Aktualizacja Map.
Autor Wiadomość
 Gruchi 


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.4 CVVT 109 km
Przebieg: 10500
Kolor: Bright Silver
Pakiety: Business Line Plus
Typ nadwozia: Hatchback 5D
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 15 Sie 2016
Posty: 81
Skąd: Wrocław
 #1   Wysłany: 2016-09-17, 14:43   Aktualizacja Map.

Witajcie

Szukam wszędzie w jaki sposób zaktualizować mapy i nic nie mogę znaleźć. Według instrukcji obsługi systemu nawigacji wchodzimy na http://kia.navigation.com a tam znajduję się "To get the latest version of your map, please contact your local dealer." Czy nie da się tego zrobić samemu ?

wersja oprogramowania: UB.EU.SOP.10.103
wersja oprogramowania wewnętrznego: UB.EU.SOP.10.104
wersja nawigacji: UB.EU.SOP.08.50.63
wersja mapy: EUR.08.47.50.001.001.(D.B1)
Ostatnio zmieniony przez Cichy 2017-11-13, 17:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 rioindamix 


Informacje
Wyposażenie: M+SMART
Silnik: 1.4
Przebieg: 1000
Kolor: Urban Blue:)
Pakiety: SMART
Typ nadwozia: 5d
Dołączył: 31 Paź 2016
Posty: 18
Skąd: Wrocław
 #2  Wysłany: 2017-03-07, 13:01   

Odgrzebuję.... bo się dowiedziałem...
Aktualizacja map i/lub oprogramowania systemu infotaiment tylko w serwisie. Raz rocznie można aktualizować przez okres siedmiu lat, czyli łącznie siedem aktualizacji za free.
Odebrałem autko niedawno, ostatni rzut na Europę (produkcja grudniowa) z oprogramowaniem:

wersja oprogramowania: UB.EU.SOP.10.112
wersja oprogramowania wewnętrznego: UB.EU.SOP.10.104
wersja nawigacji: UB.EU.SOP.09.46.57
wersja mapy: EUR.08.47.50.001.001.(D.B1)
 
 
     
 Gruchi 


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.4 CVVT 109 km
Przebieg: 10500
Kolor: Bright Silver
Pakiety: Business Line Plus
Typ nadwozia: Hatchback 5D
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 15 Sie 2016
Posty: 81
Skąd: Wrocław
 #3  Wysłany: 2017-03-09, 07:46   

Też się o tym dowiedziałem z salonu. Nieco to głupie rozwiązanie że sami nie możemy tego zaktualizować w dzisiejszych czasach. W każdym bądź razie dzięki za info odnośnie Map, bo widzę że wyszła aktualizacja od czasu kiedy kupiłem autko ;) tak więc przy 1 przeglądzie będzie trzeba ją zrobić skoro się należy ;)
 
 
     
 Rejmi 


Informacje
Wyposażenie: M
Typ nadwozia: 5d
Pomógł: 1 raz
Wiek: 44
Dołączył: 17 Cze 2016
Posty: 269
Skąd: Lublin
 #4  Wysłany: 2017-03-09, 21:11   

Gruchi napisał/a:
Też się o tym dowiedziałem z salonu. Nieco to głupie rozwiązanie że sami nie możemy tego zaktualizować


a jednak możemy
https://pl.aliexpress.com/item/Gold-Version-Android-4-4-Fit-Kia-Rio-2015-2016-Car-DVD-Player-GPS-Radio-Navigation/32592554116.html
 
 
     
 rioindamix 


Informacje
Wyposażenie: M+SMART
Silnik: 1.4
Przebieg: 1000
Kolor: Urban Blue:)
Pakiety: SMART
Typ nadwozia: 5d
Dołączył: 31 Paź 2016
Posty: 18
Skąd: Wrocław
 #5  Wysłany: 2017-03-10, 14:38   

to zamiennik navi a nie fabryczna....


Gdzieś na youtubie oglądałem że w Meksyku dostali oficjalną aktualizację do navi wsperającą Android Auto. Jak znajdę linka to podeśle. U nas nie ma co liczyć na takie rarytasy
 
 
     
 Rejmi 


Informacje
Wyposażenie: M
Typ nadwozia: 5d
Pomógł: 1 raz
Wiek: 44
Dołączył: 17 Cze 2016
Posty: 269
Skąd: Lublin
 #6  Wysłany: 2017-03-11, 18:10   

rioindamix napisał/a:
to zamiennik navi a nie fabryczna....


przecież wiem!
i celowo dałem taki link, że możemy raz na wieki za friko zorganizować aktualizacje map - we własnym zakresie
 
 
     
 Rafael 
RaV

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Kolor: Graphite Meralic
Pakiety: Czujniki parkowania + lakier
Tapicerka: Beżowo-Czarna
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: Fiat 600
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 12 Paź 2016
Posty: 350
Skąd: Wrocław
 #7  Wysłany: 2017-03-11, 19:28   

Zastanawiałem się, czy nie zakupić takowego urządzenia do auta. Ciekawe, czy hardware tego urządzenia jest na tyle mocny, aby nic nie muliło na Androidzie. W tytule piszą Quad Core i rozdzielczośc 1024x600. a w opisie poniżej, że jest Dual Core i rozdzielczość 800x480 z 1GB RAM. Trochę słabo jak dla mnie pod ten system.
 
 
     
 rioindamix 


Informacje
Wyposażenie: M+SMART
Silnik: 1.4
Przebieg: 1000
Kolor: Urban Blue:)
Pakiety: SMART
Typ nadwozia: 5d
Dołączył: 31 Paź 2016
Posty: 18
Skąd: Wrocław
 #8  Wysłany: 2017-03-12, 15:46   

Rockchip 1,6 Ghz ARM Cortex-A9 Dual-core i z 1GB RAM. Nieco słaby, poszukałbym czegoś leszego
 
 
     
 Rejmi 


Informacje
Wyposażenie: M
Typ nadwozia: 5d
Pomógł: 1 raz
Wiek: 44
Dołączył: 17 Cze 2016
Posty: 269
Skąd: Lublin
 #9  Wysłany: 2017-03-12, 17:16   

jako podstawa do obsługi odtwarzacza/radia/nawigacji da radę bez problemu
 
 
     
 homaro 


Informacje
Wyposażenie: F/L+PE7
Silnik: 1.2 benzyna
Przebieg: 20000
Kolor: Wendy Brown
Tapicerka: black
Typ nadwozia: hatchback 5d
Inne auto / jakie?: Honda Jazz
Dołączył: 10 Lip 2016
Posty: 18
Skąd: Kraków
 #10  Wysłany: 2017-06-27, 11:52   

dzień dobry
proszę o info : czy na dzień dzisiejszy wyszła aktualizacja mapy w stosunku do roku poprzedniego?
mam wersję mapy: EUR.08.47.50.001.001(D.B1)
--------------------
Homaro
 
 
     
 arczi 


Informacje
Wyposażenie: Swiss Champion
Silnik: 1,4 DOHC CVVT 109KM
Przebieg: 30000
Kolor: Bright Silver
Tapicerka: jednotonowa czarna (HU)
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2018
Posty: 7
Skąd: Gostyń
 #11  Wysłany: 2018-06-14, 21:02   

Witam,
można samemu sobie zaktualizować :) ja tak zrobiłem.
--------------------
Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie nie ten samochód.
 
 
     
 mateusz 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 CRDi
Przebieg: 88500
Kolor: Clear White
Tapicerka: Czarna
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Dołączył: 14 Lut 2017
Posty: 234
Skąd: Warszawa
 #12  Wysłany: 2018-06-14, 22:35   

A możesz powiedzieć jak ?
 
 
     
 arczi 


Informacje
Wyposażenie: Swiss Champion
Silnik: 1,4 DOHC CVVT 109KM
Przebieg: 30000
Kolor: Bright Silver
Tapicerka: jednotonowa czarna (HU)
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2018
Posty: 7
Skąd: Gostyń
 #13  Wysłany: 2018-06-15, 20:24   

Pewnie.
Ściągamy dwa pliki:
Software 20.178
Maps 10.48.54 (D.D2)

Pliki są od Hiszpanów a Oni mają od Włochów :)

1. Przygotowujemy dwie karty sd 8GB, formatujemy FAT32.
2. Pierwszy plik z softem rozpakowujemy na pierwszą kartę.
3. Drugi plik z mapami rozpakowujemy na drugą kartę.
4. Idziemy do auta, wyciągamy oryginalną kartę i wkładamy pierwszą z softem.
Odpalamy samochód, po chwili system wykryje aktualizację i wyświetli komunikat jaki wkleiłem w poście wyżej. Klikamy "Upgrade". Trwa kopiowanie plików, czekamy spokojnie, aż się zakończy, radio zrestartuje się.
5. Gasimy silnik, wyciągamy kartę i wkładamy drugą z mapami.
6. Odpalamy auto. Uruchamiamy nawigację i sprawdzamy, czy działają mapy.
Jeśli działają, możemy teraz przenieść mapy na oryginalną kartę.
Jeśli mapy nie będą działać, może się okazać, że trzeba skopiować plik z oryginalnej kart LMV.LMF który znajduje się w folderze \ LgeNavi \ LIMF \ i wkleić w tym samym folderze w nowej karcie.

Powodzenia.
W razie problemów piszcie.

Po aktualizacji powinna być taka wersja systemu:
--------------------
Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie nie ten samochód.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 24