W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Komputer pokładowy.

Awatar użytkownika
jack0506
Posty: 11
Rejestracja: 18 gru 2016, 14:00
Lokalizacja: Lublin

Komputer pokładowy.

Post autor: jack0506 »

Witam, mam pytanko dotyczące ustawienia TRIP A, TRIP B. W tym pierwszym (A) można wyzerować licznik, średnie zużycie paliwa, średnią prędkośc itp. Czy to samo można zrobić z TRIP B a jeśli tak to w jaki sposób? Jeśli wyzeruję liczniki w A to w B już nie ma co zerować bo tam jest tylko licznik km przejechanych np. od ostatniego tankowania. Na forum ani w instrukcji nic nie mogę znaleźć na ten temat. W Astrze III oba tryby można kasować odrębnie. :-/
Ostatnio zmieniony 19 sty 2018, 18:01 przez jack0506, łącznie zmieniany 1 raz.
jack0506

Awatar użytkownika
Ari93
Moderator
Posty: 393
Rejestracja: 27 lip 2014, 02:32
Lokalizacja: Starogard Gdański
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: M + Tempomat
Silnik: 1.4 DOHC LPG
Przebieg: 109000
Kolor: Biały
Typ nadwozia: Sedan

Post autor: Ari93 »

Nie do końca rozumiem... Ci się chyba wydaje że średnia prędkość, spalanie itp jest oddzielne dla tripów A i B? Z tego co mi się wydaje to każda "strona" jest oddzielna, resetujesz je kiedy chcesz i od tego momentu liczą swoje dane niezależnie czy i kiedy resetujesz tripy. Czyli ja np po tankowaniu resetuje trip b, średnie spalanie i średnią prędkość... a trip A resetuje kiedy po prostu chcę sprawdzić jakąś odległość. Jak coś zegary mam z tym małym wyświetlaczem na dole.

piotr900
Posty: 94
Rejestracja: 01 cze 2015, 16:24
Lokalizacja: Dzierżoniów

Post autor: piotr900 »

Trip A oraz Trip B kasujemy odzielnie kiedy chcemy. Dla tych "nazw" nie ma przypisanych odrebnych danych z komputera: spalanie, srednia predkość. Ogólnie to ja tylko kasuje po tankowaniu dwa A i B oraz średnie spalanie i ogólnie dla mnie to jest nie tak bardzo potrzebne. Mowa oczywiście o zegarach bez supervision.

Awatar użytkownika
jack0506
Posty: 11
Rejestracja: 18 gru 2016, 14:00
Lokalizacja: Lublin

Post autor: jack0506 »

Czyli tak jak myślałem - jak pisze "piotr900"- szczegółowe dane są przypisane tylko do jednego Tripa a drugi pokazuje tylko przejechany dystans. Pytam z ciekawości bo jak pisałem w Astrze III do obu Tripów przypisane są szczegółowe dane. Dzięki za rozjaśnienie sytuacji ;-)
Pozdrawiam!
jack0506

Awatar użytkownika
mateusz
Posty: 340
Rejestracja: 14 lut 2017, 23:30
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mateusz »

Według instrukcji w Kii każda z opcji jest oddzielnie przez komputer prowadzona, tj. spalanie i prędkość średnia są niezależne od któregokolwiek tripa...

Rafael
Posty: 518
Rejestracja: 12 paź 2016, 20:43
Lokalizacja: DW
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: L
Silnik: 1,25l
Przebieg: 36000
Kolor: Platynowy grafit
Pakiety: Czujniki parkowania, przyciemnione szyby
Tapicerka: Czarno-beżowa
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: i10

Post autor: Rafael »

Ja nie mam tych "lepszych" zegarów i trip A i B wyświetla mi się tylko w dystansie. Do średniej prędkości, spalania itd. mam tylko jedne wskazania.

sypacz
Posty: 1
Rejestracja: 10 lut 2017, 11:47
Lokalizacja: Mrągowo

Post autor: sypacz »

mateusz pisze:Według instrukcji w Kii każda z opcji jest oddzielnie przez komputer prowadzona[...]
Sam fakt, że można oddzielnie zresetować każdą z opcji też to potwierdza. :-)

Zablokowany

Wróć do „Oświetlenie i elektryka”