Zamknięty przez: Cichy
2018-01-19, 18:01
Komputer pokładowy.
Autor Wiadomość
 jack0506 
jack0506


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4 DOHC CVVT
Przebieg: 40000
Kolor: Urban Blue
Pakiety: Smart
Tapicerka: ciemna
Typ nadwozia: Hatchback 5d
Inne auto / jakie?: Astra h 1,7 CDTi
Dołączył: 18 Gru 2016
Posty: 11
Skąd: Lublin
 #1   Wysłany: 2017-02-23, 18:05   Komputer pokładowy.

Witam, mam pytanko dotyczące ustawienia TRIP A, TRIP B. W tym pierwszym (A) można wyzerować licznik, średnie zużycie paliwa, średnią prędkośc itp. Czy to samo można zrobić z TRIP B a jeśli tak to w jaki sposób? Jeśli wyzeruję liczniki w A to w B już nie ma co zerować bo tam jest tylko licznik km przejechanych np. od ostatniego tankowania. Na forum ani w instrukcji nic nie mogę znaleźć na ten temat. W Astrze III oba tryby można kasować odrębnie. :-/
--------------------
jack0506
Ostatnio zmieniony przez Cichy 2018-01-19, 18:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 Ari93 
Moderator


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4 DOHC CVVT
Przebieg: 96000
Kolor: Clear White
Typ nadwozia: Sedan
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 27 Lip 2014
Posty: 339
Skąd: Starogard Gdański
 #2  Wysłany: 2017-02-23, 19:37   

Nie do końca rozumiem... Ci się chyba wydaje że średnia prędkość, spalanie itp jest oddzielne dla tripów A i B? Z tego co mi się wydaje to każda "strona" jest oddzielna, resetujesz je kiedy chcesz i od tego momentu liczą swoje dane niezależnie czy i kiedy resetujesz tripy. Czyli ja np po tankowaniu resetuje trip b, średnie spalanie i średnią prędkość... a trip A resetuje kiedy po prostu chcę sprawdzić jakąś odległość. Jak coś zegary mam z tym małym wyświetlaczem na dole.
 
 
     
 piotr900 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1,4 CVVT
Przebieg: 15200
Kolor: brązowy
Typ nadwozia: hatchback
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wiek: 29
Dołączył: 01 Cze 2015
Posty: 94
Skąd: Dzierżoniów
 #3  Wysłany: 2017-02-23, 20:01   

Trip A oraz Trip B kasujemy odzielnie kiedy chcemy. Dla tych "nazw" nie ma przypisanych odrebnych danych z komputera: spalanie, srednia predkość. Ogólnie to ja tylko kasuje po tankowaniu dwa A i B oraz średnie spalanie i ogólnie dla mnie to jest nie tak bardzo potrzebne. Mowa oczywiście o zegarach bez supervision.
 
 
     
 jack0506 
jack0506


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4 DOHC CVVT
Przebieg: 40000
Kolor: Urban Blue
Pakiety: Smart
Tapicerka: ciemna
Typ nadwozia: Hatchback 5d
Inne auto / jakie?: Astra h 1,7 CDTi
Dołączył: 18 Gru 2016
Posty: 11
Skąd: Lublin
 #4  Wysłany: 2017-02-23, 21:05   

Czyli tak jak myślałem - jak pisze "piotr900"- szczegółowe dane są przypisane tylko do jednego Tripa a drugi pokazuje tylko przejechany dystans. Pytam z ciekawości bo jak pisałem w Astrze III do obu Tripów przypisane są szczegółowe dane. Dzięki za rozjaśnienie sytuacji ;-)
Pozdrawiam!
--------------------
jack0506
 
 
     
 mateusz 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 CRDi
Przebieg: 104350
Kolor: Clear White
Tapicerka: Czarna
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Dołączył: 14 Lut 2017
Posty: 335
Skąd: Warszawa
 #5  Wysłany: 2017-02-23, 23:21   

Według instrukcji w Kii każda z opcji jest oddzielnie przez komputer prowadzona, tj. spalanie i prędkość średnia są niezależne od któregokolwiek tripa...
 
 
     
 Rafael 
RaV

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.25l
Kolor: Graphite Meralic - ABT
Pakiety: L+MET+DCM+BWS
Tapicerka: DCM
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: Hyundai i10
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 12 Paź 2016
Posty: 515
Skąd: DW
 #6  Wysłany: 2017-02-24, 08:46   

Ja nie mam tych "lepszych" zegarów i trip A i B wyświetla mi się tylko w dystansie. Do średniej prędkości, spalania itd. mam tylko jedne wskazania.
 
 
     
 sypacz 

Informacje
Silnik: 1.2
Kolor: Perełka
Pakiety: BL
Typ nadwozia: HB
Dołączył: 10 Lut 2017
Posty: 1
Skąd: Mrągowo
 #7  Wysłany: 2017-02-24, 08:47   

mateusz napisał/a:
Według instrukcji w Kii każda z opcji jest oddzielnie przez komputer prowadzona[...]

Sam fakt, że można oddzielnie zresetować każdą z opcji też to potwierdza. :-)
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 21