W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Szarpie przy ruszaniu.

przemo8902
Posty: 10
Rejestracja: 05 lut 2017, 10:18
Lokalizacja: Polska

Szarpie przy ruszaniu.

Post autor: przemo8902 »

Witam. Czasem zdarza mi sie rano jak auto zimne szarpniecie przy ruszeniu. Raz i potem juz wszystko ok. Czy ktos ma podobny problem? Auto ma 5tys przejechane dopiero
Ostatnio zmieniony 30 gru 2017, 09:57 przez przemo8902, łącznie zmieniany 1 raz.

Automaciek
Posty: 93
Rejestracja: 01 wrz 2017, 21:23
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Automaciek »

przemo8902 Masz pusty profil, zero info o napędzie, o samym symptomie też powsciagliwie się wypowiedziłeś, jak Ci pomócż

przemo8902
Posty: 10
Rejestracja: 05 lut 2017, 10:18
Lokalizacja: Polska

Post autor: przemo8902 »

Mam silnik 1.4 benzyna z 2016 roku.faktycznie nie napisalem.sory

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

A nie przyłapują tylne hamulce ? Temat znany, szczególnie na oryginalnych klockach. Najbardziej po myciu i jak jest mokro/wilgotno. Rąbnięcie przy ruszeniu, potem małe szuru buru przy pierwszym hamowaniu a potem spoko.
Pozdrawiam
Churek

krzysztof61
Posty: 13
Rejestracja: 12 kwie 2013, 17:20
Lokalizacja: DĄBROWA GÓRNICZA

Post autor: krzysztof61 »

witam mam przejechane 48000km zdazylo mi sie pare razy że przy ruszaniu cos mi stuka z przodu jakby byl luz na przegubie można powiedziec ze szarpie jak wcisnę sprzeglo i jeszcze raz puszczam powoli dodając wiecej gazu to przestaje czy to w zimie czy w lecie czy ktos tak ma mialem wymienione sprzeglo na gwaranci po roku czasu

shreek
Posty: 6
Rejestracja: 15 lut 2018, 16:39
Lokalizacja: Suwałki

Post autor: shreek »

krzysztof61 pisze:witam mam przejechane 48000km zdazylo mi sie pare razy że przy ruszaniu cos mi stuka z przodu jakby byl luz na przegubie można powiedziec ze szarpie jak wcisnę sprzeglo i jeszcze raz puszczam powoli dodając wiecej gazu to przestaje czy to w zimie czy w lecie czy ktos tak ma mialem wymienione sprzeglo na gwaranci po roku czasu
Ja właśnie tak mam i też szukam przyczyny. Może udało Ci się to rozwikłać już? Mi wygląda to na system ASR lub elementy z tym związane.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy i pytania”