W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Autoblokowanie zamków po przekroczeniu 15km/h.

Zrób to sam!
MagicOl
Posty: 8
Rejestracja: 13 maja 2018, 13:28
Lokalizacja: Polska

Autoblokowanie zamków po przekroczeniu 15km/h.

Post autor: MagicOl »

Witam,

Ktoś z kolegów forumowiczów rozkminił jak wyłączyć autoblokowanie zamków po przekroczeniu 15km/h ?
W każdym aucie się to da zrobić, a w KIA nie ? Coś mi się nie chce wierzyć, choć ASO mówiło że się nie da ale oni to nawet oleju dobrze wymienić nie potrafią, jak się im na ręce nie patrzy.

Pozdrawiam,
Maciek
Ostatnio zmieniony 14 sie 2019, 17:22 przez MagicOl, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Soul_Man
VIP
Posty: 381
Rejestracja: 29 maja 2017, 11:45
Lokalizacja: Warszawa
Generacja Rio: IV (YB; 2017+)
Wyposażenie: L + Navi
Silnik: 1.4 100KM
Kolor: Smoke Blue
Inne auto / jakie?: Saab 9-5 2.3T

Post autor: Soul_Man »

Wydaje mi się, że takie rzeczy tylko oprogramowaniem serwisowym. Podzwoń po kilku serwisach, może gdzie indziej będą potrafili.

Awatar użytkownika
Ari93
Moderator
Posty: 392
Rejestracja: 27 lip 2014, 02:32
Lokalizacja: Starogard Gdański
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: M + Tempomat
Silnik: 1.4 DOHC LPG
Przebieg: 109000
Kolor: Biały
Typ nadwozia: Sedan

Post autor: Ari93 »

Toż to imo jeden z najfajniejszych "ficzerów" w tym aucie :D
W Toyocie to np nie potrafili tego zrobić, zrobili jakoś na włączenie zapłonu ale raz działa, raz nie...

MagicOl
Posty: 8
Rejestracja: 13 maja 2018, 13:28
Lokalizacja: Polska

Post autor: MagicOl »

Ari93 pisze:Toż to imo jeden z najfajniejszych "ficzerów" w tym aucie :D
W Toyocie to np nie potrafili tego zrobić, zrobili jakoś na włączenie zapłonu ale raz działa, raz nie...
Pytanie o jakiej Toyocie mówisz, w Avensis T27 z listopad 2011r, działa całkiem dobrze, tylko ja wolę sobie sam blokować więc to wyłączyłem, kabel + TechStream w OBDII -> ustawienia i wyłączasz, tak samo jak auto światła itp. (full diagnoza całego auta).

A te koreańce nawet wtyczki OBDII nie potrafią znormalizować i nie ma do tego kabla, tylko to nieznające się na niczym ASO i ASO i buulllll ile wlezie bo przecież jak coś nie działa to trzeba wymieniać i wymieniać a może się poprawi.

Ale wracając do tematu: Kto w RIO III z 2012r wyłączył blokowanie drzwi i jak ? I ile go to kosztowało ? Lub inaczej kto ma Rio III i kabel do tego i może sprawdzić czy jest taka opcja w ustawieniach auta ? (screen shoot mile widziany)

Gandalf wej
Posty: 476
Rejestracja: 18 paź 2014, 20:25
Lokalizacja: Kaszuby

Post autor: Gandalf wej »

Mi te blokowanie jest na rękę patola na przejściu nie wlezie do auta
np do banku z banku
Albo do bagażnika

ODPOWIEDZ

Wróć do „Manuale”