W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

System HAC.

Awatar użytkownika
rio_pn
Posty: 238
Rejestracja: 21 kwie 2013, 06:40
Lokalizacja: Wielkopolska

System HAC.

Post autor: rio_pn »

Czy u Was też musi być też spory % nachylenia, żeby system HAC zadziałał?
Ostatnio zmieniony 01 sty 2018, 12:43 przez rio_pn, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

rio_pn pisze:Czy u Was też musi być też spory % nachylenia, żeby system HAC zadziałał?
Tak - na byle górce nie działa. Ja testowałem ostatnio na wyjeździe z podziemnego garażu u kolegi - super sprawa a z automatem to już w ogóle.
Pozdrawiam
Churek

Awatar użytkownika
rio_pn
Posty: 238
Rejestracja: 21 kwie 2013, 06:40
Lokalizacja: Wielkopolska

Post autor: rio_pn »

w takim razie muszę kupić podziemny garaż:D

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

Musi być odpowiednie nachylenie i odpowiednia siła nacisku na pedale hamulca wtedy wszystko działa jak należy. Super sprawa :-)

Awatar użytkownika
J23
Posty: 161
Rejestracja: 22 maja 2013, 21:11
Lokalizacja: Kielce

Post autor: J23 »

Ja wiem, czy taka super ? niestety, nasze autka mają przekaźniki na PCB (wlutowane - tak samo jak Picanto, co ciekawe amerykański Accent, brat Rio ma już normalną skrzynkę - widocznie testują na nas różne rozwiązania, np. nowe Santa Fe nie ma już switchy do drzwi w słupkach, ale mam nadzieję, że to tylko chwilowe, bądź tylko dla bogatszych aut), jakby miały normalne wyjąłbym przekaźnik od tego. Panowie z serwisu mówią, że nie da się tego wyłączyć, nie chciałem się sprzeczać, ale uważam, że jednak się da, a oni po prostu jeszcze nie opanowali sprzętu ;].
Problemem tego systemu jest to, że jak dla mnie, działa losowo. Sam pomysł nie jest zły, ale wykonanie, moim zdaniem, pozostawia trochę do życzenia - naprawdę, byłoby to fajniejsze gdyby dało się aktywować przyciskiem tak jak chociażby hamulec ręczny w Sceniku. Całe szczęście, że nawet jak już system zadziała to nie przeszkadza ani nie denerwuje.

Tedi, twierdzisz, że jak mocniej wduszę hamulec to będzie działać kiedy chcę? moduł ABS faktycznie mierzy ciśnienie w układzie, więc jak najbardziej możliwe -muszę się pobawić na jakiejś górce. :D .

Trzeba będzie chyba zakupić Gscana i odciąć się od panów z ASO raz na zawsze.

f0ku5
Administrator
Posty: 1423
Rejestracja: 07 kwie 2013, 18:43
Lokalizacja: Warszawa
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2018 1.4 T-GDi 140 KM

Post autor: f0ku5 »

U mnie to zadzialalo moze ze dwa razy podczas jazdy autem. Generalnie nie dziala tam, gdzie bym tego potrzebowal, a sila nacisku na hamulec niestety nie ma nic do tego :(

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

bo górka górce nie równa. Najlepiej kiedyś pojechać sobie na górkę i popróbować. Ja mogę z czystym sercem powiedzieć że u mnie działa ten system idealnie :D

Awatar użytkownika
rio_pn
Posty: 238
Rejestracja: 21 kwie 2013, 06:40
Lokalizacja: Wielkopolska

Post autor: rio_pn »

mi działa tylko na sporym pochyleniu typu parking wielopoziomowy/garaż podziemny :idea: mogłoby też działać na mniejszym. to co u każdego by działało pod różnym procentem nachylenia ż?
być może ten system dostosowuje się do umiejętności ruszania pod górkę kierowcy :D

Awatar użytkownika
mala_su
Posty: 307
Rejestracja: 19 mar 2013, 14:52
Lokalizacja: Tarchomin

Post autor: mala_su »

Ze tak spytam jako ze jestem blondynka co to jest?

Awatar użytkownika
Tomash
VIP
Posty: 998
Rejestracja: 17 mar 2013, 09:54
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: Tomash »

System przytrzymujący jeszcze chwilkę hamulec na wzniesieniu, co by łatwiej nóżkami operować :>
Serdecznie zapraszam: http://kozackiesamochody.pl

f0ku5
Administrator
Posty: 1423
Rejestracja: 07 kwie 2013, 18:43
Lokalizacja: Warszawa
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2018 1.4 T-GDi 140 KM

Post autor: f0ku5 »

Tedi_19 pisze:bo górka górce nie równa. Najlepiej kiedyś pojechać sobie na górkę i popróbować. Ja mogę z czystym sercem powiedzieć że u mnie działa ten system idealnie :D
Ja robilem testy juz nie raz, nawet bylem w ASO zeby mi sprawdzili, czy to przypadkiem u mnie nie dziala :P
Generalnie u mnie to jest tak, ze jak testuje na gorce (kiedy mi to niepotrzebne) to dziala, a w normalnej jezdzie juz nie ;)

Adi
Posty: 317
Rejestracja: 19 mar 2013, 10:04
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Adi »

f0ku5 pisze: Generalnie u mnie to jest tak, ze jak testuje na gorce (kiedy mi to niepotrzebne) to dziala, a w normalnej jezdzie juz nie ;)
No u mnie jest tak samo. Moze bede musial wybrac sie na jakas wieksza gorke i tam pare razy ruszyc i moze wtedy to zaskoczy - no nie wiem.

f0ku5
Administrator
Posty: 1423
Rejestracja: 07 kwie 2013, 18:43
Lokalizacja: Warszawa
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2018 1.4 T-GDi 140 KM

Post autor: f0ku5 »

Nie zaskoczy, ten typ tak ma :P

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

mala_su pisze:Ze tak spytam jako ze jestem blondynka co to jest?
Magda - przetestuj wyjeżdżając z garażu :)
Pozdrawiam
Churek

Awatar użytkownika
mala_su
Posty: 307
Rejestracja: 19 mar 2013, 14:52
Lokalizacja: Tarchomin

Post autor: mala_su »

Churek pisze:
mala_su pisze:Ze tak spytam jako ze jestem blondynka co to jest?
Magda - przetestuj wyjeżdżając z garażu :)
no nie cofa sie, generalnie fenomenalny jest ten samochod, jak daje D to sam jedzie do przodu a jak R to sam do tylu bez naciskania pedalow zadnych :)

Zablokowany

Wróć do „Zewnętrzne”