W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Spryskiwacze nie działają

Awatar użytkownika
Ari93
Moderator
Posty: 392
Rejestracja: 27 lip 2014, 02:32
Lokalizacja: Starogard Gdański
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: M + Tempomat
Silnik: 1.4 DOHC LPG
Przebieg: 109000
Kolor: Biały
Typ nadwozia: Sedan

Spryskiwacze nie działają

Post autor: Ari93 »

Witam, przybywam z drobnym mam nadzieję problemem; skończył mi się wczoraj płyn letni zaraz po wyjeździe do pracy, wieczorem po wyjściu z pracy wiadomo; mróz i syf, jako że się zapomniałem to prysnąłem sobie tą resztką płynu na szybę który w mig mi zamarzł na szybie... ehh... dalej już nic nie leciało. Dzisiaj rano dolałem płynu i dalej nic, ale wiadomo, w przewodach pewnie stary zamarznięty. Problem jest taki że półtorej godziny później, przed pracą, 65km dalej nadal nie leci. Po pracy, ponad godzinę jazdy później przed domem nadal nic ale jak tak się wsłuchałem... to nic nie słyszę ;/ tylko wycieraczki machają, doskonale pamiętam że w poprzednim aucie było słychać na sucho "wycie" silniczka/silniczków a teraz nie słyszę kompletnie nic. Możliwe że ten silniczek po prostu padł? Czy Rio tak ma że jak nie czuje płynu (załóżmy że te resztki letniego są cały czas zamarznięte) to nie włącza w ogóle silniczka czy tam tej pompki? Idą jakieś plusowe temperatury to mam nadzieję że się "obudzi"... a jak się nie obudzi? :-/

Awatar użytkownika
mateusz
Posty: 339
Rejestracja: 14 lut 2017, 23:30
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mateusz »

Jak nie ma płynu to słuchać pompkę.

ziko1983
Posty: 370
Rejestracja: 31 gru 2013, 11:54
Lokalizacja: Rokitnica

Post autor: ziko1983 »

Auto stało gdzieś przed dłuższy czas w dodatniej temperaturze? Jeśli nie to zamarznięta resztka płynu w zbiorniku i pompka, dlatego jej nie słychać.

piotreek
Posty: 48
Rejestracja: 13 mar 2018, 22:10
Lokalizacja: Poznań

Post autor: piotreek »

Potwierdzam..nie słychać. Spróbuj kupić z litr dwa koncentratu i zalej.
Jak nie to trzeba czekać na cieplejsze dni i wypsikać letni.

Awatar użytkownika
Ari93
Moderator
Posty: 392
Rejestracja: 27 lip 2014, 02:32
Lokalizacja: Starogard Gdański
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: M + Tempomat
Silnik: 1.4 DOHC LPG
Przebieg: 109000
Kolor: Biały
Typ nadwozia: Sedan

Post autor: Ari93 »

Dzięki bardzo za odpowiedzi, przyszłe plusowe temperatury i wszystko zaczęło działać :) na przyszłość dobrze wiedzieć że pompka może zamarznąć na amen...

Rafael
Posty: 518
Rejestracja: 12 paź 2016, 20:43
Lokalizacja: DW
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: L
Silnik: 1,25l
Przebieg: 36000
Kolor: Platynowy grafit
Pakiety: Czujniki parkowania, przyciemnione szyby
Tapicerka: Czarno-beżowa
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: i10

Post autor: Rafael »

Czyli jak w większości przypadków, które ja miałem. Tak na rozluźnienie coś o spryskiwaczach. :D
https://www.youtube.com/watch?v=5nWZXkg0v-E

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie i elektryka”