Przesunięty przez: Cichy
2019-08-14, 18:23
Autoblokowanie zamków po przekroczeniu 15km/h.
Autor Wiadomość
 MagicOl 

Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 DOHC CVVT 109KM 80KW (G4FA)
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Dołączył: 13 Maj 2018
Posty: 8
Skąd: Polska
 #1  Wysłany: 2019-08-11, 19:23   Autoblokowanie zamków po przekroczeniu 15km/h.

Witam,

Ktoś z kolegów forumowiczów rozkminił jak wyłączyć autoblokowanie zamków po przekroczeniu 15km/h ?
W każdym aucie się to da zrobić, a w KIA nie ? Coś mi się nie chce wierzyć, choć ASO mówiło że się nie da ale oni to nawet oleju dobrze wymienić nie potrafią, jak się im na ręce nie patrzy.

Pozdrawiam,
Maciek
Ostatnio zmieniony przez Cichy 2019-08-14, 18:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 Soul_Man 
Moderator


Informacje
Wyposażenie: L + Navi
Silnik: 1.4
Kolor: Smoke Blue
Typ nadwozia: 5d
Inne auto / jakie?: Saab 9-5 2.3T
Generacja Rio: IV (YB; 2017+)
Pomógł: 2 razy
Wiek: 36
Dołączył: 29 Maj 2017
Posty: 349
Skąd: Warszawa
 #2  Wysłany: 2019-08-12, 09:40   

Wydaje mi się, że takie rzeczy tylko oprogramowaniem serwisowym. Podzwoń po kilku serwisach, może gdzie indziej będą potrafili.
 
 
     
 Ari93 
Moderator


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4 DOHC CVVT
Przebieg: 96000
Kolor: Clear White
Typ nadwozia: Sedan
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 27 Lip 2014
Posty: 338
Skąd: Starogard Gdański
 #3  Wysłany: 2019-08-12, 21:42   

Toż to imo jeden z najfajniejszych "ficzerów" w tym aucie :D
W Toyocie to np nie potrafili tego zrobić, zrobili jakoś na włączenie zapłonu ale raz działa, raz nie...
 
 
     
 MagicOl 

Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 DOHC CVVT 109KM 80KW (G4FA)
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Dołączył: 13 Maj 2018
Posty: 8
Skąd: Polska
 #4  Wysłany: 2019-08-13, 07:39   

Ari93 napisał/a:
Toż to imo jeden z najfajniejszych "ficzerów" w tym aucie :D
W Toyocie to np nie potrafili tego zrobić, zrobili jakoś na włączenie zapłonu ale raz działa, raz nie...


Pytanie o jakiej Toyocie mówisz, w Avensis T27 z listopad 2011r, działa całkiem dobrze, tylko ja wolę sobie sam blokować więc to wyłączyłem, kabel + TechStream w OBDII -> ustawienia i wyłączasz, tak samo jak auto światła itp. (full diagnoza całego auta).

A te koreańce nawet wtyczki OBDII nie potrafią znormalizować i nie ma do tego kabla, tylko to nieznające się na niczym ASO i ASO i buulllll ile wlezie bo przecież jak coś nie działa to trzeba wymieniać i wymieniać a może się poprawi.

Ale wracając do tematu: Kto w RIO III z 2012r wyłączył blokowanie drzwi i jak ? I ile go to kosztowało ? Lub inaczej kto ma Rio III i kabel do tego i może sprawdzić czy jest taka opcja w ustawieniach auta ? (screen shoot mile widziany)
 
 
     
 Gandalf wej 
GREGOR

Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1,4 CRDI
Przebieg: 67000
Kolor: Bright Silver Metallic
Pakiety: klima manual
Typ nadwozia: 5d
Inne auto / jakie?: Mitsubishi Carisma1,9 Dacia Duster1.5
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wiek: 44
Dołączył: 18 Paź 2014
Posty: 474
Skąd: Kaszuby
 #5  Wysłany: 2019-08-27, 18:37   

Mi te blokowanie jest na rękę patola na przejściu nie wlezie do auta
np do banku z banku
Albo do bagażnika
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 18