Fabryczna nawigacja - modele.
Autor Wiadomość
 smarkus 


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2 DOHC
Kolor: Grafit
Pakiety: BL
Typ nadwozia: HB
Dołączył: 15 Sie 2017
Posty: 47
Skąd: Zabrze
 #1  Wysłany: 2017-12-17, 10:55   Fabryczna nawigacja - modele.

Mam pytanie odnośnie nawigacji fabrycznej dla Kia Rio 3 2015-2016.
Modele 96560-1W520 jest wyposażony w dodatkowe złącze - "fakra" białe (zdjęcie 2). Model 96560-1W510 tego nie posiada. Analogicznie wygląda dla serii z roku 2016 96560-1W521 i 96560-1W511. Wygląda jak złącze dla anteny wifi ale czy jest nim na pewno ?
Dodatkowo, czym się różnią te modele i dlaczego jedno posiadają dodatkowy wtyk a drugie nie (czy to są modele na jakiś rynek, modele okrojone z czegoś , czy może były wkładane jak opcja dla rio M smart, BL dla XL itp) ?

Z góry dziękuję za informacje
Ostatnio zmieniony przez smarkus 2017-12-17, 22:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 Sławek549 


Informacje
Wyposażenie: L+NAVI
Silnik: 1.4
Kolor: Biały
Typ nadwozia: Hatchback 5 d
Inne auto / jakie?: Mazda 3. Mazda MX5
Generacja Rio: IV (YB; 2017+)
Pomógł: 3 razy
Wiek: 49
Dołączył: 07 Paź 2017
Posty: 57
Skąd: Szczecin
 #2  Wysłany: 2017-12-18, 20:29   

http://www.kirmanual.com/audio-977.html

Może tu coś znajdziesz


parę minut później: http://www.kirmanual.com/...nents-1017.html

To może być gniazdo antenowe do odbiory "SiriusXM radio"


https://www.amazon.com/sl...zgxc6y6fu84j4dz

Czyli wersja na USA albo DAB radio

 
 
     
 smarkus 


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2 DOHC
Kolor: Grafit
Pakiety: BL
Typ nadwozia: HB
Dołączył: 15 Sie 2017
Posty: 47
Skąd: Zabrze
 #3  Wysłany: 2017-12-19, 07:35   

Wersje które pisałem sa na rynek europejski. Dzięki za trop z dab+.
 
 
     
 Sławek549 


Informacje
Wyposażenie: L+NAVI
Silnik: 1.4
Kolor: Biały
Typ nadwozia: Hatchback 5 d
Inne auto / jakie?: Mazda 3. Mazda MX5
Generacja Rio: IV (YB; 2017+)
Pomógł: 3 razy
Wiek: 49
Dołączył: 07 Paź 2017
Posty: 57
Skąd: Szczecin
 #4  Wysłany: 2017-12-19, 18:54   

Tutaj jest trzecie gniazdo antenowe


SDARS: https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_audio_radio_service

 
 
     
 smarkus 


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2 DOHC
Kolor: Grafit
Pakiety: BL
Typ nadwozia: HB
Dołączył: 15 Sie 2017
Posty: 47
Skąd: Zabrze
 #5  Wysłany: 2017-12-19, 19:39   

Wszędzie sa opisy dla stary nawigacji do 2015 bez kart sd, w nowych jest szare antena , niebieski gps i te białe ... szukam i się doszukać nie moge, niby tak jak pisales sat ale ciężko stwierdzić, dlatego dopytuaje na forum.

edit

tutaj jest ten kabel, w wiązce antenowej 96221-1W370 według opisu go brak
opis

trzy zdjęcia - biały kabel ucięty i z końcówką, naklejka z navi gdzie zakres fal opisy tylko dla fm i am
 
 
     
 smarkus 


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2 DOHC
Kolor: Grafit
Pakiety: BL
Typ nadwozia: HB
Dołączył: 15 Sie 2017
Posty: 47
Skąd: Zabrze
 #6  Wysłany: 2017-12-23, 20:02   

Znalazłem odpowiedz na pytanie - to jest wejście na antenę DAB. Modele Rio 3 z tą stacja multimedialną obsługują radia cyfrowe.
Stacje multimedialne dla kia rio 2014-2016 są oparte o platformę AVN GEN2.0

AVN GEN 2.0 Hyundai/Kia

Platforma AVN GEN 2.0 dla kia
Sorento (2014-2016), Rio (2014-2016), Venga (2014 do teraz), Picanto (2015-2016),Ceed (2015-2016),Optima (2015-2016)


Platforma AVN GEN 2.0 dla hyundai
nowe i20, h-1,Tucson,SantaFe

Tak jak na zdjęciu wyżej było parę wersji tych stacji z i bez wejścia na antenę DAB chyba w zależności na jaki rynek były sprzedawane.

Nie mam nawigacji w swoim modelu i mam prośbę dla tych co mają aby napisały czy mają wersję navi z dab.

Dziękuję za pomoc
 
 
     
 smarkus 


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2 DOHC
Kolor: Grafit
Pakiety: BL
Typ nadwozia: HB
Dołączył: 15 Sie 2017
Posty: 47
Skąd: Zabrze
 #7  Wysłany: 2018-05-03, 23:03   

Nie zakładając nowego tematu

Nawigacja w trakcie instalacji - burza przeszkodziła aby wszystko podłączyć (antenę dvb nie zdążyłem podłączyć,zdjęcie że navi obsługuje dvb, jakaś UK stacja )
Na zdjęciach navi z przejściówką parrot kia/hyundai (ma przelutowane wszystkie piny 1:1 ) aby nie dłubać przy oryginalnych kablach, na sztywno z usb złączem z gniazdem zapalniczki dla navi kia/hyundai
Zdjęcie navi zamontowane, ale ta burza … :(

Jak zamontuje ostatecznie dam znać jak to działa dla osób które są zainteresowane aby nie montować "androidów" ;P

edit
aktualnie utknąłem na etapie nie rozpoznawania załączonego silnika mimo dodania przewodu do klastra zegarów i wiązki nawigacji (sygnał załączonego alternatora) … szperam i dopytuje. Jak ktoś coś wiem proszę o informacje

edit
zdjęcia złącz wiązek: m - goła, xl z navi oraz l+bl (xl i l+bl z IGS)
Jak widać inaczej podawane jest zasilanie. Według instrukcji dla rio 2012 z IGS powinny być kolory brązowy i biały, bez IGS czerwony i z/b ale … xl ma dwa brązowe "+" i dodatkową masę (mam zapiętą w przejściówce ).Jako, że mam obcietą wiązkę testową wiec trochę utnołem a manuala brak ;(

ps
ALT_L podaje prawidłowo załączenie silnika.Wiec mam nowy trop
 
 
     
 smarkus 


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2 DOHC
Kolor: Grafit
Pakiety: BL
Typ nadwozia: HB
Dołączył: 15 Sie 2017
Posty: 47
Skąd: Zabrze
 #8  Wysłany: 2018-06-04, 22:13   

Mam ogromną prośbę dla osób które posiadają kia 3 FL > 2015 i navi o wykonanie małego testu i wklejenie zdjęcia przy załączonym silniku i bez. Na załączniku w poście u mnie z wyłączonym silnikiem. Przy włączonym zmienia mi sie tylko ALT i wartości namięcia z akmulatora. Interesuje mnie opcja IGN - jak ktoś nie może wkleić zdjęcia prosze o inforamcje czy przy przekręconym kluczyku lub załączeniu silniką wartość zmienia się na 1.
Reszta opcji DOOR, LOW FUEL itp jest zbędna. Z test mode wychodzimy przyciskając zębatkę na panelu bocznym nawigacji.

Dla osób które wiedza jak wejść w test mode opis mozna pominąć.
Wchodzimy w tyb informacyjny przytrzymując zębatkie w przyciskach nawigacji. Pojawija się informacje o wersi map i systemu. Przytrzymujemy palec na środku ekranu przez 10 sekunda aż pojawi się okrena z napisme test mode. Jako hasło wpisujemy 322867. W oknie jakim się pojawi prosze wybrać system i przejsć do okna jak w załączniku i przesłanie wartośći

z góry bardzo dziękuję za informację

ps
zrobiłem nowy posta aby wypozycjonować nowy wpis, posprzątam za sobą w razie czego :)

Zamieszam tez link jak osoby z i30 które męczą się z tematem ...a tak za ich wytrwałość i do poczytania ;) (hyuindai/kia ma te same stacja multimedialne)
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 19