W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Klimatyzacja - obieg wewnętrzny tylko 5 min.

RoadDriver
Posty: 29
Rejestracja: 25 lis 2017, 21:55
Lokalizacja: Podkarpacie

Klimatyzacja - obieg wewnętrzny tylko 5 min.

Post autor: RoadDriver »

Ryjówka tak jak w temacie ma upierdliwą rzecz, że po 5 minutach wyłącza się obieg wewnętrzny. Zapominam się i nie daj Boże stary PKS odpali tryb rozpędzania się to sami wiecie co się dzieje.

Ktoś może zna jakiś ukryty trik by załączyć wewnętrzny na dłużej ?

Awatar użytkownika
Ari93
Moderator
Posty: 392
Rejestracja: 27 lip 2014, 02:32
Lokalizacja: Starogard Gdański
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: M + Tempomat
Silnik: 1.4 DOHC LPG
Przebieg: 109000
Kolor: Biały
Typ nadwozia: Sedan

Post autor: Ari93 »

A to ciekawostka bo ja bym chciał dokładnie coś odwrotnego, bywa że jak mijam wysypisko na obwodnicy trójmiasta czy jadę za jakimś dieslem to przełączam na wewnętrzny i zapominam... dopiero jak mi przednia szyba zacznie parować to zwracam uwagę że całe auto w środku już zaparowane ;P

W instrukcji nic nie ma? Może tak jak w 3 jest jakaś kombinacja kliknięć np w obieg wewnętrzny żeby to wyłączyć?

Awatar użytkownika
mateusz
Posty: 339
Rejestracja: 14 lut 2017, 23:30
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mateusz »

Może w wersji XL czujnik zaparowania szyby wykrywa coś na szybie i aby zapobiec zaprowniu auta wyłącza obieg wewnętrzny ?
Instrukcja nic nie mówi o czasie jedynie o tym ze zbyt długie używanie wewnętrznego obiegu może powodowac: senność, suchość powietrza, parowanie auta.

Awatar użytkownika
Mr_Ozi
Posty: 76
Rejestracja: 22 sty 2018, 13:51
Lokalizacja: Wołomin

Post autor: Mr_Ozi »

Mam wersję L - działa tak samo. Próbowałem z dłuższym przytrzymaniem klawisza - bez efektu.

Awatar użytkownika
mateusz
Posty: 339
Rejestracja: 14 lut 2017, 23:30
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mateusz »

A klima jest automatyczna?

Awatar użytkownika
Mr_Ozi
Posty: 76
Rejestracja: 22 sty 2018, 13:51
Lokalizacja: Wołomin

Post autor: Mr_Ozi »

mateusz pisze:A klima jest automatyczna?
Tak, automatyczna.

Awatar użytkownika
mateusz
Posty: 339
Rejestracja: 14 lut 2017, 23:30
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mateusz »

To obstawiam czujniki zaparowani szyby, które automatycznie przełączają obieg na otwarty.

Awatar użytkownika
Sławek549
Posty: 68
Rejestracja: 07 paź 2017, 16:24
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Sławek549 »

Tak zaprogramowane są systemy klimatyzacji. Jeżdżę w pracy autobusami Volvo i Mercedes i w nich też obieg zamknięty działa kilka minut. Tak samo w Mazdzie 3 i Astrze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wewnętrzne”