W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

USB - Pendrive.

Awatar użytkownika
rio_pn
Posty: 238
Rejestracja: 21 kwie 2013, 06:40
Lokalizacja: Wielkopolska

USB - Pendrive.

Post autor: rio_pn »

hej:)

czy ktoś może podłączał do gniazda USB jakiś pendrive na 3.0, były jakieś kłopoty? Pendrive 3.0 obsługują zwykle 2.0 ale nie wiem czy nie będzie coś się gryzło?
Ostatnio zmieniony 03 gru 2017, 09:25 przez rio_pn, łącznie zmieniany 1 raz.

f0ku5
Administrator
Posty: 1424
Rejestracja: 07 kwie 2013, 18:43
Lokalizacja: Warszawa
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2018 1.4 T-GDi 140 KM

Post autor: f0ku5 »

Nic sie nie bedzie gryzlo, technologia USB jest zgodna wstecz ;)

waski89
Posty: 37
Rejestracja: 03 maja 2013, 08:57
Lokalizacja: Kraków

Post autor: waski89 »

Działać powinno, aczkolwiek a propo usb kia nie popisała się albo z portem albo z pendrivem:P mianowicie wraz z czarnulką dostałem firmowego pendrive firmy kia, 4gb szału nie robi ale lepiej mieć jak nie mieć. Z telefonu muzykę przez usb puszczę bez problemu, natomiast ten pendrive formatowałem już na każdy możliwy sposób, nie ma takiej możliwości żeby nasz grający sprzęt w aucie go odpalił. Moim zdaniem to trochę wstyd że firma która daje nam samochód jednocześnie wypuszcza i obdarowywuje pendrivem który po prostu nie działa w tym samochodzie, tym bardziej że i to kia i to kia heh;p

Awatar użytkownika
Tomash
VIP
Posty: 998
Rejestracja: 17 mar 2013, 09:54
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: Tomash »

Ja mam pendrive z logo KIA, ale jest on wyprodukowany przez pqi.
Serdecznie zapraszam: http://kozackiesamochody.pl

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

Dokładnie ten czarny skórzany pendrive nie działa w naszych kijankach. Żadne formatowanie nie działa ;-(

Awatar użytkownika
Cichy
VIP
Posty: 1419
Rejestracja: 17 mar 2013, 10:00
Lokalizacja: Podlaskie

Post autor: Cichy »

Tedi_19 pisze:Dokładnie ten czarny skórzany pendrive nie działa w naszych kijankach. Żadne formatowanie nie działa ;-(
Kolejna porażka Kia w naszym modelu. (zaraz po klapce do navi).

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

Ja używam Sandiska 16GB (2 różne) i wszystko działa. Próbowałem podłączyć 1 terabajtowy dysk sata i to już nie zabanglało :( :D
Pozdrawiam
Churek

Awatar użytkownika
Tomash
VIP
Posty: 998
Rejestracja: 17 mar 2013, 09:54
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: Tomash »

No, a u nas 500GB Iomega działa ;-)
Serdecznie zapraszam: http://kozackiesamochody.pl

waski89
Posty: 37
Rejestracja: 03 maja 2013, 08:57
Lokalizacja: Kraków

Post autor: waski89 »

Mój terabajtowy samsung też skapitulował... A tak z innej beczki, ktoś się orientuje może ile maksymalnie utworów odczyta nasze radio z portu usb? Znaczy się w niektórych starszych modelach kii czytałem że np trzeba było robić 6 folderów po 99 utworów i to był max, nie bardzo się orientuje jak to jest z naszym radiem. Czy mogę np wrzucić 1000 utworów do jednego folderu i to wszystko mi ładnie odczyta? Proszę o opinię obeznanych w temacie:)

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

Ja na 16GB Sandiska wrzucam prawie 1000 kawałków w kilkudziesięciu folderach i nie ma problemu.
Pozdrawiam
Churek

waski89
Posty: 37
Rejestracja: 03 maja 2013, 08:57
Lokalizacja: Kraków

Post autor: waski89 »

Hm czyli jest nadzieja:D jutro na trasie się wszystko okaże, najwyżej stanę i będę dzielił na foldery:) ostatnio godzinę próbowałem na orlenie obudzić wyżej wspomniany skórzany pendrive z napisem kia, niestety musiałem się zadowolić falami radiowymi:)

Awatar użytkownika
mala_su
Posty: 307
Rejestracja: 19 mar 2013, 14:52
Lokalizacja: Tarchomin

Post autor: mala_su »

mi pendrivy dzialaja w formacie FAT32, na NTFS juz cos nie szlo. dysk nie szedl. ale sprawdzalam jeszcze przed montazem mojej stacji. musze teraz zobaczyc moze ozyje

Awatar użytkownika
rio_pn
Posty: 238
Rejestracja: 21 kwie 2013, 06:40
Lokalizacja: Wielkopolska

Post autor: rio_pn »

tylko FAT32, jak w instrukcji, poza tym pewne urządzenia typu i-stick mogą nie działać:) sporo na ten temat jest napisane w instrukcji.

Awatar użytkownika
jachnyc
Posty: 460
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:30
Lokalizacja: Lubin

Post autor: jachnyc »

Sprawdzałem u mnie , 500 GB idzie , ale 1 TB nie ruszył . Pewnie z USB idzie za małe zasilanie do napędu wiekszego dysku ;-(
Jacek

sadal
Posty: 2
Rejestracja: 26 lut 2014, 12:54
Lokalizacja: warszawa

Post autor: sadal »

żaden pen drive z dalekiego wschodu nie będzie ci pracował w polsce bo jest sformatowany plikami eFAT ktore nie są czytane w samochodach produkowanych na rynek europejski. Musisz na nowo sformatować pena.

pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wewnętrzne”