W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Elektryczne szyby - zdalne sterowanie

Awatar użytkownika
wnuczak
Posty: 306
Rejestracja: 04 kwie 2013, 13:17
Lokalizacja: DJE

Elektryczne szyby - zdalne sterowanie

Post autor: wnuczak »

Pytanie za 100pkt. czy jest w Rio możliwość sterowania szybami za pomocą pilota/zamka w drzwiachż?

W autach np. grupy VAG można po podłączneiu przez ODB2 do komputera ustawić funkcje automatycznego domykania, domykania/otwierania z pilota itd. Czy ktoś szukał takich informacji i wiele wiele innych rzeczyż

Awatar użytkownika
Tomash
VIP
Posty: 998
Rejestracja: 17 mar 2013, 09:54
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: Tomash »

Wiem jedynie, że niedawno natrafiłem na taką centralkę do Cruze'a, więc już jesteśmy w Korei :-)
Serdecznie zapraszam: http://kozackiesamochody.pl

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

Z kompem się podpinałem do OBD, ale o takich cudach programowania nie słyszałem ...

[ Dodano: 2013-04-27, 17:25 ]
Dzisiaj przetestowałem zabezpieczenie przed obcięciem ręki przez unoszącą się szybę - działa :) testowałem na grubym kłębie szmat :cool:

A co do programowania podnoszenia szyb. Mając klimę ja w zasadzie szyb nie prawie nie otwieram, więc nie mam problemu z domykaniem :)
Pozdrawiam
Churek

Awatar użytkownika
mala_su
Posty: 307
Rejestracja: 19 mar 2013, 14:52
Lokalizacja: Tarchomin

Post autor: mala_su »

chodzi o takie cos ze jak sie auto zamyka z pilota to zamkna sie razem niezamkniete szyby? mi by sie to przydalo..klime mam ale nie lubie :)

Awatar użytkownika
wnuczak
Posty: 306
Rejestracja: 04 kwie 2013, 13:17
Lokalizacja: DJE

Post autor: wnuczak »

w "VAGach" jest tak ze jak przytrzymasz zamkniecie na pilocie albo kluczyk w zamku w pozycji zamknij to sie okna domykają lub otwierają analogicznie...cholernie przydatna sprawa,

ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy i pytania”