W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Wolno pracujące wycieraczki po uruchomieniu silnika.

przemox
Posty: 15
Rejestracja: 09 maja 2016, 19:23
Lokalizacja: Ustka

Wolno pracujące wycieraczki po uruchomieniu silnika.

Post autor: przemox »

Jak w temacie. Po kilku minutach jazdy wszystko wydaje się wracać do normy. Miał ktoś coś takiego?
Ostatnio zmieniony 30 gru 2017, 10:26 przez przemox, łącznie zmieniany 1 raz.

gregoreu
VIP
Posty: 70
Rejestracja: 08 sie 2016, 09:27
Lokalizacja: zamosc

Post autor: gregoreu »

Mialem kiedys podobny problem lecz w innym aucie,elektryk naprawil -nie wiem konkretnie jak lecz jesli dobrze pamietam to cos wymienil(przekaznik?)
gregor

Awatar użytkownika
etunerrr
Posty: 234
Rejestracja: 31 maja 2016, 20:36
Lokalizacja: Śląsk

Post autor: etunerrr »

A nie masz wersji z czujnikiem deszczu? Kiedyś widziałem, że w aucie z takim wynalazkiem, gdy szyby były zmrożone, wycieraczki w ogóle nie chciały pracować- nawet nie myślę o zamarzniętych piórach. W Rio nie używam wycieraczek do czasu gdy szyba jest odmrożenia, więc nie mam odniesienia.

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

Nie wiem czy to nie "zaawansowana elektronika", która oszczędza prąd na zimnym silniku.

Przy tych temperaturach wszystko co elektryczne (grzanie siedzeń, kierownicy, lusterek) działa z lekkim opóźnieniem i przymuleniem. Wydaje mi się, że system czeka, aż akumulator się trochę zregeneruje po rozruchu.
Pozdrawiam
Churek

przemox
Posty: 15
Rejestracja: 09 maja 2016, 19:23
Lokalizacja: Ustka

Post autor: przemox »

Churek pisze:Nie wiem czy to nie "zaawansowana elektronika", która oszczędza prąd na zimnym silniku.

Przy tych temperaturach wszystko co elektryczne (grzanie siedzeń, kierownicy, lusterek) działa z lekkim opóźnieniem i przymuleniem. Wydaje mi się, że system czeka, aż akumulator się trochę zregeneruje po rozruchu.
Dokładnie to usłyszałem dzisiaj rano w ASO w Słupsku - w rozmowie telefonicznej. Doradca serwisowy zaznaczył, że sam jeździe kijanką i też tak ma. Jednak zaznaczył, że jeżeli będę miał jakiekolwiek wątpliwości, wszystko zostanie dokładnie sprawdzone na miejscu. Tak swoją drogą niezła jest tam obsługa, gdyby jeszcze było taniej...

Zablokowany

Wróć do „Problemy i pytania”