W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Problem z otwarciem auta.

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Problem z otwarciem auta.

Post autor: czerwo »

Podchodze do auta, naciskam na pilocie otwórz, miga lampami, że otworzył, w środku światło się świeci ale .... drzwi nie da się otworzyć ;D ;D bagażnika też nie :cool:
No to zamknij, otwórz ... nic zamknij, otwórz... nic kur*** *** kolejne 4 próby i nic.
Trzymam guzik od otwarcia bagażnika miga kierunkowskazami i otwarty,, zadowolony że coś się udało, ciskam na pilocie otwórz drzwi a on nadal zamknięty...
Po którejś próbie otworzył łaskawie.
Zdarzyło mi się to już drugi raz.
Nie słychać siłowników przy otwieraniu natomiast przy zamykaniu słychać.

Jakieś pomysły gdzie szukać? Nie nie jest to mróz auto stało w garażu pod blokiem.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2018, 09:42 przez czerwo, łącznie zmieniany 1 raz.

Adi
Posty: 317
Rejestracja: 19 mar 2013, 10:04
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Adi »

Hmm, ja mialem troszke inny przypadek i zdarzyl mi sie tylko raz. Nie moglem zamknąc auta ani z kluczyka ani z pilota. Probowałem przez kilkanascie minut i nic ;) Wymieniłem baterię w kluczyku - nic. Wzialem drugi kluczyk - nic.
Po godzinie, gdy wrocilem do auta to juz zamykanie zaczelo dzialac.
Obrazek

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Taki przypadek miałem. Stał za stetter i pompował beton.
Jak odjechałem od niego wszystko wróciło do normy :) Najprawdopodobniej falownik siał jak głupi.

Awatar użytkownika
Cichy
VIP
Posty: 1414
Rejestracja: 17 mar 2013, 10:00
Lokalizacja: Podlaskie

Post autor: Cichy »

U mnie było podobnie i winny był jakiś sterownik zamka centralnego. Wymienili w ramach gwarancji.

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

No i stało się. Zamek padł totalnie znaczy nie dało się otworzyć auta z pilota a z kluczyka otwierały się tylko drzwi przednie kierowcy. Guzik w środku tez nie działał jedynie słyszałem cykanie przekaźnika. Schematy do ręki i wyszło, że jedynie mógł paść przekaźnik sterujący otwieraniem auta znajduje się on w skrzynce bezpieczników, która jest w środku. Zamówiłem całą skrzynkę na allegro bo przekaźnik jest lutowany bezpośrednio do druku i centralny ożył :)

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

czerwo pisze:Schematy do ręki i wyszło, że jedynie mógł paść przekaźnik sterujący otwieraniem auta znajduje się on w skrzynce bezpieczników, która jest w środku. Zamówiłem całą skrzynkę na allegro bo przekaźnik jest lutowany bezpośrednio do druku i centralny ożył :)
Dobra robota ! I informacja dla innych :-D
Pozdrawiam
Churek

ghost2255
Posty: 219
Rejestracja: 20 sie 2015, 19:20
Lokalizacja: Wroclaw; Poland

Post autor: ghost2255 »

Da się wymienić sam przekaźnik.
Można kupić na Aliexpress lub, jak ja zrobiłem-wlutowałem na kabelkach inny przekaźnik.
Działa tak samo, a wyglądać nie musi, bo i tak jest schowany.

Sokar11
Posty: 55
Rejestracja: 23 paź 2014, 16:30
Lokalizacja: Ostrowiec

Post autor: Sokar11 »

Witam, takie małe wtrącenie do tematu. Jeśli opisuje ktoś jakiś problem to miło by było aby dodał jakieś zdjęcia problematycznego przedmiotu lub gdzie się znajduje. Nie każdy jest tu mechanikiem i choć może przypuszczać o co chodzi, to zdjęcie dużo by rozjaśniło.

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

ghost2255 pisze:Da się wymienić sam przekaźnik.
Można kupić na Aliexpress lub, jak ja zrobiłem-wlutowałem na kabelkach inny przekaźnik.
Działa tak samo, a wyglądać nie musi, bo i tak jest schowany.
Tak też chciałem zrobić ale dorwałem całą puszkę za 40zł z przesyłką. Gdybym wcześniej znał wymiary przekaźnika to bym wymienił bałem się jeszcze, że wymiar będzie koreański i nie dostanę nigdzie u nas w przeciągu paru dni a jazda bez centralnego doprowadzała mnie do szału :devil2:

ghost2255
Posty: 219
Rejestracja: 20 sie 2015, 19:20
Lokalizacja: Wroclaw; Poland

Post autor: ghost2255 »

Jak dorwałeś za takie drobne całość, to oczywiście szkoda czasu na naprawy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie i elektryka”