W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Domykanie szyb - z pilota lub po uzbrojeniu alarmu.

Awatar użytkownika
vellkan
Posty: 106
Rejestracja: 25 sie 2013, 22:24
Lokalizacja: Ruda Śląska

Domykanie szyb - z pilota lub po uzbrojeniu alarmu.

Post autor: vellkan »

Witajcie :)

Jestem świeżym, ale już szczęśliwym posiadaczem RIO XL.
Przeglądałem forum prawie na wszystkie strony, problemu z książką telefoniczną z Androidem już doświadczyłem, ale mam inne pytanie.
Czy ktoś z Was przerabiał temat automatycznego domykania otwartych okien po zamknięciu auta z pilota?
Lub może wersję podobną jak w Oplu - przy przytrzymaniu przycisku zamykania drzwi szyby się domykają?
Pytam, ponieważ drażni mnie trochę fakt, że szyby oprócz kierowcy nie mają ciągłego zamykania i muszę przytrzymywać przyciski, a już dwa razy zauważyłem, że nei domknąłem okna pasażera przez to.

Wiem, że moduł domykania szyb to nie jest jakiś szał technologiczny, ale może ktoś już coś :)
Ostatnio zmieniony 01 sty 2018, 12:53 przez vellkan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wnuczak
Posty: 306
Rejestracja: 04 kwie 2013, 13:17
Lokalizacja: DJE

Post autor: wnuczak »

gdzieś już o tym pisałem... niestety nic się nie udało wykombinować... Panowie w ASO zrobili wielkie oczy... pozostaje kombinować we własnym zakresie

Awatar użytkownika
Cichy
VIP
Posty: 1414
Rejestracja: 17 mar 2013, 10:00
Lokalizacja: Podlaskie

Post autor: Cichy »

Gutek napisał że jest taka możliwość, ale w grę wchodzi montaż dodatkowego alarmu: "Warto przed montażem wspomnieć o mechanizmie automatycznego domykania szyb, gdyż istnieje taka opcja."
Sprawdź w tym temacie - http://kiario.com.pl/viewtopic.php?t=178

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

Niestety w wersji XL na razie nic nie dało się wykombinować a próbowałem na wszystkie modele :-|

marcin8626
Posty: 250
Rejestracja: 30 mar 2013, 20:03
Lokalizacja: Olsztynek

Post autor: marcin8626 »

na holenderskim forum kto z picanto wzial modul i dziala w RIO

yeti69
Posty: 139
Rejestracja: 08 maja 2013, 00:27
Lokalizacja: Brzeg

Post autor: yeti69 »

Ja pytałem w ASO to sie dowiedzialem ze fabrycznie nie ma takiej możliwości bo trzeba caly jakis sterownik zmieniac.

Awatar użytkownika
Gutek
Posty: 71
Rejestracja: 31 maja 2013, 08:54
Lokalizacja: Łódź

Post autor: Gutek »

Witam,

jak już wspominałem wcześniej istnieje taka możliwość przy zamówieniu alarmu z oddzielnym obwodem. Wystarczy o tym wspomnieć, a elektrycy zamawiają dodatkowy układ i po sprawie + wyższa cena. Wszystko jest napisane w instrukcjach obsługi alarmów.

Pozdrawiam.

f0ku5
Administrator
Posty: 1414
Rejestracja: 07 kwie 2013, 18:43
Lokalizacja: Warszawa
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2018 1.4 T-GDi 140 KM

Post autor: f0ku5 »

W instrukcji jest, jednak mnie sie nikt przy kupnie samochodu o to nie pytal...

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

A na jakiej stronież

f0ku5
Administrator
Posty: 1414
Rejestracja: 07 kwie 2013, 18:43
Lokalizacja: Warszawa
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2018 1.4 T-GDi 140 KM

Post autor: f0ku5 »

W instrukcji od alarmu, nie od samochodu.

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

Ja nie dostałem żadnej instrukcji do alarmu ;-( Tylko instrukcja obsługi samochodu

Awatar użytkownika
vellkan
Posty: 106
Rejestracja: 25 sie 2013, 22:24
Lokalizacja: Ruda Śląska

Post autor: vellkan »

Ja dostałem odpowiedź z serwisu że owszem - da się. Ale w cenie prawie 800 zł brutto, a to trochę przesada.
Zobaczymy co wymyślę jeszcze.

f0ku5
Administrator
Posty: 1414
Rejestracja: 07 kwie 2013, 18:43
Lokalizacja: Warszawa
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2018 1.4 T-GDi 140 KM

Post autor: f0ku5 »

Tedi_19 pisze:Ja nie dostałem żadnej instrukcji do alarmu ;-( Tylko instrukcja obsługi samochodu
W takim razie dealer dealerowi nierowny ;)

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

A jak długa jest ta instrukcja może byś zrobił skany zeby każdy miał. W PDF

<Tomash ;-) >
Ostatnio zmieniony 28 sie 2013, 15:11 przez Tedi_19, łącznie zmieniany 1 raz.

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »


ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy i pytania”