Przesunięty przez: JustynA
2014-03-06, 14:26
USB - Pendrive.
Autor Wiadomość
 rio_pn 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4
Typ nadwozia: HB 5D
Dołączył: 21 Kwi 2013
Posty: 238
Skąd: Wielkopolska
 #1  Wysłany: 2013-05-20, 10:46   USB - Pendrive.

hej:)

czy ktoś może podłączał do gniazda USB jakiś pendrive na 3.0, były jakieś kłopoty? Pendrive 3.0 obsługują zwykle 2.0 ale nie wiem czy nie będzie coś się gryzło?
Ostatnio zmieniony przez Cichy 2017-12-03, 09:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 f0ku5 
Administrator

Informacje
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2019 HB 1.4 T-GDI
Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 1388
Skąd: Warszawa
 #2  Wysłany: 2013-05-20, 11:24   

Nic sie nie bedzie gryzlo, technologia USB jest zgodna wstecz ;)
 
 
     
 waski89 

Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 109KM
Przebieg: 100400
Kolor: czarnulka
Pakiety: golutki
Tapicerka: brązowa
Typ nadwozia: hatchback 5d.
Wiek: 29
Dołączył: 03 Maj 2013
Posty: 37
Skąd: Kraków
 #3  Wysłany: 2013-05-30, 12:31   

Działać powinno, aczkolwiek a propo usb kia nie popisała się albo z portem albo z pendrivem:P mianowicie wraz z czarnulką dostałem firmowego pendrive firmy kia, 4gb szału nie robi ale lepiej mieć jak nie mieć. Z telefonu muzykę przez usb puszczę bez problemu, natomiast ten pendrive formatowałem już na każdy możliwy sposób, nie ma takiej możliwości żeby nasz grający sprzęt w aucie go odpalił. Moim zdaniem to trochę wstyd że firma która daje nam samochód jednocześnie wypuszcza i obdarowywuje pendrivem który po prostu nie działa w tym samochodzie, tym bardziej że i to kia i to kia heh;p
 
 
     
 Tomash 
Administrator


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Kolor: Wendy Brown
Pakiety: -
Tapicerka: DCM beżowa
Typ nadwozia: Hatchback 5d
Pomógł: 1 raz
Wiek: 21
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 998
Skąd: Siemianowice
 #4  Wysłany: 2013-05-30, 12:38   

Ja mam pendrive z logo KIA, ale jest on wyprodukowany przez pqi.
--------------------
Serdecznie zapraszam: http://kozackiesamochody.pl
 
 
     
 Tedi_19 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 DOHC CVVT 109KM
Przebieg: 55000
Kolor: Wendy Brown
Pakiety: Klima A + Alarm + Czujniki cofania + Tempomat
Tapicerka: Ciemna
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: Fiesta MK6 1.4 TDCI
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Mar 2013
Posty: 952
Skąd: Chorzów
 #5  Wysłany: 2013-05-30, 12:42   

Dokładnie ten czarny skórzany pendrive nie działa w naszych kijankach. Żadne formatowanie nie działa ;-(
--------------------

 
 
     
 Cichy 
Administrator
Piotrek


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4 109KM
Przebieg: 58000
Kolor: Biały
Pakiety: Klima + alarm + czujniki cofania
Tapicerka: Ciemna
Typ nadwozia: Hatchback 5 d.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1411
Skąd: Podlaskie
 #6  Wysłany: 2013-05-30, 18:00   

Tedi_19 napisał/a:
Dokładnie ten czarny skórzany pendrive nie działa w naszych kijankach. Żadne formatowanie nie działa ;-(


Kolejna porażka Kia w naszym modelu. (zaraz po klapce do navi).
--------------------
www.facebook.com/Rio3Polska
http://kia-rio-jpa.blogspot.com
 
 
     
 Churek 
Administrator


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.4, 109KM
Przebieg: 252600
Kolor: biały
Pakiety: STY i ATE
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: 3D
Inne auto / jakie?: Kia Picanto (2017)
Pomógł: 9 razy
Wiek: 49
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1499
Skąd: Huta Partacka
 #7  Wysłany: 2013-06-01, 11:04   

Ja używam Sandiska 16GB (2 różne) i wszystko działa. Próbowałem podłączyć 1 terabajtowy dysk sata i to już nie zabanglało :( :D
--------------------
Pozdrawiam
Churek
 
 
     
 Tomash 
Administrator


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Kolor: Wendy Brown
Pakiety: -
Tapicerka: DCM beżowa
Typ nadwozia: Hatchback 5d
Pomógł: 1 raz
Wiek: 21
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 998
Skąd: Siemianowice
 #8  Wysłany: 2013-06-01, 11:20   

No, a u nas 500GB Iomega działa ;-)
--------------------
Serdecznie zapraszam: http://kozackiesamochody.pl
 
 
     
 waski89 

Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 109KM
Przebieg: 100400
Kolor: czarnulka
Pakiety: golutki
Tapicerka: brązowa
Typ nadwozia: hatchback 5d.
Wiek: 29
Dołączył: 03 Maj 2013
Posty: 37
Skąd: Kraków
 #9  Wysłany: 2013-06-01, 21:52   

Mój terabajtowy samsung też skapitulował... A tak z innej beczki, ktoś się orientuje może ile maksymalnie utworów odczyta nasze radio z portu usb? Znaczy się w niektórych starszych modelach kii czytałem że np trzeba było robić 6 folderów po 99 utworów i to był max, nie bardzo się orientuje jak to jest z naszym radiem. Czy mogę np wrzucić 1000 utworów do jednego folderu i to wszystko mi ładnie odczyta? Proszę o opinię obeznanych w temacie:)
 
 
     
 Churek 
Administrator


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.4, 109KM
Przebieg: 252600
Kolor: biały
Pakiety: STY i ATE
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: 3D
Inne auto / jakie?: Kia Picanto (2017)
Pomógł: 9 razy
Wiek: 49
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1499
Skąd: Huta Partacka
 #10  Wysłany: 2013-06-01, 22:01   

Ja na 16GB Sandiska wrzucam prawie 1000 kawałków w kilkudziesięciu folderach i nie ma problemu.
--------------------
Pozdrawiam
Churek
 
 
     
 waski89 

Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 109KM
Przebieg: 100400
Kolor: czarnulka
Pakiety: golutki
Tapicerka: brązowa
Typ nadwozia: hatchback 5d.
Wiek: 29
Dołączył: 03 Maj 2013
Posty: 37
Skąd: Kraków
 #11  Wysłany: 2013-06-01, 22:10   

Hm czyli jest nadzieja:D jutro na trasie się wszystko okaże, najwyżej stanę i będę dzielił na foldery:) ostatnio godzinę próbowałem na orlenie obudzić wyżej wspomniany skórzany pendrive z napisem kia, niestety musiałem się zadowolić falami radiowymi:)
 
 
     
 mala_su 
mala_su


Informacje
Wyposażenie: L AUTOMAT
Silnik: 1,4 DOHC CVVT 109KM
Przebieg: 30000
Kolor: platinium graphite
Pakiety: navi,czujniki,kamerka
Tapicerka: black
Typ nadwozia: 5d
Inne auto / jakie?: Fiat Seicento, Daewoo Matiz
Wiek: 33
Dołączyła: 19 Mar 2013
Posty: 307
Skąd: Tarchomin
 #12  Wysłany: 2013-06-01, 23:52   

mi pendrivy dzialaja w formacie FAT32, na NTFS juz cos nie szlo. dysk nie szedl. ale sprawdzalam jeszcze przed montazem mojej stacji. musze teraz zobaczyc moze ozyje
 
 
     
 rio_pn 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4
Typ nadwozia: HB 5D
Dołączył: 21 Kwi 2013
Posty: 238
Skąd: Wielkopolska
 #13  Wysłany: 2013-06-02, 01:22   

tylko FAT32, jak w instrukcji, poza tym pewne urządzenia typu i-stick mogą nie działać:) sporo na ten temat jest napisane w instrukcji.
 
 
     
 jachnyc 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4
Kolor: Srebrny
Typ nadwozia: Sedan
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 460
Skąd: Lubin
 #14  Wysłany: 2013-06-02, 21:47   

Sprawdzałem u mnie , 500 GB idzie , ale 1 TB nie ruszył . Pewnie z USB idzie za małe zasilanie do napędu wiekszego dysku ;-(
--------------------
Jacek
 
 
     
 sadal 

Informacje
Dołączył: 26 Lut 2014
Posty: 2
Skąd: warszawa
 #15  Wysłany: 2014-02-26, 14:08   

żaden pen drive z dalekiego wschodu nie będzie ci pracował w polsce bo jest sformatowany plikami eFAT ktore nie są czytane w samochodach produkowanych na rynek europejski. Musisz na nowo sformatować pena.

pozdrawiam
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu Strona 1 z 2 
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 29