Problem z odpaleniem.
Autor Wiadomość
 Medyk801 

Informacje
Dołączył: 05 Cze 2019
Posty: 1
Skąd: Mielec
 #1  Wysłany: 2019-06-05, 11:18   Problem z odpaleniem.

Witam
Jestem nowy na forum i nie wiem czy piszę w dobrym miejscu ale do rzeczy.
W poniedziałek wróciłem z pracy po pierwszej zmianie i do tego momentu było wszystko ok.
Około godziny 18 chciałem pojechać na zakupy i auto nie odpaliło.
Po włożeniu kluczyka w stacyjkę wszystkie kontrolki, radio, szyby odpalają normalnie i na tym się kończy. Rozrusznik nawet nie tykną. Była próba z kablami i to samo.
Proszę o pomoc bo nie wiem czy to rozrusznik czy coś z elektroniką.
Kia Rio III 1.2 benzyna + gaz, 2011 rok.
Pozdrawiam
 
 
     
 Rafael 
RaV

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.25l
Kolor: Graphite Meralic - ABT
Pakiety: L+MET+DCM+BWS
Tapicerka: DCM
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: Hyundai i10
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 12 Paź 2016
Posty: 515
Skąd: DW
 #2  Wysłany: 2019-06-05, 16:47   

Jeśli auto ma gwarancję to najlepiej do ASO z tym. W Rio 3 aby odpalić trzeba wcisnąć sprzęgło. Bez tego po przekręceniu kluczyka przygasa radio i nic się nie dzieje. Może czujnik się odpiął, lub padł.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13