Przesunięty przez: Cichy
2019-03-25, 18:22
Zegary, licznik, temperatura.
Autor Wiadomość
 Megi 

Informacje
Silnik: 1,2
Kolor: Platynowy grafit
Generacja Rio: IV (YB; 2017+)
Dołączyła: 23 Lut 2019
Posty: 7
Skąd: Łomża
 #1  Wysłany: 2019-03-23, 16:51   Zegary, licznik, temperatura.

Witam, mam taki problem. Wczoraj podczas jazdy samoczynnie zamieniło mi jednostko Celsjusza na farenheita. Szukałam info w instr obsługi ale nic na ten temat nie znalazłam. W necie były podpowiedzi ale nie zadziałało (gdy klikałam reset to zerowalo mi średnie spalanie). Pomoże ktoś. Kia Rio 1,2 2017
--------------------
Megi
Ostatnio zmieniony przez Cichy 2019-03-25, 18:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 Rafael 
RaV

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.25l
Kolor: Graphite Meralic - ABT
Pakiety: L+MET+DCM+BWS
Tapicerka: DCM
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: Hyundai i10
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 12 Paź 2016
Posty: 518
Skąd: DW
 #2  Wysłany: 2019-03-23, 18:08   

W Rio 3 wciskam przycisk TRIP na kierownicy aż pokaże się temperatura na zewnątrz. Następnie dłużej trzymam RESET i się zmienia z C na F. Nie wiem jak w Rio 4, ale może podobnie musisz trzymać reset kiedy komputer wyświetla temperaturę.
 
 
     
 Megi 

Informacje
Silnik: 1,2
Kolor: Platynowy grafit
Generacja Rio: IV (YB; 2017+)
Dołączyła: 23 Lut 2019
Posty: 7
Skąd: Łomża
 #3  Wysłany: 2019-03-23, 19:49   

Dziękuje za odpowiedz. Ale jak przyciskam TRiP to wyskakuje mi najpierw przebieg a, przebieg b, inf kiedy do serwisu się udać i potem speed on, nie ma nic żeby była sama temp.
--------------------
Megi
 
 
     
 Rafael 
RaV

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.25l
Kolor: Graphite Meralic - ABT
Pakiety: L+MET+DCM+BWS
Tapicerka: DCM
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: Hyundai i10
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 12 Paź 2016
Posty: 518
Skąd: DW
 #4  Wysłany: 2019-03-23, 22:31   

Zobacz może na poniższy filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=Un6IA4IahrA
Wychodzi na to, że trzeba przytrzymać RESET i TRIP naraz przez 5 sekund.
 
 
     
 Megi 

Informacje
Silnik: 1,2
Kolor: Platynowy grafit
Generacja Rio: IV (YB; 2017+)
Dołączyła: 23 Lut 2019
Posty: 7
Skąd: Łomża
 #5  Wysłany: 2019-03-24, 21:34   

Dzięki wielkie, rzeczywiście trzeba było dwa przyciski naraz wcisnąć. Pozdrawiam 😉
--------------------
Megi
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 19