W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Podświetlenie kabiny.

Awatar użytkownika
AfterTheBreak
Posty: 12
Rejestracja: 06 mar 2017, 18:22
Lokalizacja: Nowe Piekuty

Podświetlenie kabiny.

Post autor: AfterTheBreak »

Przy otwieraniu drzwi nie działa podświetlenie. Żarówka sprawdzona - nie przepalona. Nie działa również w pozycji DOOR, ON. Podświetlenie schowka i bagażnika działa. Po zdemontowaniu lampki i ponownym montażu - otwarcie drzwi zadziałało i klops ż?
Ostatnio zmieniony 19 sty 2018, 17:32 przez AfterTheBreak, łącznie zmieniany 1 raz.
AtB

Awatar użytkownika
Ari93
Moderator
Posty: 394
Rejestracja: 27 lip 2014, 02:32
Lokalizacja: Starogard Gdański
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: M + Tempomat
Silnik: 1.4 DOHC LPG
Przebieg: 109000
Kolor: Biały
Typ nadwozia: Sedan

Post autor: Ari93 »

Najlepiej będzie na początek sprawdzić miernikiem czy tam jest napięcie, może coś zaśniedziało i żarówka nie łączy?

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Jeszcze raz która lampka bo jest z przodu i na środku i co nie działa?
Mi padły diody w lampce z przodu.

Awatar użytkownika
niedzisiejszy
Posty: 61
Rejestracja: 28 lis 2015, 18:33
Lokalizacja: Września

Post autor: niedzisiejszy »

Widzę,że to nie przypadek,że u mnie też padła jedna dioda. Wlutowałem 1N4007, koszt 10gr.
Przy okazji można wypiąć wtyczkę od diody podświetlającej, jeżeli kogoś ona drażni.

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

niedzisiejszy pisze:Widzę,że to nie przypadek,że u mnie też padła jedna dioda. Wlutowałem 1N4007, koszt 10gr.
Przy okazji można wypiąć wtyczkę od diody podświetlającej, jeżeli kogoś ona drażni.
Po pół roku/roku padła druga :D

Awatar użytkownika
AfterTheBreak
Posty: 12
Rejestracja: 06 mar 2017, 18:22
Lokalizacja: Nowe Piekuty

Post autor: AfterTheBreak »

Podświetlenie kabiny. Tak to wygląda. Jedna żarówka.
Załączniki
lampka
lampka
AtB

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

nie działa w żadnej pozycji?

Awatar użytkownika
AfterTheBreak
Posty: 12
Rejestracja: 06 mar 2017, 18:22
Lokalizacja: Nowe Piekuty

Post autor: AfterTheBreak »

W żadnej. Po zdjęciu "klosza" i wyjęciu żarówki raz zadziałało i koniec. Żarówka dobra. Pewnie wyjmę "całe bebechy" niebawem.
AtB

f0ku5
Administrator
Posty: 1423
Rejestracja: 07 kwie 2013, 18:43
Lokalizacja: Warszawa
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2018 1.4 T-GDi 140 KM

Post autor: f0ku5 »

Może banalne pytanie, ale te metalowe zaciski masz dobrze zaciśnięte? Sam miałem z tym problem, jak wymieniałem ją na led ;)

Awatar użytkownika
AfterTheBreak
Posty: 12
Rejestracja: 06 mar 2017, 18:22
Lokalizacja: Nowe Piekuty

Post autor: AfterTheBreak »

Cała sprawa nabrała tempa. Otóż, żarówka sprawna. Wyjąłem i włożyłem ponownie bezpiecznik czasowy. I się zaczęło...... Tylna klapa zablokowana, na konsoli ikona otwartej klapy. Ręcznie przez bagażnik otworzyłem, zamknąłem. Nadal nie można otworzyć. Padło podświetlenie stacyjki. Z kluczyka samochód nie reagował na zamkniecie/otwarcie. Otwarty samochód sam się zamknął. Wylądował w ASO. :angry:
AtB

Awatar użytkownika
smarkus
Posty: 47
Rejestracja: 15 sie 2017, 09:01
Lokalizacja: Zabrze

Post autor: smarkus »

Mam pytanie, robiłeś coś "elektrycznego" ( wymiana żarówek itp) czy samo coś padło z podświetlaniem kabiny bez przyczyny ?

Awatar użytkownika
AfterTheBreak
Posty: 12
Rejestracja: 06 mar 2017, 18:22
Lokalizacja: Nowe Piekuty

Post autor: AfterTheBreak »

Do tej pory nic nie robiłem. Żadnych wymian żarówek. Podświetlenie kabiny padło. Żarówkę tylko sprawdziłem, zdjąłem plastikowy klosz i to tyle. Przy 10tyś. miałem sytuację, że padły światła do jazdy dziennej i zegary (silnik nie dał się uruchomić). Wymienili w ASO zegary. Teraz przy 45tyś. Coś ta elektronika to wrażliwa bardzo jest na Polskie warunki ;D
AtB

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

AfterTheBreak pisze:Do tej pory nic nie robiłem. Żadnych wymian żarówek. Podświetlenie kabiny padło. Żarówkę tylko sprawdziłem, zdjąłem plastikowy klosz i to tyle. Przy 10tyś. miałem sytuację, że padły światła do jazdy dziennej i zegary (silnik nie dał się uruchomić). Wymienili w ASO zegary. Teraz przy 45tyś. Coś ta elektronika to wrażliwa bardzo jest na Polskie warunki ;D
A co teraz padło? Znowu zegary? Może ładowarka do telefonu/nawigacji jest taka super?

Awatar użytkownika
AfterTheBreak
Posty: 12
Rejestracja: 06 mar 2017, 18:22
Lokalizacja: Nowe Piekuty

Post autor: AfterTheBreak »

Tylna klapa zablokowana, na konsoli ikona otwartej klapy. Padło podświetlenie stacyjki. Z kluczyka samochód nie reagował na zamkniecie/otwarcie. Otwarty samochód sam się zamknął. Wylądował w ASO. Nie używałem ładowarki ani do telefonu ani do nawigacji. W sierpniu trochę korzystałem. Ale to już trochę minęło. Jedynie często pendrive.
AtB

Awatar użytkownika
AfterTheBreak
Posty: 12
Rejestracja: 06 mar 2017, 18:22
Lokalizacja: Nowe Piekuty

Post autor: AfterTheBreak »

Uszkodzone dwa bezpieczniki, przepalona żarówka podsufitki. Wszystko działa ;D
AtB

Zablokowany

Wróć do „Oświetlenie i elektryka”