W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Złącze USB - błąd odczytu.

wisiol
Posty: 24
Rejestracja: 14 lip 2013, 09:46
Lokalizacja: KRK

Złącze USB - błąd odczytu.

Post autor: wisiol »

Czy ktoś z użytkowników spotkał się podczas podłączania pamięci USB z muzyką z informacją na wyświetlaczu "BŁĄD ODCZYTU" i niemożliwościa wysłuchania ulubionych kawałków w formacie mp3ż

Dodam, że posiadam standardową pamięć USB firmowaną przez KIA.
Ostatnio zmieniony 01 sty 2018, 12:59 przez wisiol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomash
VIP
Posty: 998
Rejestracja: 17 mar 2013, 09:54
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: Tomash »

U mnie zdarza się, szczególnie z telefonem. U mnie wystarcza podłączyć jeszcze raz :lol:
Serdecznie zapraszam: http://kozackiesamochody.pl

Awatar użytkownika
jachnyc
Posty: 460
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:30
Lokalizacja: Lubin

Post autor: jachnyc »

Bo ta pamięć od Kia to jakiś badziew. Też tak miałem, kupiłem najtanszą 8 GB i mam spokój
Jacek

Awatar użytkownika
greey
Posty: 365
Rejestracja: 17 mar 2013, 20:17
Lokalizacja: NDM

Post autor: greey »

U mnie czesto sie tak dzieje trzeba jeszcze raz wyciagnac i wlozyc usb tak jak Tomash pisze..

Awatar użytkownika
GTA
Posty: 65
Rejestracja: 25 lip 2013, 21:46
Lokalizacja: Silesia

Re: Złącze USB - błąd odczytu

Post autor: GTA »

wisiol pisze:Czy ktoś z użytkowników spotkał się podczas podłączania pamięci USB z muzyką z informacją na wyświetlaczu "BŁĄD ODCZYTU" i niemożliwościa wysłuchania ulubionych kawałków w formacie mp3ż
Spróbuj zrobić pełny format pamięci pod windows. System plików FAT32, domyślny rozmiar alokacji i odznacz "szybkie formatowanie". Powinno pomóc :-|

wisiol
Posty: 24
Rejestracja: 14 lip 2013, 09:46
Lokalizacja: KRK

Post autor: wisiol »

Przyznam, że próbowałem powyższego sposobu niestety bezskutecznie. Używałem też innych napędów. i nic.
Obrazek

Awatar użytkownika
GTA
Posty: 65
Rejestracja: 25 lip 2013, 21:46
Lokalizacja: Silesia

Post autor: GTA »

Jeśli na każdej jest to samo to pewnie wina leży po stronie radia :-/ A byłeś z tym w serwisie ż?

Awatar użytkownika
Gutek
Posty: 71
Rejestracja: 31 maja 2013, 08:54
Lokalizacja: Łódź

Post autor: Gutek »

Przyznaję, załączam tylko pamięć USB, ale jak to tej pory nic się nie dzieje więc nie mam na co narzekać.

Awatar użytkownika
sunset
Posty: 509
Rejestracja: 20 mar 2013, 11:04
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: sunset »

wiele pendrivów od 1G do 16G przeleciało przez moje Rio i żaden nie zawiódł i wbrew instrukcji auto jest zapalane na włożonym penie - bo jak to miło na włożonym :-) od razu słuchać miłych nut :D i na razie wszystko chodzi BARDZO OK :-)
RIO 1.25 CVVT Kappa 85KM @ 121Nm

dziodzio
Posty: 2
Rejestracja: 01 sie 2013, 12:34
Lokalizacja: Radom

Post autor: dziodzio »

Witam.
@sunset a nie prościej skopiować ulubione kawałki na wewnętrzną pamięć? Co prawda tylko 1GB, ale ok. 200 kawałków sie zmieści.

Awatar użytkownika
sunset
Posty: 509
Rejestracja: 20 mar 2013, 11:04
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: sunset »

no chyba nie prościej bo w wersji M chyba tej pamięci niema, no chyba że się mylę :-)
RIO 1.25 CVVT Kappa 85KM @ 121Nm

dziodzio
Posty: 2
Rejestracja: 01 sie 2013, 12:34
Lokalizacja: Radom

Post autor: dziodzio »

A to nie wiedziałem. Tak czy siak nie ma większego sensu bawić się z pendrive'ami reklamowymi, bo to rzadko kiedy dobrze się spisuje. Nawet w komputerze, a co dopiero w instalacji w samochodzie.
Przy okazji tematu mam pytanie: czy ktoś z sukcesem podłączył tablet? Ja próbowałem Galaxy P3110 (chyba tak się nazywa) i ciągle wyskakiwał "błąd odczytu".

Awatar użytkownika
Cichy
VIP
Posty: 1419
Rejestracja: 17 mar 2013, 10:00
Lokalizacja: Podlaskie

Post autor: Cichy »

W wersji M jest pamięć wewnętrzna , ale chyba mniej niż 1 GB. Najprościej jednak korzystać z pendrive, bo można go zabrać do domu kiedy chcesz i z edytować zawartość.

Awatar użytkownika
Gutek
Posty: 71
Rejestracja: 31 maja 2013, 08:54
Lokalizacja: Łódź

Post autor: Gutek »

Może i wewnętrzna pamięć to 1GB, ale dostępnych do użytkowania ok. 800 mb.

Awatar użytkownika
sunset
Posty: 509
Rejestracja: 20 mar 2013, 11:04
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: sunset »

Dlatego korzystam z penów i obecnie korzystam 8gb, natomiast padł 2 gb z ipod i niewiem czy przez kia czy to przypadek, jednak zawsze czyta jak błyskawica i jest to wygodne i zawsze można zaaktualizować w domu muze oraz ustawienia w audio i to co pisałem na SAMYM POCZĄTKU dać czas dla głośników na wygrzanie dał relatywnie SUPER wyniki bo audio wbrew wszelkim jest super !!! a mam na tym pkt hopla, więc czas + dobre ustawienia i jest OK ! :-)
RIO 1.25 CVVT Kappa 85KM @ 121Nm

Zablokowany

Wróć do „Problemy i pytania”