W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Korek spustowy oleju - szukam zamiennika.

rfk
Posty: 22
Rejestracja: 06 cze 2015, 08:41
Lokalizacja: gdansk
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: M
Silnik: 1,2
Przebieg: 73000
Typ nadwozia: HB
Inne auto / jakie?: Astra G

Korek spustowy oleju - szukam zamiennika.

Post autor: rfk »

Cześć

Czy ktoś z forumowiczów zna sprawdzony zamiennik spustu oleju (śruby M14), bo oryginał jest jakiś miętki i boję się, że przy następnym odkręcaniu z sześciokąta zrobi się kółko. ASO oczywiście odpada, bo sprzedadzą taki sam badziew za ciężkie pieniądze.
Ostatnio zmieniony 13 gru 2017, 16:43 przez rfk, łącznie zmieniany 1 raz.

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Kazałem sobie w sklepie motoryzacyjnym ściągnąć jakiś zamiennik i się trzyma :D już z dobre dwa lata.

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

Ja kupowałem w iPartsie:

http://www.iparts.pl/czesc/korek-spusto ... 23927.html

Jest od razu z nowymi pierścieniami uszczelniającymi.

Działa spoko i kosztuje tyle, ze można wymieniać za każdym razem :D
Pozdrawiam
Churek

Awatar użytkownika
paco rabanne
Posty: 96
Rejestracja: 22 wrz 2017, 10:31
Lokalizacja: Elbląg

Post autor: paco rabanne »

Rzeczywiście cena powalająca ;D

rfk
Posty: 22
Rejestracja: 06 cze 2015, 08:41
Lokalizacja: gdansk
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: M
Silnik: 1,2
Przebieg: 73000
Typ nadwozia: HB
Inne auto / jakie?: Astra G

Post autor: rfk »

Churek pisze: Działa spoko i kosztuje tyle, ze można wymieniać za każdym razem :D
I o to chodzi :). Dzięki

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

rfk pisze:Churek napisał/a:

Działa spoko i kosztuje tyle, ze można wymieniać za każdym razem

I o to chodzi :). Dzięki
Tylko sprawdź wersję do silnika 1.2 :cool: bo ja mam 1.4 a dopiero teraz spojrzałem na dane Twojej kijanki :)

EDIT:

Sprawdziłem - to to samo ufff.....
Pozdrawiam
Churek

rfk
Posty: 22
Rejestracja: 06 cze 2015, 08:41
Lokalizacja: gdansk
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: M
Silnik: 1,2
Przebieg: 73000
Typ nadwozia: HB
Inne auto / jakie?: Astra G

Post autor: rfk »

to nie moja, tylko żony :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”