Zamknięty przez: Cichy
2017-10-12, 18:13
Obsługa CD - jest pauza?
Autor Wiadomość
 tyka47 
VIP


Informacje
Wyposażenie: L Business Line
Silnik: 1.2 84KM
Przebieg: 40000
Kolor: clear white
Typ nadwozia: 5D Hb
Inne auto / jakie?: KIA CEED
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Dołączył: 21 Wrz 2016
Posty: 98
Skąd: Knurów/Śląsk
 #1  Wysłany: 2017-10-02, 22:14   Obsługa CD - jest pauza?

Może uznacie mnie za ostatniego łamagę i głąba nie umiejącego czytać, ale w końcu muszę zapytać bardziej oblatanych forumowiczów:

Czy istnieje możliwość podczas słuchania muzy z CD "zapauzować" utwór?

Zanim zdecydowałem się zapytać na forum, naprawdę dokładnie przeczytałem instrukcję, potem szukałem odpowiedzi w necie.
Nigdzie nic nie znalazłem na powyższe.
A chodzi o zwykłe włączenie "play - pause - play" jakie mają nawet badziewne mp3
Jakoś do tej pory nie miało to dla mnie znaczenia, ale ostatnio jechałem z pasażerem któremu zadzwonił telefon, więc chciałem włączyć pauzę, żeby mógł spokojnie rozmawiać.
Niestety nic w prosty sposób nie dało się zastosować.
Włączyłem "MUTE" na kierownicy, ale wiadomo utwór leci dalej, a nie o to mi chodziło.
Radio jak na fotce:

Ze spuszczoną głową czekam na odpowiedzi...
--------------------
.
.
.
Uważajcie na ludzi którzy się nie śmieją - są niebezpieczni :>
Ostatnio zmieniony przez Cichy 2017-10-04, 16:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 f0ku5 
Administrator

Informacje
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2019 HB 1.4 T-GDI
Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 1388
Skąd: Warszawa
 #2  Wysłany: 2017-10-02, 22:21   

W mojej "M" są od tego wszystkiego osobne przyciski, ale Ty widzę masz "lepiej" pod tym względem ;)
Poczekaj na opinię kogoś z tą samą wersją wyposażenia :)
 
 
     
 mateusz 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 CRDi
Przebieg: 104350
Kolor: Clear White
Tapicerka: Czarna
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Dołączył: 14 Lut 2017
Posty: 335
Skąd: Warszawa
 #3  Wysłany: 2017-10-02, 22:55   

Play/Pause robi się pokrętłem strojenia radia.
Obudowa jest inna, ale funkcje chyba te same.
 
 
     
 f0ku5 
Administrator

Informacje
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2019 HB 1.4 T-GDI
Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 1388
Skąd: Warszawa
 #4  Wysłany: 2017-10-02, 23:00   

Inne, ponieważ ja mam od tego dedykowane przyciski ;)
 
 
     
 mateusz 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 CRDi
Przebieg: 104350
Kolor: Clear White
Tapicerka: Czarna
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Dołączył: 14 Lut 2017
Posty: 335
Skąd: Warszawa
 #5  Wysłany: 2017-10-02, 23:06   

Pokaz swoje radio zatem. Tez mam M-ke i nie mam dedykowanych przycisków.
 
 
     
 f0ku5 
Administrator

Informacje
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2019 HB 1.4 T-GDI
Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 1388
Skąd: Warszawa
 #6  Wysłany: 2017-10-02, 23:11   

Hmm, teraz nie mam jak pokazać.
Poszperałem w internecie i widzę, że po prostu mogłem długo nie słuchać płyt i przez to coś mi się pomyliło.

https://cars.usnews.com/static/images/Auto/izmo/350883/2013_kia_rio_tempcontrol.jpg
Radio mam takie same jak w powyższym linku i wydawało mi się, że przyciski typu play, pauza, itp. były w tym dolnym rzędzie.
Teraz już tak naprawdę nie wiem czym pauzowałem, a na pewno to robiłem :D
 
 
     
 mateusz 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 CRDi
Przebieg: 104350
Kolor: Clear White
Tapicerka: Czarna
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Dołączył: 14 Lut 2017
Posty: 335
Skąd: Warszawa
 #7  Wysłany: 2017-10-02, 23:14   

Hahaha :D
Mamy takie samo radio.
Przycisk strojenia jest też do wyboru numeru piosenki po wciśnięciu piosenka gra. Po kolejnym jest pauza, a potem znowu gra.
Tyka ma to samo radio tylko w fortepianowej obudowie. :D

W sumie to funkcje w radiu się dublują. Można zmieniać piosenki tymi od SEEK TRACK, a można skrajnym pokrętłem :D
 
 
     
 Rafael 
RaV

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.25l
Kolor: Graphite Meralic - ABT
Pakiety: L+MET+DCM+BWS
Tapicerka: DCM
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: Hyundai i10
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 12 Paź 2016
Posty: 513
Skąd: DW
 #8  Wysłany: 2017-10-03, 13:26   

Również mam identyczne radio i faktycznie nie ma takiej funkcji. o-o
Wrzuciłem płytkę i nic. Pokrętłem po prawej mogę wybierać tylko utwory.
Takie zaawansowane radio, do którego można kopiować MP3, bo ma wbudowane aż 1243MB pamięci, a nie da się pauzy zrobić. Skandal! :D
 
 
     
 tyka47 
VIP


Informacje
Wyposażenie: L Business Line
Silnik: 1.2 84KM
Przebieg: 40000
Kolor: clear white
Typ nadwozia: 5D Hb
Inne auto / jakie?: KIA CEED
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Dołączył: 21 Wrz 2016
Posty: 98
Skąd: Knurów/Śląsk
 #9  Wysłany: 2017-10-03, 13:35   

No właśnie dokładnie tak to wygląda o-o
Prawe pokrętło dubluje przyciski z kierownicy czyli wybiera się nim kolejny/poprzedni utwór i go naciśnięciem pokrętła włącza.
Pomacałem wcześniej wszystkie pokrętła i przyciski, ale "pause" NIE ZNALAZŁEM !
--------------------
.
.
.
Uważajcie na ludzi którzy się nie śmieją - są niebezpieczni :>
 
 
     
 Rafael 
RaV

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.25l
Kolor: Graphite Meralic - ABT
Pakiety: L+MET+DCM+BWS
Tapicerka: DCM
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: Hyundai i10
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 12 Paź 2016
Posty: 513
Skąd: DW
 #10  Wysłany: 2017-10-03, 14:12   

Cytat:

No właśnie dokładnie tak to wygląda

Powiedz mi proszę, czy u Ciebie również jak wejdziesz w listę połączeń z kierownicy naciskając zieloną słuchawkę, to czy możesz przyciskami po prawej strony kierownicy zjeżdżać góra i dół po liście połączeń? U siebie mogę tylko za pomocą pokrętła, co jest dla mnie bezsensowne, bo odrywam rękę od kierownicy. Jak jestem w liście połączeń i z kierownicy wciskam sobie przycisk w dół/góra to zmieniam stację radiową. :-/
 
 
     
 tyka47 
VIP


Informacje
Wyposażenie: L Business Line
Silnik: 1.2 84KM
Przebieg: 40000
Kolor: clear white
Typ nadwozia: 5D Hb
Inne auto / jakie?: KIA CEED
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Dołączył: 21 Wrz 2016
Posty: 98
Skąd: Knurów/Śląsk
 #11  Wysłany: 2017-10-03, 17:54   

muszę się powtórzyć:
"dokładnie tak to wygląda :devil2:
Też uważam takie rozwiązanie za niepraktyczne i w zasadzie z niego nie korzystam.
Wolę wywołać głosowo kontakt, bo mało ze się odrywa rękę od kierownicy to trzeba się skupić na przewijaniu listy kontaktów, co robi się mało bezpieczne w niektórych sytuacjach.
--------------------
.
.
.
Uważajcie na ludzi którzy się nie śmieją - są niebezpieczni :>
 
 
     
 mateusz 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 CRDi
Przebieg: 104350
Kolor: Clear White
Tapicerka: Czarna
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Dołączył: 14 Lut 2017
Posty: 335
Skąd: Warszawa
 #12  Wysłany: 2017-10-03, 19:46   

Czekajcie czyli nie możecie zrobić pauzy wciskając pokrętło ?
A w M można ? To coś się im w tej Korei posrało ? :D
 
 
     
 Cichy 
Administrator
Piotrek


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4 109KM
Przebieg: 58000
Kolor: Biały
Pakiety: Klima + alarm + czujniki cofania
Tapicerka: Ciemna
Typ nadwozia: Hatchback 5 d.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1411
Skąd: Podlaskie
 #13  Wysłany: 2017-10-04, 16:28   

Mi też się wydaje że nie ma pauzy, korzystam z MUTE na kierownicy.
--------------------
www.facebook.com/Rio3Polska
http://kia-rio-jpa.blogspot.com
 
 
     
 piotr900 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1,4 CVVT
Przebieg: 15200
Kolor: brązowy
Typ nadwozia: hatchback
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wiek: 29
Dołączył: 01 Cze 2015
Posty: 94
Skąd: Dzierżoniów
 #14  Wysłany: 2017-10-04, 17:03   

To ja napiszę teraz głupotę- jest pauza tylko że w niecodzienny sposób: wyłącz radio a włączy się w tym samym momencie wyłączenia utworu. :):)
Pauza była mnie parę razy potrzebna i tak na szybko to albo ściszam albo daje funkcje "wyłącz", szukałem w instrukcji i mogę stwierdzić że jej nie ma.
 
 
     
 Churek 
Administrator


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.4, 109KM
Przebieg: 250900
Kolor: biały
Pakiety: STY i ATE
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: 3D
Inne auto / jakie?: Kia Picanto (2017)
Pomógł: 9 razy
Wiek: 49
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1495
Skąd: Huta Partacka
 #15  Wysłany: 2017-10-04, 17:53   

Ja bym w ramach "pauzy" spróbował wcisnąć pokrętło TUNE.
Przy połączeniu strumienia audio z telefonu - działa to może i przy CD'ku zadziała :)
--------------------
Pozdrawiam
Churek
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Strona 1 z 3 
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 28