W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Chrobotanie

Kamil12
Posty: 102
Rejestracja: 15 mar 2016, 17:36
Lokalizacja: małopolska

Chrobotanie

Post autor: Kamil12 »

Witam. Ostatnio często na nierównościach np. popękanym asfalcie albo małych dziurach słychać takie chrobotanie z okolic jakby kierowcy ciężko to opisać , w zawieszeniu napewno nic bo u mnie akurat są dobre drogi ale jak już się zdaży nierówność to taki właśnie dźwięk jest. Ktoś coś na ten temat wie , miał podobnie?
Ostatnio zmieniony 19 paź 2017, 17:01 przez Kamil12, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kubeusz77
VIP
Posty: 514
Rejestracja: 16 kwie 2016, 05:48
Lokalizacja: Łódź
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4
Kolor: Clear White

Post autor: kubeusz77 »

A skąd masz pewność że zawieszenie jest OK?
Może to po prostu łącznik stabilizatora?

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

hmmm górne łożysko na MacPhersonie daje podobne dźwięki. Niestety szklana kula się potłukła i ciężko zdiagnozować.

Kamil12
Posty: 102
Rejestracja: 15 mar 2016, 17:36
Lokalizacja: małopolska

Post autor: Kamil12 »

Ktoś coś na ten temat dodam że w zawieszeniu napewno nic bo akurat jeżdżę bo dobrych drogach i to mnie zastanawia że to raczej nie zawieszenie.

f0ku5
Administrator
Posty: 1414
Rejestracja: 07 kwie 2013, 18:43
Lokalizacja: Warszawa
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2018 1.4 T-GDi 140 KM

Post autor: f0ku5 »

Ale co mają dobre drogi do zawieszenia? Może wada fabryczna, albo coś?

Awatar użytkownika
niedzisiejszy
Posty: 61
Rejestracja: 28 lis 2015, 18:33
Lokalizacja: Września

Post autor: niedzisiejszy »

Pisałem o tej usterce w innym temacie. Zadałem sobie sporo trudu na rozwiązanie banalnego problemu, a Wam się nawet czytać nie chce.

Kamil12
Posty: 102
Rejestracja: 15 mar 2016, 17:36
Lokalizacja: małopolska

Post autor: Kamil12 »

Czy możesz z łaski swojej Niedzisiejszy przypomnieć.

Awatar użytkownika
kubeusz77
VIP
Posty: 514
Rejestracja: 16 kwie 2016, 05:48
Lokalizacja: Łódź
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4
Kolor: Clear White

Post autor: kubeusz77 »

Kamil12 pisze:Czy możesz z łaski swojej Niedzisiejszy przypomnieć.
Podeślij koledze linka i bedzie po temacie.

Awatar użytkownika
etunerrr
Posty: 234
Rejestracja: 31 maja 2016, 20:36
Lokalizacja: Śląsk

Post autor: etunerrr »

Pomogę ja, choć to użytkownikowi Niedzisiejszemu, należy się wielkie uznanie. Ja dziękuję i bardzo wysoko cenię rady tego użytkownika. Pozdrawiam Niedzisiejszy :-)
Wspomniany link: http://kiario.com.pl/viewtopic.php?t=794

Kamil12
Posty: 102
Rejestracja: 15 mar 2016, 17:36
Lokalizacja: małopolska

Post autor: Kamil12 »

Dziękuję bardzo :)

Zablokowany

Wróć do „Usterki”