Przesunięty przez: Cichy
2017-11-21, 17:29
Sterowanie nawiewów - wiesza się.
Autor Wiadomość
 czerwo 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 180000
Kolor: czerwony
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 1047
Skąd: Katowice
 #1  Wysłany: 2016-11-10, 07:42   Sterowanie nawiewów - wiesza się.

Jako, że zdarzyło się drugi raz z rzędu to pytam :-)
Czy komuś zdarzyło się, że sterowanie nawiewami się powiesiło??
Brak reakcji na zmianę temperatury i nie steruje klapami działa tylko sterowanie wentylatorem.
Wczoraj odblokowało się po paru km, dzisiaj wyjechałem z bramy, wyłączyłem/włączyłem silnik i działało wszystko jak należy. Wygląda, jakby zawisał komputer. Problem z napięciem w instalacji??
Zdarza się tylko rano :!: Później przez cały dzień działało.
Ostatnio zmieniony przez Cichy 2017-11-21, 17:28, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 kubeusz77 
VIP


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4
Kolor: Clear White
Typ nadwozia: 5d
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Kwi 2016
Posty: 487
Skąd: Łódź
 #2  Wysłany: 2016-11-10, 15:39   

Nie pomogę mam zwykłe ręczne nawiewy.
Lubie prostotę ,uważam że we współczesnych autach elektronika to właśnie jest najsłabsza cześć samochodu.
 
 
     
 czerwo 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 180000
Kolor: czerwony
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 1047
Skąd: Katowice
 #3  Wysłany: 2016-11-10, 15:44   

Ja też mam ręczna klime itd. ale nawiewy sterowane są silnikami przez komputer.
 
 
     
 kubeusz77 
VIP


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4
Kolor: Clear White
Typ nadwozia: 5d
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Kwi 2016
Posty: 487
Skąd: Łódź
 #4  Wysłany: 2016-11-10, 15:48   

Acha. To właśnie mnie sprowadziłeś na ziemię :idea: ;D
Mnie to się nie przytrafiło.
 
 
     
 czerwo 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 180000
Kolor: czerwony
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 1047
Skąd: Katowice
 #5  Wysłany: 2016-11-11, 12:19   

Chyba problem rozwiązany. Jedna rzecz to chyba słabo trzymało złącze w panelu sterowania (ładowarkę do telefonu mam schowaną za panelem widocznie jak ostatnio kabel do ładowania telefonu wymieniałem to musiało lekko wyskoczyć). Dodatkowo rozebrałem po raz kolejny panel i oczywiście na ślizgach pokręteł było czarno od brudu już miałem kiedyś z tym problemy ale wtedy nie włączała się klima jak dawałem temperaturę na minimum. Dzisiaj rano jeszcze przed naprawą nie działało sterowanie po energicznym pokręceniu pokrętłem sterowania nawiewami nagle się obudziły. Zobaczymy jak będzie po naprawie :D
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 18