Przesunięty przez: Cichy
2014-03-04, 17:37
Domykanie szyb - z pilota lub po uzbrojeniu alarmu.
Autor Wiadomość
 vellkan 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 CVVT
Kolor: Wendy Brown
Tapicerka: Brązowa
Typ nadwozia: 5d
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Sie 2013
Posty: 106
Skąd: Ruda Śląska
 #1  Wysłany: 2013-08-25, 23:28   Domykanie szyb - z pilota lub po uzbrojeniu alarmu.

Witajcie :)

Jestem świeżym, ale już szczęśliwym posiadaczem RIO XL.
Przeglądałem forum prawie na wszystkie strony, problemu z książką telefoniczną z Androidem już doświadczyłem, ale mam inne pytanie.
Czy ktoś z Was przerabiał temat automatycznego domykania otwartych okien po zamknięciu auta z pilota?
Lub może wersję podobną jak w Oplu - przy przytrzymaniu przycisku zamykania drzwi szyby się domykają?
Pytam, ponieważ drażni mnie trochę fakt, że szyby oprócz kierowcy nie mają ciągłego zamykania i muszę przytrzymywać przyciski, a już dwa razy zauważyłem, że nei domknąłem okna pasażera przez to.

Wiem, że moduł domykania szyb to nie jest jakiś szał technologiczny, ale może ktoś już coś :)
Ostatnio zmieniony przez Cichy 2018-01-01, 12:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 wnuczak 


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.4
Przebieg: 845000
Kolor: Platinum Graphite
Pakiety: Czujniki cofania
Tapicerka: DCM - Czarno-beżowa
Typ nadwozia: 5d
Inne auto / jakie?: Forest'00/VW Golf III'96/Honda Varadero 125
Dołączył: 04 Kwi 2013
Posty: 306
Skąd: DJE
 #2  Wysłany: 2013-08-26, 06:18   

gdzieś już o tym pisałem... niestety nic się nie udało wykombinować... Panowie w ASO zrobili wielkie oczy... pozostaje kombinować we własnym zakresie
 
 
     
 Cichy 
Administrator
Piotrek


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4 109KM
Przebieg: 58000
Kolor: Biały
Pakiety: Klima + alarm + czujniki cofania
Tapicerka: Ciemna
Typ nadwozia: Hatchback 5 d.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1411
Skąd: Podlaskie
 #3  Wysłany: 2013-08-26, 08:55   

Gutek napisał że jest taka możliwość, ale w grę wchodzi montaż dodatkowego alarmu: "Warto przed montażem wspomnieć o mechanizmie automatycznego domykania szyb, gdyż istnieje taka opcja."
Sprawdź w tym temacie - http://kiario.com.pl/viewtopic.php?t=178
--------------------
www.facebook.com/Rio3Polska
http://kia-rio-jpa.blogspot.com
 
 
     
 Tedi_19 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 DOHC CVVT 109KM
Przebieg: 55000
Kolor: Wendy Brown
Pakiety: Klima A + Alarm + Czujniki cofania + Tempomat
Tapicerka: Ciemna
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: Fiesta MK6 1.4 TDCI
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Mar 2013
Posty: 952
Skąd: Chorzów
 #4  Wysłany: 2013-08-26, 10:43   

Niestety w wersji XL na razie nic nie dało się wykombinować a próbowałem na wszystkie modele :-|
--------------------

 
 
     
 marcin8626 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 43000
Kolor: biały
Typ nadwozia: 5D
Dołączył: 30 Mar 2013
Posty: 250
Skąd: Olsztynek
 #5  Wysłany: 2013-08-26, 16:03   

na holenderskim forum kto z picanto wzial modul i dziala w RIO
 
 
     
 yeti69 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1,2
Kolor: Fresh Beige
Tapicerka: Jasna
Typ nadwozia: 5d
Inne auto / jakie?: Mazda 6 III
Wiek: 25
Dołączył: 08 Maj 2013
Posty: 139
Skąd: Brzeg
 #6  Wysłany: 2013-08-27, 10:15   

Ja pytałem w ASO to sie dowiedzialem ze fabrycznie nie ma takiej możliwości bo trzeba caly jakis sterownik zmieniac.
 
 
     
 Gutek 


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2 CVVT
Przebieg: 35000
Kolor: Wendy Brown
Typ nadwozia: HB 5d
Wiek: 35
Dołączył: 31 Maj 2013
Posty: 71
Skąd: Łódź
 #7  Wysłany: 2013-08-27, 18:04   

Witam,

jak już wspominałem wcześniej istnieje taka możliwość przy zamówieniu alarmu z oddzielnym obwodem. Wystarczy o tym wspomnieć, a elektrycy zamawiają dodatkowy układ i po sprawie + wyższa cena. Wszystko jest napisane w instrukcjach obsługi alarmów.

Pozdrawiam.
--------------------

 
 
     
 f0ku5 
Administrator

Informacje
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2019 HB 1.4 T-GDI
Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 1388
Skąd: Warszawa
 #8  Wysłany: 2013-08-27, 19:48   

W instrukcji jest, jednak mnie sie nikt przy kupnie samochodu o to nie pytal...
 
 
     
 Tedi_19 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 DOHC CVVT 109KM
Przebieg: 55000
Kolor: Wendy Brown
Pakiety: Klima A + Alarm + Czujniki cofania + Tempomat
Tapicerka: Ciemna
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: Fiesta MK6 1.4 TDCI
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Mar 2013
Posty: 952
Skąd: Chorzów
 #9  Wysłany: 2013-08-27, 20:13   

A na jakiej stronie??
--------------------

 
 
     
 f0ku5 
Administrator

Informacje
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2019 HB 1.4 T-GDI
Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 1388
Skąd: Warszawa
 #10  Wysłany: 2013-08-28, 00:59   

W instrukcji od alarmu, nie od samochodu.
 
 
     
 Tedi_19 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 DOHC CVVT 109KM
Przebieg: 55000
Kolor: Wendy Brown
Pakiety: Klima A + Alarm + Czujniki cofania + Tempomat
Tapicerka: Ciemna
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: Fiesta MK6 1.4 TDCI
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Mar 2013
Posty: 952
Skąd: Chorzów
 #11  Wysłany: 2013-08-28, 09:23   

Ja nie dostałem żadnej instrukcji do alarmu ;-( Tylko instrukcja obsługi samochodu
--------------------

 
 
     
 vellkan 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 CVVT
Kolor: Wendy Brown
Tapicerka: Brązowa
Typ nadwozia: 5d
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Sie 2013
Posty: 106
Skąd: Ruda Śląska
 #12  Wysłany: 2013-08-28, 14:21   

Ja dostałem odpowiedź z serwisu że owszem - da się. Ale w cenie prawie 800 zł brutto, a to trochę przesada.
Zobaczymy co wymyślę jeszcze.
 
 
     
 f0ku5 
Administrator

Informacje
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2019 HB 1.4 T-GDI
Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 1388
Skąd: Warszawa
 #13  Wysłany: 2013-08-28, 15:08   

Tedi_19 napisał/a:
Ja nie dostałem żadnej instrukcji do alarmu ;-( Tylko instrukcja obsługi samochodu
W takim razie dealer dealerowi nierowny ;)
 
 
     
 Tedi_19 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 DOHC CVVT 109KM
Przebieg: 55000
Kolor: Wendy Brown
Pakiety: Klima A + Alarm + Czujniki cofania + Tempomat
Tapicerka: Ciemna
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: Fiesta MK6 1.4 TDCI
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Mar 2013
Posty: 952
Skąd: Chorzów
 #14  Wysłany: 2013-08-28, 15:59   

A jak długa jest ta instrukcja może byś zrobił skany zeby każdy miał. W PDF

<Tomash ;-) >
--------------------

Ostatnio zmieniony przez Tomash 2013-08-28, 16:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 czerwo 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 180000
Kolor: czerwony
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 1047
Skąd: Katowice
 #15  Wysłany: 2013-08-28, 20:36   

A może coś z tego:
http://www.mse.pl/18-moduly-domykania-szyb
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 29