 2016, 11:51
Lokalizacja: Łącko/Bakel

Post autor: grzesieksz7 »

Ja bardzo długo jeździłem z AutoMapą, ale gdy urządzenie zaczęło mnie zawodzić (wysłóużona Manta się wieszała itd), to będąc już w Holandii kupiłem Garmina 2699 LMTD i jak do tej pory jestem zadowolony.

Awatar użytkownika
Rejmi
Posty: 287
Rejestracja: 17 cze 2016, 07:41
Lokalizacja: Lublin

Post autor: Rejmi »

w kraju yanosik - poza automapa

Awatar użytkownika
jack0506
Posty: 11
Rejestracja: 18 gru 2016, 14:00
Lokalizacja: Lublin

Navi system

Post autor: jack0506 »

Witam, mam Navi system Kia, czy ktoś próbował pokombinować coś ze zmianą nawigacji na np. Automapa?
jack0506

Rafael
Posty: 518
Rejestracja: 12 paź 2016, 20:43
Lokalizacja: DW
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: L
Silnik: 1,25l
Przebieg: 36000
Kolor: Platynowy grafit
Pakiety: Czujniki parkowania, przyciemnione szyby
Tapicerka: Czarno-beżowa
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: i10

Re: Navi system

Post autor: Rafael »

jack0506 pisze:Witam, mam Navi system Kia, czy ktoś próbował pokombinować coś ze zmianą nawigacji na np. Automapa?
Ja niestety w sedanie nie mam fabrycznej nawigacji, ale jestem na 99% przekonany, że nic poza tym co tam jest nie wgrasz. Automapa wymaga platformy opartej na Windows CE, Windows Mobile, czy Android. Podejrzewam, że w fabrycznej nawigacji (w sensie urządzeniu multimedialnym) jest autorski system operacyjny (inaczej oprogramowanie), które zostało napisane tylko dla tego modelu urządzenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ankiety”