W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Sterowanie nawiewów - wiesza się.

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Sterowanie nawiewów - wiesza się.

Post autor: czerwo »

Jako, że zdarzyło się drugi raz z rzędu to pytam :-)
Czy komuś zdarzyło się, że sterowanie nawiewami się powiesiłoż
Brak reakcji na zmianę temperatury i nie steruje klapami działa tylko sterowanie wentylatorem.
Wczoraj odblokowało się po paru km, dzisiaj wyjechałem z bramy, wyłączyłem/włączyłem silnik i działało wszystko jak należy. Wygląda, jakby zawisał komputer. Problem z napięciem w instalacjiż
Zdarza się tylko rano :!: Później przez cały dzień działało.
Ostatnio zmieniony 21 lis 2017, 17:28 przez czerwo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kubeusz77
VIP
Posty: 516
Rejestracja: 16 kwie 2016, 05:48
Lokalizacja: Łódź
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4
Kolor: Clear White

Post autor: kubeusz77 »

Nie pomogę mam zwykłe ręczne nawiewy.
Lubie prostotę ,uważam że we współczesnych autach elektronika to właśnie jest najsłabsza cześć samochodu.

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Ja też mam ręczna klime itd. ale nawiewy sterowane są silnikami przez komputer.

Awatar użytkownika
kubeusz77
VIP
Posty: 516
Rejestracja: 16 kwie 2016, 05:48
Lokalizacja: Łódź
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4
Kolor: Clear White

Post autor: kubeusz77 »

Acha. To właśnie mnie sprowadziłeś na ziemię :idea: ;D
Mnie to się nie przytrafiło.

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Chyba problem rozwiązany. Jedna rzecz to chyba słabo trzymało złącze w panelu sterowania (ładowarkę do telefonu mam schowaną za panelem widocznie jak ostatnio kabel do ładowania telefonu wymieniałem to musiało lekko wyskoczyć). Dodatkowo rozebrałem po raz kolejny panel i oczywiście na ślizgach pokręteł było czarno od brudu już miałem kiedyś z tym problemy ale wtedy nie włączała się klima jak dawałem temperaturę na minimum. Dzisiaj rano jeszcze przed naprawą nie działało sterowanie po energicznym pokręceniu pokrętłem sterowania nawiewami nagle się obudziły. Zobaczymy jak będzie po naprawie :D

Zablokowany

Wróć do „Usterki”