Zamknięty przez: Cichy
2018-01-01, 13:00
Złącze USB - błąd odczytu.
Autor Wiadomość
 wisiol 

Informacje
Wyposażenie: M/podłokietnik/tempomat/LPG
Silnik: 1.4+LPG
Przebieg: 47500
Kolor: black pearl
Typ nadwozia: Hatchback 5d
Dołączył: 14 Lip 2013
Posty: 24
Skąd: KRK
 #1  Wysłany: 2013-07-25, 15:54   Złącze USB - błąd odczytu.

Czy ktoś z użytkowników spotkał się podczas podłączania pamięci USB z muzyką z informacją na wyświetlaczu "BŁĄD ODCZYTU" i niemożliwościa wysłuchania ulubionych kawałków w formacie mp3??

Dodam, że posiadam standardową pamięć USB firmowaną przez KIA.
Ostatnio zmieniony przez Cichy 2018-01-01, 12:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 Tomash 
Administrator


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Kolor: Wendy Brown
Pakiety: -
Tapicerka: DCM beżowa
Typ nadwozia: Hatchback 5d
Pomógł: 1 raz
Wiek: 21
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 998
Skąd: Siemianowice
 #2  Wysłany: 2013-07-25, 18:04   

U mnie zdarza się, szczególnie z telefonem. U mnie wystarcza podłączyć jeszcze raz :lol:
--------------------
Serdecznie zapraszam: http://kozackiesamochody.pl
 
 
     
 jachnyc 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4
Kolor: Srebrny
Typ nadwozia: Sedan
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 460
Skąd: Lubin
 #3  Wysłany: 2013-07-25, 19:02   

Bo ta pamięć od Kia to jakiś badziew. Też tak miałem, kupiłem najtanszą 8 GB i mam spokój
--------------------
Jacek
 
 
     
 greey 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4
Przebieg: 30000
Kolor: Grafitowy
Pakiety: Stylistyczny, czujniki tył
Tapicerka: black
Typ nadwozia: hatchback 5d
Wiek: 29
Dołączyła: 17 Mar 2013
Posty: 365
Skąd: NDM
 #4  Wysłany: 2013-07-25, 21:36   

U mnie czesto sie tak dzieje trzeba jeszcze raz wyciagnac i wlozyc usb tak jak Tomash pisze..
--------------------

 
 
     
 GTA 


Informacje
Wyposażenie: XL + Styl
Silnik: 1.4 CVVT
Inne auto / jakie?: Alfa Romeo 147
Pomógł: 1 raz
Wiek: 37
Dołączył: 25 Lip 2013
Posty: 65
Skąd: Silesia
 #5  Wysłany: 2013-07-25, 22:56   Re: Złącze USB - błąd odczytu

wisiol napisał/a:
Czy ktoś z użytkowników spotkał się podczas podłączania pamięci USB z muzyką z informacją na wyświetlaczu "BŁĄD ODCZYTU" i niemożliwościa wysłuchania ulubionych kawałków w formacie mp3??


Spróbuj zrobić pełny format pamięci pod windows. System plików FAT32, domyślny rozmiar alokacji i odznacz "szybkie formatowanie". Powinno pomóc :-|
 
 
     
 wisiol 

Informacje
Wyposażenie: M/podłokietnik/tempomat/LPG
Silnik: 1.4+LPG
Przebieg: 47500
Kolor: black pearl
Typ nadwozia: Hatchback 5d
Dołączył: 14 Lip 2013
Posty: 24
Skąd: KRK
 #6  Wysłany: 2013-07-26, 11:36   

Przyznam, że próbowałem powyższego sposobu niestety bezskutecznie. Używałem też innych napędów. i nic.
--------------------
 
 
     
 GTA 


Informacje
Wyposażenie: XL + Styl
Silnik: 1.4 CVVT
Inne auto / jakie?: Alfa Romeo 147
Pomógł: 1 raz
Wiek: 37
Dołączył: 25 Lip 2013
Posty: 65
Skąd: Silesia
 #7  Wysłany: 2013-07-26, 23:09   

Jeśli na każdej jest to samo to pewnie wina leży po stronie radia :-/ A byłeś z tym w serwisie ???
 
 
     
 Gutek 


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2 CVVT
Przebieg: 35000
Kolor: Wendy Brown
Typ nadwozia: HB 5d
Wiek: 35
Dołączył: 31 Maj 2013
Posty: 71
Skąd: Łódź
 #8  Wysłany: 2013-07-30, 12:43   

Przyznaję, załączam tylko pamięć USB, ale jak to tej pory nic się nie dzieje więc nie mam na co narzekać.
--------------------

 
 
     
 sunset 


Informacje
Wyposażenie: M + dodatki
Silnik: 1.2 CVVT
Kolor: CHESTNUT - BROWN
Pakiety: klima, czujniki, podłokietnik, alufelgi
Tapicerka: BLACK
Typ nadwozia: 5D
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Mar 2013
Posty: 509
Skąd: Siemianowice
 #9  Wysłany: 2013-07-30, 19:28   

wiele pendrivów od 1G do 16G przeleciało przez moje Rio i żaden nie zawiódł i wbrew instrukcji auto jest zapalane na włożonym penie - bo jak to miło na włożonym :-) od razu słuchać miłych nut :D i na razie wszystko chodzi BARDZO OK :-)
--------------------
RIO 1.25 CVVT Kappa 85KM @ 121Nm
 
 
     
 dziodzio 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Kolor: wendy brown
Typ nadwozia: sedan
Dołączył: 01 Sie 2013
Posty: 2
Skąd: Radom
 #10  Wysłany: 2013-08-01, 12:37   

Witam.
@sunset a nie prościej skopiować ulubione kawałki na wewnętrzną pamięć? Co prawda tylko 1GB, ale ok. 200 kawałków sie zmieści.
 
 
     
 sunset 


Informacje
Wyposażenie: M + dodatki
Silnik: 1.2 CVVT
Kolor: CHESTNUT - BROWN
Pakiety: klima, czujniki, podłokietnik, alufelgi
Tapicerka: BLACK
Typ nadwozia: 5D
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Mar 2013
Posty: 509
Skąd: Siemianowice
 #11  Wysłany: 2013-08-01, 18:34   

no chyba nie prościej bo w wersji M chyba tej pamięci niema, no chyba że się mylę :-)
--------------------
RIO 1.25 CVVT Kappa 85KM @ 121Nm
 
 
     
 dziodzio 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Kolor: wendy brown
Typ nadwozia: sedan
Dołączył: 01 Sie 2013
Posty: 2
Skąd: Radom
 #12  Wysłany: 2013-08-02, 05:57   

A to nie wiedziałem. Tak czy siak nie ma większego sensu bawić się z pendrive'ami reklamowymi, bo to rzadko kiedy dobrze się spisuje. Nawet w komputerze, a co dopiero w instalacji w samochodzie.
Przy okazji tematu mam pytanie: czy ktoś z sukcesem podłączył tablet? Ja próbowałem Galaxy P3110 (chyba tak się nazywa) i ciągle wyskakiwał "błąd odczytu".
 
 
     
 Cichy 
Administrator
Piotrek


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4 109KM
Przebieg: 58000
Kolor: Biały
Pakiety: Klima + alarm + czujniki cofania
Tapicerka: Ciemna
Typ nadwozia: Hatchback 5 d.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1414
Skąd: Podlaskie
 #13  Wysłany: 2013-08-02, 07:54   

W wersji M jest pamięć wewnętrzna , ale chyba mniej niż 1 GB. Najprościej jednak korzystać z pendrive, bo można go zabrać do domu kiedy chcesz i z edytować zawartość.
--------------------
www.facebook.com/Rio3Polska
http://kia-rio-jpa.blogspot.com
 
 
     
 Gutek 


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2 CVVT
Przebieg: 35000
Kolor: Wendy Brown
Typ nadwozia: HB 5d
Wiek: 35
Dołączył: 31 Maj 2013
Posty: 71
Skąd: Łódź
 #14  Wysłany: 2013-08-02, 08:23   

Może i wewnętrzna pamięć to 1GB, ale dostępnych do użytkowania ok. 800 mb.
--------------------

 
 
     
 sunset 


Informacje
Wyposażenie: M + dodatki
Silnik: 1.2 CVVT
Kolor: CHESTNUT - BROWN
Pakiety: klima, czujniki, podłokietnik, alufelgi
Tapicerka: BLACK
Typ nadwozia: 5D
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Mar 2013
Posty: 509
Skąd: Siemianowice
 #15  Wysłany: 2013-08-06, 20:47   

Dlatego korzystam z penów i obecnie korzystam 8gb, natomiast padł 2 gb z ipod i niewiem czy przez kia czy to przypadek, jednak zawsze czyta jak błyskawica i jest to wygodne i zawsze można zaaktualizować w domu muze oraz ustawienia w audio i to co pisałem na SAMYM POCZĄTKU dać czas dla głośników na wygrzanie dał relatywnie SUPER wyniki bo audio wbrew wszelkim jest super !!! a mam na tym pkt hopla, więc czas + dobre ustawienia i jest OK ! :-)
--------------------
RIO 1.25 CVVT Kappa 85KM @ 121Nm
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 28