Przesunięty przez: Cichy
2017-11-21, 17:22
Problem z zegarem.
Autor Wiadomość
 Kokon 
Kokon

Informacje
Wyposażenie: L Business Line
Silnik: 1.2
Przebieg: 150
Kolor: Platinum Graphite
Tapicerka: Czarna
Typ nadwozia: Hatchback 5d
Wiek: 29
Dołączył: 27 Lip 2016
Posty: 5
Skąd: Zabrze
 #1  Wysłany: 2017-02-23, 09:20   Problem z zegarem.

Cześć!

Posiadam wersje Rio Business Line i mam problem z zegarem w aucie. Mianowicie, przez większość czasu zegar w samochodzie chodzi prawidłowo, a czasami występuje sytuacja, że po odpaleniu auta zegar samoczynnie wskazuje inną godzinę i muszę go ustawiać na nowo. Sytuacja ta powtórzyła się dotychczas wielokrotnie, w różnych odstępach czasowych, nieregularnie. Co może być tego przyczyną moi drodzy?
Ostatnio zmieniony przez Cichy 2017-11-21, 17:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 ziko1983 

Informacje
Wyposażenie: l
Silnik: 1,25
Przebieg: 105000
Kolor: czerwony
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: sedan
Inne auto / jakie?: Suzuki Celerio
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 3 razy
Wiek: 36
Dołączył: 31 Gru 2013
Posty: 365
Skąd: Rokitnica
 #2  Wysłany: 2017-02-23, 10:09   

W ustawieniach radia sprawdź, czy zegar pobiera sygnał do ustawienia z RDS. Jeśli tak, możliwe że stacja, której słuchasz, daje zły sygnał, stąd zła praca zegara. U siebie obserwuję to samo dla jednej ze stacji radiowych, gdy przełączę na inną, po max 5 minutach wszystko wraca do normy. Można tę funkcję wyłączyć i ustawić zegar "na sztywno", ale wtedy godzina nie będzie się aktualizować automatycznie i będziesz musiał od czasu do czasu poprawiać wskazania zegara ręcznie.
--------------------
 
 
     
 wnuczak 


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.4
Przebieg: 845000
Kolor: Platinum Graphite
Pakiety: Czujniki cofania
Tapicerka: DCM - Czarno-beżowa
Typ nadwozia: 5d
Inne auto / jakie?: Forest'00/VW Golf III'96/Honda Varadero 125
Dołączył: 04 Kwi 2013
Posty: 306
Skąd: DJE
 #3  Wysłany: 2017-02-23, 19:12   

ja u siebie musiałem wyłączyć tą funkcje bo automatycznie ustawianie z RDS praktycznie nie działo...ustawiłem na sztywno i przy zmianie czasu poprawiałem
 
 
     
 piotr900 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1,4 CVVT
Przebieg: 15200
Kolor: brązowy
Typ nadwozia: hatchback
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wiek: 29
Dołączył: 01 Cze 2015
Posty: 94
Skąd: Dzierżoniów
 #4  Wysłany: 2017-02-23, 20:05   

Ja mam ustawioną godzine z RDS, raz zdarzyło sie że godzina sie przestawiła w czasie jazdy ale powróciła do normy by znowu po kilki minutach sie pzestawić. Również raz miałem zdarzenie że data przestawiła sie o jeden dzień do przodu.
 
 
     
 czerwo 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 180000
Kolor: czerwony
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 1047
Skąd: Katowice
 #5  Wysłany: 2017-02-24, 11:10   

W Polsce jak mam RMF to czas jest oki. Za granicą pokazuje zależnie od kraju różne dziwne rzeczy. Kiedyś ucieszony, że za godzinę będę na miejscu a tu się okazało, że zła godzina w radiu :devil:
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 18