W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Obsługa CD - jest pauza?

Awatar użytkownika
tyka47
VIP
Posty: 98
Rejestracja: 21 wrz 2016, 17:49
Lokalizacja: Knurów/Śląsk
Wyposażenie: business line
Silnik: 1,2 benzyna
Przebieg: 43000
Kolor: biały
Typ nadwozia: hatchback
Inne auto / jakie?: RIO IV

Obsługa CD - jest pauza?

Post autor: tyka47 »

Może uznacie mnie za ostatniego łamagę i głąba nie umiejącego czytać, ale w końcu muszę zapytać bardziej oblatanych forumowiczów:

Czy istnieje możliwość podczas słuchania muzy z CD "zapauzować" utwór?

Zanim zdecydowałem się zapytać na forum, naprawdę dokładnie przeczytałem instrukcję, potem szukałem odpowiedzi w necie.
Nigdzie nic nie znalazłem na powyższe.
A chodzi o zwykłe włączenie "play - pause - play" jakie mają nawet badziewne mp3
Jakoś do tej pory nie miało to dla mnie znaczenia, ale ostatnio jechałem z pasażerem któremu zadzwonił telefon, więc chciałem włączyć pauzę, żeby mógł spokojnie rozmawiać.
Niestety nic w prosty sposób nie dało się zastosować.
Włączyłem "MUTE" na kierownicy, ale wiadomo utwór leci dalej, a nie o to mi chodziło.
Radio jak na fotce:
Obrazek
Ze spuszczoną głową czekam na odpowiedzi...
Ostatnio zmieniony 04 paź 2017, 15:29 przez tyka47, łącznie zmieniany 1 raz.
.
.
.
Uważajcie na ludzi którzy się nie śmieją - są niebezpieczni :>

f0ku5
Administrator
Posty: 1415
Rejestracja: 07 kwie 2013, 18:43
Lokalizacja: Warszawa
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2018 1.4 T-GDi 140 KM

Post autor: f0ku5 »

W mojej "M" są od tego wszystkiego osobne przyciski, ale Ty widzę masz "lepiej" pod tym względem ;)
Poczekaj na opinię kogoś z tą samą wersją wyposażenia :)

Awatar użytkownika
mateusz
Posty: 338
Rejestracja: 14 lut 2017, 23:30
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mateusz »

Play/Pause robi się pokrętłem strojenia radia.
Obudowa jest inna, ale funkcje chyba te same.

f0ku5
Administrator
Posty: 1415
Rejestracja: 07 kwie 2013, 18:43
Lokalizacja: Warszawa
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2018 1.4 T-GDi 140 KM

Post autor: f0ku5 »

Inne, ponieważ ja mam od tego dedykowane przyciski ;)

Awatar użytkownika
mateusz
Posty: 338
Rejestracja: 14 lut 2017, 23:30
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mateusz »

Pokaz swoje radio zatem. Tez mam M-ke i nie mam dedykowanych przycisków.

f0ku5
Administrator
Posty: 1415
Rejestracja: 07 kwie 2013, 18:43
Lokalizacja: Warszawa
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2018 1.4 T-GDi 140 KM

Post autor: f0ku5 »

Hmm, teraz nie mam jak pokazać.
Poszperałem w internecie i widzę, że po prostu mogłem długo nie słuchać płyt i przez to coś mi się pomyliło.

https://cars.usnews.com/static/images/A ... ontrol.jpg
Radio mam takie same jak w powyższym linku i wydawało mi się, że przyciski typu play, pauza, itp. były w tym dolnym rzędzie.
Teraz już tak naprawdę nie wiem czym pauzowałem, a na pewno to robiłem :D

Awatar użytkownika
mateusz
Posty: 338
Rejestracja: 14 lut 2017, 23:30
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mateusz »

Hahaha :D
Mamy takie samo radio.
Przycisk strojenia jest też do wyboru numeru piosenki po wciśnięciu piosenka gra. Po kolejnym jest pauza, a potem znowu gra.
Tyka ma to samo radio tylko w fortepianowej obudowie. :D

W sumie to funkcje w radiu się dublują. Można zmieniać piosenki tymi od SEEK TRACK, a można skrajnym pokrętłem :D

Rafael
Posty: 518
Rejestracja: 12 paź 2016, 20:43
Lokalizacja: DW
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: L
Silnik: 1,25l
Przebieg: 36000
Kolor: Platynowy grafit
Pakiety: Czujniki parkowania, przyciemnione szyby
Tapicerka: Czarno-beżowa
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: i10

Post autor: Rafael »

Również mam identyczne radio i faktycznie nie ma takiej funkcji. o-o
Wrzuciłem płytkę i nic. Pokrętłem po prawej mogę wybierać tylko utwory.
Takie zaawansowane radio, do którego można kopiować MP3, bo ma wbudowane aż 1243MB pamięci, a nie da się pauzy zrobić. Skandal! :D
Załączniki
Radio
Radio

Awatar użytkownika
tyka47
VIP
Posty: 98
Rejestracja: 21 wrz 2016, 17:49
Lokalizacja: Knurów/Śląsk
Wyposażenie: business line
Silnik: 1,2 benzyna
Przebieg: 43000
Kolor: biały
Typ nadwozia: hatchback
Inne auto / jakie?: RIO IV

Post autor: tyka47 »

No właśnie dokładnie tak to wygląda o-o
Prawe pokrętło dubluje przyciski z kierownicy czyli wybiera się nim kolejny/poprzedni utwór i go naciśnięciem pokrętła włącza.
Pomacałem wcześniej wszystkie pokrętła i przyciski, ale "pause" NIE ZNALAZŁEM !
.
.
.
Uważajcie na ludzi którzy się nie śmieją - są niebezpieczni :>

Rafael
Posty: 518
Rejestracja: 12 paź 2016, 20:43
Lokalizacja: DW
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: L
Silnik: 1,25l
Przebieg: 36000
Kolor: Platynowy grafit
Pakiety: Czujniki parkowania, przyciemnione szyby
Tapicerka: Czarno-beżowa
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: i10

Post autor: Rafael »

No właśnie dokładnie tak to wygląda
Powiedz mi proszę, czy u Ciebie również jak wejdziesz w listę połączeń z kierownicy naciskając zieloną słuchawkę, to czy możesz przyciskami po prawej strony kierownicy zjeżdżać góra i dół po liście połączeń? U siebie mogę tylko za pomocą pokrętła, co jest dla mnie bezsensowne, bo odrywam rękę od kierownicy. Jak jestem w liście połączeń i z kierownicy wciskam sobie przycisk w dół/góra to zmieniam stację radiową. :-/

Awatar użytkownika
tyka47
VIP
Posty: 98
Rejestracja: 21 wrz 2016, 17:49
Lokalizacja: Knurów/Śląsk
Wyposażenie: business line
Silnik: 1,2 benzyna
Przebieg: 43000
Kolor: biały
Typ nadwozia: hatchback
Inne auto / jakie?: RIO IV

Post autor: tyka47 »

muszę się powtórzyć:
"dokładnie tak to wygląda :devil2:
Też uważam takie rozwiązanie za niepraktyczne i w zasadzie z niego nie korzystam.
Wolę wywołać głosowo kontakt, bo mało ze się odrywa rękę od kierownicy to trzeba się skupić na przewijaniu listy kontaktów, co robi się mało bezpieczne w niektórych sytuacjach.
.
.
.
Uważajcie na ludzi którzy się nie śmieją - są niebezpieczni :>

Awatar użytkownika
mateusz
Posty: 338
Rejestracja: 14 lut 2017, 23:30
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mateusz »

Czekajcie czyli nie możecie zrobić pauzy wciskając pokrętło ?
A w M można ? To coś się im w tej Korei posrało ? :D

Awatar użytkownika
Cichy
VIP
Posty: 1414
Rejestracja: 17 mar 2013, 10:00
Lokalizacja: Podlaskie

Post autor: Cichy »

Mi też się wydaje że nie ma pauzy, korzystam z MUTE na kierownicy.

piotr900
Posty: 94
Rejestracja: 01 cze 2015, 16:24
Lokalizacja: Dzierżoniów

Post autor: piotr900 »

To ja napiszę teraz głupotę- jest pauza tylko że w niecodzienny sposób: wyłącz radio a włączy się w tym samym momencie wyłączenia utworu. :):)
Pauza była mnie parę razy potrzebna i tak na szybko to albo ściszam albo daje funkcje "wyłącz", szukałem w instrukcji i mogę stwierdzić że jej nie ma.

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

Ja bym w ramach "pauzy" spróbował wcisnąć pokrętło TUNE.
Przy połączeniu strumienia audio z telefonu - działa to może i przy CD'ku zadziała :)
Pozdrawiam
Churek

Zablokowany

Wróć do „Wewnętrzne”