Radio Bluetooth.
Autor Wiadomość
 bartex 

Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.2
Przebieg: 11000
Kolor: Czerwony
Tapicerka: Hatchback 5d
Dołączył: 27 Maj 2015
Posty: 35
Skąd: Skc
 #31  Wysłany: 2018-08-17, 07:26   

Oki w swoim obecnie nie mam dab+ wiec 770CA będzie odpowiednie :) w przyszłym tyg zamawiam. Dziękuje za odpowiedzi.
 
 
     
 krzychu001 

Informacje
Dołączył: 18 Lis 2013
Posty: 40
Skąd: Warszawa
 #32  Wysłany: 2018-10-30, 05:58   

Cześć wszystkim, zamówiłem dziś radio z bluetooth nowe z allegro za 199zł z ramką dają w gratisie też nową a moja była już lekko porysowana więc jak znalazł i do tego mikrofon który wsadzę w lewy słupek i powinno śmigać. Jak będzie słabo działać to ten przedwzmacniacz zamówię i też się go zamontuje. Ktoś już montował taki mikrofon? Radio zamówiłem model 1W770CA wie ktoś czy ma on obsługę głosową? Parę dni temu zamówiłem kupiłem kierownicę obszytą skórą i mam do niej przyciski i wiązkę także będzie hulać a na wiosną tempomat się zamówi i sobie zainstaluję.

Wklejam linki do tego co kupiłem a jak zamontuję to dam znać jak działa dźwięk z tego mikrofonu

https://allegro.pl/radio-cd-mp3-kia-rio-bluetooth-pl-menu-nowe-i6054945485.html

https://allegro.pl/mikrofon-do-radia-sony-blaupunkt-jvc-kenwood-itd-i6908521618.html?reco_id=015a335d-dabe-11e8-83c2-246e9683c530
 
 
     
 krzychu001 

Informacje
Dołączył: 18 Lis 2013
Posty: 40
Skąd: Warszawa
 #33  Wysłany: 2018-10-30, 06:16   

Takie pytanie trochę głupie może się wydawać ale do kostki trzeba lutować te kabelki od mikrofonu czy na wcisk je wsadzamy. Końcówkę się zaciśnie na zaciskarce i kable na wymiar z małym zapasem sobie zrobię.
 
 
     
 krzychu001 

Informacje
Dołączył: 18 Lis 2013
Posty: 40
Skąd: Warszawa
 #34  Wysłany: 2018-11-02, 19:22   

Jeszcze chwilę mi się zejdzie z montażem tego radia bo przysłali mi model bez bluetooth 961701W710CA a takie same mam radio u siebie i odsyłam do sprzedawcy. Takie małe oszustwo niezgodne z opisem i zdjęciem z aukcji więc uważajcie jak ktoś chce kupić od tego użytkownika.
 
 
     
 Ari93 


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4 DOHC CVVT
Przebieg: 82000
Kolor: Clear White
Typ nadwozia: Sedan
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 27 Lip 2014
Posty: 314
Skąd: Starogard Gdański
 #35  Wysłany: 2018-11-04, 00:48   

Na moje po prostu pomyłka... chyba nikt nie jest na tyle głupi żeby sprzedawać na aukcji radio bt a wysyłać bez bt licząc że kupujący nie zauważy lub nie będzie mu się chciało odsyłać tym bardziej że za pomyłkę to sprzedawca oddaje za koszty wysyłki :P
 
 
     
 krzychu001 

Informacje
Dołączył: 18 Lis 2013
Posty: 40
Skąd: Warszawa
 #36  Wysłany: 2018-11-04, 18:23   

No nie zupełnie taka pomyłka bo sprawdzałem i nie mieli na swoich aukcjach tego radia. No nic facet zapewniał mnie żebym to odesłał to mi przyśle właściwe i zwróci koszty wysyłki. Jutro to puszczę, zrobię mu fotkę i może się obrobią do następnego weekendu to przesłać i będę mógł go przetestować jak działa. Mikrofon już leży i czeka. Przełożę wiązkę i przyciski i dam znać jakie wrażenia bo w sumie to tylko na zestawie głośnomówiącym mi zależy nic więcej nie uzyskam ale lepsze to niż jakiś zestaw na bluetooth w osłonę.
 
 
     
 krzychu001 

Informacje
Dołączył: 18 Lis 2013
Posty: 40
Skąd: Warszawa
 #37  Wysłany: 2018-11-17, 15:55   

To jednak nie była pomyłka i wysłali mi 2 razy to samo radio K71 czyli 961701W710CA takie samo jak mam w swoim samochodzie.

Muszę kupić od innego sprzedawcy.

Wiecie może czy te radio z Rio posiada kod? Szukałem w papierkach z salonu i kodu nie odnalazłem a chcę zamówić używane i nie wiem czy jak przepnę do swojego to czy będzie wołało o kod. Te co mam to nawet po odpięciu akumulatora na pół godziny to o kod nie wołał i jeszcze stacje zapamiętał

W innym poście pisali że raczej nie ma bądź na pewno nie ma ale różnie to bywa.
 
 
     
 Sokar11 

Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1,25
Kolor: Biały
Pakiety: ACN
Typ nadwozia: Sedan
Dołączył: 23 Paź 2014
Posty: 49
Skąd: Ostrowiec
 #38  Wysłany: 2018-11-17, 19:13   

U mnie nie miało żadnego kodu
 
 
     
 Rafael 
RaV

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.25l
Kolor: Graphite Meralic - ABT
Pakiety: L+MET+DCM+BWS
Tapicerka: DCM
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: Hyundai i10
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 12 Paź 2016
Posty: 471
Skąd: DW
 #39  Wysłany: 2018-11-17, 21:02   

Radio nie ma żadnego kodu. Pytałem podczas odbioru auta z salonu po zakupie. To nie te czasy, co kiedyś. W żony Hyundai i10 z 2012r. też już nie ma kodu.
 
 
     
 krzychu001 

Informacje
Dołączył: 18 Lis 2013
Posty: 40
Skąd: Warszawa
 #40  Wysłany: 2018-11-19, 20:45   

To dobrze że nie ma bo już zamówiłem i mam nadzieję że już nie będę miał niespodzianek. Przedłużył mi się montaż to tak przy okazji się zapytam jak ktoś wie to gdzie dokładnie mam ten mikrofon podpiąć. W którą kostkę lub w które kabelki się wlutować?
 
 
     
 krzychu001 

Informacje
Dołączył: 18 Lis 2013
Posty: 40
Skąd: Warszawa
 #41  Wysłany: 2018-11-24, 19:02   

No słabo wyszło z tymi podpowiedziami ale udało się i mikrofon jest już podpięty w samochodzie. Znalazłem schemat kabelków z radia z przedliftowej wersji z 2013r ale piny i wtyczki niemal identyczne kostka B piny 10 i 22

Radio dojechało od innego sprzedawcy model 1W770CA i było faktycznie bez kodu.

Mikrofon umieściłem w podsufitce przy lusterku skierowałem na kierowcę a kable puściłem w prawym słupku za plastikiem. Po zdjęciu tego prawego boczku w rogu przy tej małej szybce można nawet kabel porządnej grubości wpuścić tyle jest miejsca. Do zdjęcia boczku i osłony radia kupiłem za 10zl z allegro zestaw plastikowych rozbieraków do tapicerki. Problem miałem jedynie po odpięciu zatrzasków baczku bo jest taki jeden czarny zatrzask który się nie wypina a jedynie się rozchyla ale udało się go wypiąć całego jak śrubokręcikiem płaskim go podważyłem od strony słupka dachu. Można wtedy ściągnąć już cały ten boczek i przełożyć kabelki aż za schowkiem (nie odkręcamy schowka tam jest sporo miejsca na kabel) i dalej doprowadzić do kostki radia. Moja kostka miała już podłączone kabelki do mikrofonu także kable zostały odcięte przy kostce i przylutowane te od mikrofonu. Nie szukaliśmy gdzie one prowadzą bo i tak mogą gdzieś się kończyć a nie warto rozbierać pół tapicerki aby się okazało że i tak je nie wykorzystam bo nie dochodzą do podsufitki. Zaizolowane i zabezpieczone aby nie było niespodzianek.

Wyszło tak że wzmacniacz jest potrzebny bo słabo jest mnie słychać więc będzie to za chwilę zamówione i już myślę że można będzie z tego zestawu długie lata korzystać. Koszt wyjdzie mi jakieś 300zł za wszystko ale jak ktoś będzie się wahał to myślę że z mojego opisu sobie poradzi. Miejsce na wzmacniacz jest i to też sporo. Później jeszcze dopiszę jaki model użyłem.

Kierownicę mam teraz już z tempomatem i przyciski od telefonu też są i wszystko dobrze funkcjonuje ze sobą.
 
 
     
 Sokar11 

Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1,25
Kolor: Biały
Pakiety: ACN
Typ nadwozia: Sedan
Dołączył: 23 Paź 2014
Posty: 49
Skąd: Ostrowiec
 #42  Wysłany: 2018-11-24, 20:25   

Ja jak montowałem radio to także orginalny mikrofon nie działał ale zamontowałem tak zwykły od komputera (jak ten na zdjęciu) i o dziwo żadnego wzmacniacza nie potrzeba a słychać bardzo dobrze.
 
 
     
 krzychu001 

Informacje
Dołączył: 18 Lis 2013
Posty: 40
Skąd: Warszawa
 #43  Wysłany: 2018-12-02, 22:41   

Wzmacniacz zamontowany ten z linka AVT1721 tyle że sprzęga mi się i w efekcie mój rozmówca dobrze mnie słyszy ale odbija się jego głos. W radiu w opcjach ustawiłem moc wyjściową na 1 ale głośniki na 10 to też ja już słabo słyszę i efekt z tego mizerny wyszedł. Jeszcze zmniejszę wzmocnienie pokrętłem na wzmacniaczu bo pierwsze próby regulacji były takie sobie. Może się podejmę jeszcze i kupię inny mikrofon bo ten bez wzmacniacza nie idzie
 
 
     
 krzychu001 

Informacje
Dołączył: 18 Lis 2013
Posty: 40
Skąd: Warszawa
 #44  Wysłany: 2018-12-26, 19:51   

Nie mam siły do tych mikrofonów. Kupiłem ten mikrofon BOYA BY-M1 ale nie chciałem go ciąć to dokupiłem kabel przedłużkę z wejściem żeńskim jack 3,5 i wlutowałem dwa kabelki i dupa nie działa. Nie wiem co jest nie halo z tym moim podłączaniem. Szkoda było mi obcinać znów kabel bo gdyby się okazało że dalej jest źle to przynajmniej mikrofon by się nie zmarnował. Ten mikrofon ma jakąś tubę z przełącznikiem telefon, aparat ale w żadnej konfiguracji nie słuchać nic.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu Strona 3 z 3 
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 25