W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Aktualizacja Map.

Zrób to sam!
Awatar użytkownika
Gruchi
Posty: 88
Rejestracja: 15 sie 2016, 12:27
Lokalizacja: Wroc�aw

Aktualizacja Map.

Post autor: Gruchi »

Witajcie

Szukam wszędzie w jaki sposób zaktualizować mapy i nic nie mogę znaleźć. Według instrukcji obsługi systemu nawigacji wchodzimy na http://kia.navigation.com a tam znajduję się "To get the latest version of your map, please contact your local dealer." Czy nie da się tego zrobić samemu ?

wersja oprogramowania: UB.EU.SOP.10.103
wersja oprogramowania wewnętrznego: UB.EU.SOP.10.104
wersja nawigacji: UB.EU.SOP.08.50.63
wersja mapy: EUR.08.47.50.001.001.(D.B1)
Ostatnio zmieniony 13 lis 2017, 17:38 przez Gruchi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rioindamix
Posty: 18
Rejestracja: 31 paź 2016, 11:23
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: rioindamix »

Odgrzebuję.... bo się dowiedziałem...
Aktualizacja map i/lub oprogramowania systemu infotaiment tylko w serwisie. Raz rocznie można aktualizować przez okres siedmiu lat, czyli łącznie siedem aktualizacji za free.
Odebrałem autko niedawno, ostatni rzut na Europę (produkcja grudniowa) z oprogramowaniem:

wersja oprogramowania: UB.EU.SOP.10.112
wersja oprogramowania wewnętrznego: UB.EU.SOP.10.104
wersja nawigacji: UB.EU.SOP.09.46.57
wersja mapy: EUR.08.47.50.001.001.(D.B1)

Awatar użytkownika
Gruchi
Posty: 88
Rejestracja: 15 sie 2016, 12:27
Lokalizacja: Wroc�aw

Post autor: Gruchi »

Też się o tym dowiedziałem z salonu. Nieco to głupie rozwiązanie że sami nie możemy tego zaktualizować w dzisiejszych czasach. W każdym bądź razie dzięki za info odnośnie Map, bo widzę że wyszła aktualizacja od czasu kiedy kupiłem autko ;) tak więc przy 1 przeglądzie będzie trzeba ją zrobić skoro się należy ;)

Awatar użytkownika
Rejmi
Posty: 287
Rejestracja: 17 cze 2016, 07:41
Lokalizacja: Lublin

Post autor: Rejmi »

Gruchi pisze:Też się o tym dowiedziałem z salonu. Nieco to głupie rozwiązanie że sami nie możemy tego zaktualizować
a jednak możemy
https://pl.aliexpress.com/item/Gold-Ver ... 54116.html

Awatar użytkownika
rioindamix
Posty: 18
Rejestracja: 31 paź 2016, 11:23
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: rioindamix »

to zamiennik navi a nie fabryczna....


Gdzieś na youtubie oglądałem że w Meksyku dostali oficjalną aktualizację do navi wsperającą Android Auto. Jak znajdę linka to podeśle. U nas nie ma co liczyć na takie rarytasy

Awatar użytkownika
Rejmi
Posty: 287
Rejestracja: 17 cze 2016, 07:41
Lokalizacja: Lublin

Post autor: Rejmi »

rioindamix pisze:to zamiennik navi a nie fabryczna....
przecież wiem!
i celowo dałem taki link, że możemy raz na wieki za friko zorganizować aktualizacje map - we własnym zakresie

Rafael
Posty: 518
Rejestracja: 12 paź 2016, 20:43
Lokalizacja: DW
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: L
Silnik: 1,25l
Przebieg: 36000
Kolor: Platynowy grafit
Pakiety: Czujniki parkowania, przyciemnione szyby
Tapicerka: Czarno-beżowa
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: i10

Post autor: Rafael »

Zastanawiałem się, czy nie zakupić takowego urządzenia do auta. Ciekawe, czy hardware tego urządzenia jest na tyle mocny, aby nic nie muliło na Androidzie. W tytule piszą Quad Core i rozdzielczośc 1024x600. a w opisie poniżej, że jest Dual Core i rozdzielczość 800x480 z 1GB RAM. Trochę słabo jak dla mnie pod ten system.

Awatar użytkownika
rioindamix
Posty: 18
Rejestracja: 31 paź 2016, 11:23
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: rioindamix »

Rockchip 1,6 Ghz ARM Cortex-A9 Dual-core i z 1GB RAM. Nieco słaby, poszukałbym czegoś leszego

Awatar użytkownika
Rejmi
Posty: 287
Rejestracja: 17 cze 2016, 07:41
Lokalizacja: Lublin

Post autor: Rejmi »

jako podstawa do obsługi odtwarzacza/radia/nawigacji da radę bez problemu

Awatar użytkownika
homaro
Posty: 18
Rejestracja: 10 lip 2016, 15:14
Lokalizacja: Kraków

Post autor: homaro »

dzień dobry
proszę o info : czy na dzień dzisiejszy wyszła aktualizacja mapy w stosunku do roku poprzedniego?
mam wersję mapy: EUR.08.47.50.001.001(D.B1)
Homaro

Awatar użytkownika
arczi
Posty: 11
Rejestracja: 14 cze 2018, 08:11
Lokalizacja: Gostyń
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: Swiss Champion
Silnik: 1,4 CVVT 109KM + LPG
Przebieg: 51000
Kolor: Srebrny
Tapicerka: Czarna
Typ nadwozia: Hatchback

Post autor: arczi »

Witam,
można samemu sobie zaktualizować :) ja tak zrobiłem.
Załączniki
20180612_185504.jpg
Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie nie ten samochód.

Awatar użytkownika
mateusz
Posty: 339
Rejestracja: 14 lut 2017, 23:30
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mateusz »

A możesz powiedzieć jak ?

Awatar użytkownika
arczi
Posty: 11
Rejestracja: 14 cze 2018, 08:11
Lokalizacja: Gostyń
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: Swiss Champion
Silnik: 1,4 CVVT 109KM + LPG
Przebieg: 51000
Kolor: Srebrny
Tapicerka: Czarna
Typ nadwozia: Hatchback

Post autor: arczi »

Pewnie.
Ściągamy dwa pliki:
Software 20.178
Maps 10.48.54 (D.D2)

Pliki są od Hiszpanów a Oni mają od Włochów :)

1. Przygotowujemy dwie karty sd 8GB, formatujemy FAT32.
2. Pierwszy plik z softem rozpakowujemy na pierwszą kartę.
3. Drugi plik z mapami rozpakowujemy na drugą kartę.
4. Idziemy do auta, wyciągamy oryginalną kartę i wkładamy pierwszą z softem.
Odpalamy samochód, po chwili system wykryje aktualizację i wyświetli komunikat jaki wkleiłem w poście wyżej. Klikamy "Upgrade". Trwa kopiowanie plików, czekamy spokojnie, aż się zakończy, radio zrestartuje się.
5. Gasimy silnik, wyciągamy kartę i wkładamy drugą z mapami.
6. Odpalamy auto. Uruchamiamy nawigację i sprawdzamy, czy działają mapy.
Jeśli działają, możemy teraz przenieść mapy na oryginalną kartę.
Jeśli mapy nie będą działać, może się okazać, że trzeba skopiować plik z oryginalnej kart LMV.LMF który znajduje się w folderze \ LgeNavi \ LIMF \ i wkleić w tym samym folderze w nowej karcie.

Powodzenia.
W razie problemów piszcie.

Po aktualizacji powinna być taka wersja systemu:
Załączniki
20180612_191142.jpg
20180612_191211.jpg
Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie nie ten samochód.

Awatar użytkownika
arczi
Posty: 11
Rejestracja: 14 cze 2018, 08:11
Lokalizacja: Gostyń
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: Swiss Champion
Silnik: 1,4 CVVT 109KM + LPG
Przebieg: 51000
Kolor: Srebrny
Tapicerka: Czarna
Typ nadwozia: Hatchback

NOWA WERSJA 2019

Post autor: arczi »

Witam,

jest nowy soft i mapy.
Oprogramowanie 20.183 UWAGA, nie działają kody systemowe 229877.

Mapy 2019

Wszystko robimy jak w poście wyżej.
Załączniki
20190210_181821.jpg
20190210_181852.jpg
20190210_185417.jpg
Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie nie ten samochód.

Megareus
Posty: 1
Rejestracja: 03 kwie 2019, 18:20
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Megareus »

Arczi kolego , czy te niedziałające kody to coś strasznego ? pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Manuale”