W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Wymiana - klimatyzacja manualna na automatyczną.

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Wymiana - klimatyzacja manualna na automatyczną.

Post autor: czerwo »

Witam
Czy ktoś próbował podmieniać panel sterowania nawiewami?
Mam wersję z klimatyzacją manualną a chciałbym włożyć z klimatyzacji automatycznej.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2013, 08:51 przez czerwo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
shibby86
Posty: 183
Rejestracja: 18 mar 2013, 08:13
Lokalizacja: Bedzin

Post autor: shibby86 »

To chyba nie jest takie proste ze sam panel. Masz wogole czujnik? wiazki kabli tez sa pewnie inne i silniczki ktore steruja klapami powietrza :)

Awatar użytkownika
Ryjek
Posty: 192
Rejestracja: 06 kwie 2013, 19:41
Lokalizacja: PL

Post autor: Ryjek »

czerwo, w jednym autku mam klimę automatyczną, a w drugim manualną i powiem szczerze, że bardziej podchodzi mi manual, a to z tego powodu, że automatyczna potrafi włączać nadmuch na full, a nie zawsze mi to odpowiada pod kątem hałasowym, zwłaszcza jak jestem wykończony :)

Nie wadzi Ci ten fakt?

Tak tylko się wtrąciłem, zrobisz oczywiście jak uważasz za słuszne.

f0ku5
Administrator
Posty: 1414
Rejestracja: 07 kwie 2013, 18:43
Lokalizacja: Warszawa
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2018 1.4 T-GDi 140 KM

Post autor: f0ku5 »

Ja rowniez wole miec pelna kontrole nad klimatyzacja, tak samo jak na przyklad nad skrzynia biegow ;)

loserek
Posty: 88
Rejestracja: 28 mar 2013, 08:45
Lokalizacja: Pruszków

Post autor: loserek »

W ceed mam automatyczna i nie narzekam na nią w ogóle. W Rio jest manualna i nie robi mi to dużej różnicy powiem szczerze, że chciałbym mieć automat bo ma jonizator i to jest najfajniejsze. Reszta to tylko kwestia przyzwyczajenia. W służbowej skodzie też manualną
To zrobisz jak będziesz chciał. Panel na allegro kosztuje chyba 500 zł (Pan z Płocka ma dużo części do Kia)
Konrad

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Właśnie przeanalizowałem instrukcję i niestety są inne złącza po stronie panela.
Co do czujnika, czujnik zabudowany jest w panelu, na desce z przodu jest tylko czujnik oświetlenia zgodnie z instrukcją serwisową.

Co do innych odpowiedzi.
Denerwuje mnie w manualnej klimie zbytnie schładzanie samochodu, nie ma problemu w gorące dni, najgorzej jest gdy na dworze jest ~22stopni i czasem wychodzi słońce a czasem chowa się za chmury i w aucie jest na zmianę ciepło i zimno albo trzeba jeździć pokrętłem z temperatury albo włącz/wyłącz klimę.

Temat odpuszczam bo zbyt duża ingerencja, teraz czas na fotochromatyczne lusterko :D bo kierownice z tempomatem to już od stycznia jeździ u mnie w autku.

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

A co to jest te lusterko fotochromatyczneż jak działaż

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

W momencie jak ktoś ci zaczyna świecić światłami po lusterku to samo się przyciemnia.

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

czerwo pisze:W momencie jak ktoś ci zaczyna świecić światłami po lusterku to samo się przyciemnia.
A idzie dostać fabryczne lusterko do rijówkiż dajcie jakiś link albo fotke

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »


Martin
Posty: 98
Rejestracja: 25 kwie 2013, 13:20
Lokalizacja: Płock

Post autor: Martin »

Generalnie fajna sprawa, tylko... nie za takie pieniądze !! :-/

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Na alledrogo może udałoby się dopasować z innego patyka (KIA). Ceny około 100-200zł.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy i pytania”