W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Problem z zegarem.

Kokon
Posty: 5
Rejestracja: 26 lip 2016, 23:12
Lokalizacja: Zabrze

Problem z zegarem.

Post autor: Kokon »

Cześć!

Posiadam wersje Rio Business Line i mam problem z zegarem w aucie. Mianowicie, przez większość czasu zegar w samochodzie chodzi prawidłowo, a czasami występuje sytuacja, że po odpaleniu auta zegar samoczynnie wskazuje inną godzinę i muszę go ustawiać na nowo. Sytuacja ta powtórzyła się dotychczas wielokrotnie, w różnych odstępach czasowych, nieregularnie. Co może być tego przyczyną moi drodzy?
Ostatnio zmieniony 21 lis 2017, 17:21 przez Kokon, łącznie zmieniany 1 raz.

ziko1983
Posty: 370
Rejestracja: 31 gru 2013, 11:54
Lokalizacja: Rokitnica

Post autor: ziko1983 »

W ustawieniach radia sprawdź, czy zegar pobiera sygnał do ustawienia z RDS. Jeśli tak, możliwe że stacja, której słuchasz, daje zły sygnał, stąd zła praca zegara. U siebie obserwuję to samo dla jednej ze stacji radiowych, gdy przełączę na inną, po max 5 minutach wszystko wraca do normy. Można tę funkcję wyłączyć i ustawić zegar "na sztywno", ale wtedy godzina nie będzie się aktualizować automatycznie i będziesz musiał od czasu do czasu poprawiać wskazania zegara ręcznie.

Awatar użytkownika
wnuczak
Posty: 306
Rejestracja: 04 kwie 2013, 13:17
Lokalizacja: DJE

Post autor: wnuczak »

ja u siebie musiałem wyłączyć tą funkcje bo automatycznie ustawianie z RDS praktycznie nie działo...ustawiłem na sztywno i przy zmianie czasu poprawiałem

piotr900
Posty: 94
Rejestracja: 01 cze 2015, 16:24
Lokalizacja: Dzierżoniów

Post autor: piotr900 »

Ja mam ustawioną godzine z RDS, raz zdarzyło sie że godzina sie przestawiła w czasie jazdy ale powróciła do normy by znowu po kilki minutach sie pzestawić. Również raz miałem zdarzenie że data przestawiła sie o jeden dzień do przodu.

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

W Polsce jak mam RMF to czas jest oki. Za granicą pokazuje zależnie od kraju różne dziwne rzeczy. Kiedyś ucieszony, że za godzinę będę na miejscu a tu się okazało, że zła godzina w radiu :devil:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy i pytania”