W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Fabryczna nawigacja - modele.

Awatar użytkownika
smarkus
Posty: 47
Rejestracja: 15 sie 2017, 09:01
Lokalizacja: Zabrze

Fabryczna nawigacja - modele.

Post autor: smarkus »

Mam pytanie odnośnie nawigacji fabrycznej dla Kia Rio 3 2015-2016.
Modele 96560-1W520 jest wyposażony w dodatkowe złącze - "fakra" białe (zdjęcie 2). Model 96560-1W510 tego nie posiada. Analogicznie wygląda dla serii z roku 2016 96560-1W521 i 96560-1W511. Wygląda jak złącze dla anteny wifi ale czy jest nim na pewno ?
Dodatkowo, czym się różnią te modele i dlaczego jedno posiadają dodatkowy wtyk a drugie nie (czy to są modele na jakiś rynek, modele okrojone z czegoś , czy może były wkładane jak opcja dla rio M smart, BL dla XL itp) ?

Z góry dziękuję za informacje
Załączniki
1.jpg
2.jpg
Ostatnio zmieniony 17 gru 2017, 22:11 przez smarkus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sławek549
Posty: 68
Rejestracja: 07 paź 2017, 16:24
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Sławek549 »

http://www.kirmanual.com/audio-977.html

Może tu coś znajdziesz


parę minut później: http://www.kirmanual.com/avn_head_unit_ ... -1017.html

To może być gniazdo antenowe do odbiory "SiriusXM radio"


https://www.amazon.com/slp/sirius-radio ... y6fu84j4dz

Czyli wersja na USA albo DAB radio

Awatar użytkownika
smarkus
Posty: 47
Rejestracja: 15 sie 2017, 09:01
Lokalizacja: Zabrze

Post autor: smarkus »

Wersje które pisałem sa na rynek europejski. Dzięki za trop z dab+.

Awatar użytkownika
Sławek549
Posty: 68
Rejestracja: 07 paź 2017, 16:24
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Sławek549 »

Tutaj jest trzecie gniazdo antenowe


SDARS: https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_a ... io_service
Załączniki
subbe2069n.gif

Awatar użytkownika
smarkus
Posty: 47
Rejestracja: 15 sie 2017, 09:01
Lokalizacja: Zabrze

Post autor: smarkus »

Wszędzie sa opisy dla stary nawigacji do 2015 bez kart sd, w nowych jest szare antena , niebieski gps i te białe ... szukam i się doszukać nie moge, niby tak jak pisales sat ale ciężko stwierdzić, dlatego dopytuaje na forum.

edit

tutaj jest ten kabel, w wiązce antenowej 96221-1W370 według opisu go brak
opis

trzy zdjęcia - biały kabel ucięty i z końcówką, naklejka z navi gdzie zakres fal opisy tylko dla fm i am
Załączniki
1.jpg
3.jpg
5.jpg

Awatar użytkownika
smarkus
Posty: 47
Rejestracja: 15 sie 2017, 09:01
Lokalizacja: Zabrze

Post autor: smarkus »

Znalazłem odpowiedz na pytanie - to jest wejście na antenę DAB. Modele Rio 3 z tą stacja multimedialną obsługują radia cyfrowe.
Stacje multimedialne dla kia rio 2014-2016 są oparte o platformę AVN GEN2.0

AVN GEN 2.0 Hyundai/Kia

Platforma AVN GEN 2.0 dla kia
Sorento (2014-2016), Rio (2014-2016), Venga (2014 do teraz), Picanto (2015-2016),Ceed (2015-2016),Optima (2015-2016)


Platforma AVN GEN 2.0 dla hyundai
nowe i20, h-1,Tucson,SantaFe

Tak jak na zdjęciu wyżej było parę wersji tych stacji z i bez wejścia na antenę DAB chyba w zależności na jaki rynek były sprzedawane.

Nie mam nawigacji w swoim modelu i mam prośbę dla tych co mają aby napisały czy mają wersję navi z dab.

Dziękuję za pomoc

Awatar użytkownika
smarkus
Posty: 47
Rejestracja: 15 sie 2017, 09:01
Lokalizacja: Zabrze

Post autor: smarkus »

Nie zakładając nowego tematu

Nawigacja w trakcie instalacji - burza przeszkodziła aby wszystko podłączyć (antenę dvb nie zdążyłem podłączyć,zdjęcie że navi obsługuje dvb, jakaś UK stacja )
Na zdjęciach navi z przejściówką parrot kia/hyundai (ma przelutowane wszystkie piny 1:1 ) aby nie dłubać przy oryginalnych kablach, na sztywno z usb złączem z gniazdem zapalniczki dla navi kia/hyundai
Zdjęcie navi zamontowane, ale ta burza … :(

Jak zamontuje ostatecznie dam znać jak to działa dla osób które są zainteresowane aby nie montować "androidów" ;P

edit
aktualnie utknąłem na etapie nie rozpoznawania załączonego silnika mimo dodania przewodu do klastra zegarów i wiązki nawigacji (sygnał załączonego alternatora) … szperam i dopytuje. Jak ktoś coś wiem proszę o informacje

edit
zdjęcia złącz wiązek: m - goła, xl z navi oraz l+bl (xl i l+bl z IGS)
Jak widać inaczej podawane jest zasilanie. Według instrukcji dla rio 2012 z IGS powinny być kolory brązowy i biały, bez IGS czerwony i z/b ale … xl ma dwa brązowe "+" i dodatkową masę (mam zapiętą w przejściówce ).Jako, że mam obcietą wiązkę testową wiec trochę utnołem a manuala brak ;(

ps
ALT_L podaje prawidłowo załączenie silnika.Wiec mam nowy trop
Załączniki
1.jpg
1.jpg (46.02 KiB) Przejrzano 155 razy
2.jpg
2.jpg (44.12 KiB) Przejrzano 155 razy
BL.JPG
BL.JPG (42.62 KiB) Przejrzano 155 razy
BL2.JPG
BL2.JPG (34.6 KiB) Przejrzano 155 razy
image.jpg
zdjęcie 1.jpg
zdjęcie 2.jpg
zdjęcie 3.jpg
zdjęcie 4.jpg
zdjęcie 5.jpg

Awatar użytkownika
smarkus
Posty: 47
Rejestracja: 15 sie 2017, 09:01
Lokalizacja: Zabrze

Post autor: smarkus »

Mam ogromną prośbę dla osób które posiadają kia 3 FL > 2015 i navi o wykonanie małego testu i wklejenie zdjęcia przy załączonym silniku i bez. Na załączniku w poście u mnie z wyłączonym silnikiem. Przy włączonym zmienia mi sie tylko ALT i wartości namięcia z akmulatora. Interesuje mnie opcja IGN - jak ktoś nie może wkleić zdjęcia prosze o inforamcje czy przy przekręconym kluczyku lub załączeniu silniką wartość zmienia się na 1.
Reszta opcji DOOR, LOW FUEL itp jest zbędna. Z test mode wychodzimy przyciskając zębatkę na panelu bocznym nawigacji.

Dla osób które wiedza jak wejść w test mode opis mozna pominąć.
Wchodzimy w tyb informacyjny przytrzymując zębatkie w przyciskach nawigacji. Pojawija się informacje o wersi map i systemu. Przytrzymujemy palec na środku ekranu przez 10 sekunda aż pojawi się okrena z napisme test mode. Jako hasło wpisujemy 322867. W oknie jakim się pojawi prosze wybrać system i przejsć do okna jak w załączniku i przesłanie wartośći

z góry bardzo dziękuję za informację

ps
zrobiłem nowy posta aby wypozycjonować nowy wpis, posprzątam za sobą w razie czego :)

Zamieszam tez link jak osoby z i30 które męczą się z tematem ...a tak za ich wytrwałość i do poczytania ;) (hyuindai/kia ma te same stacja multimedialne)
Załączniki
test_mode.jpg

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wewnętrzne”