W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Zegary Supervision.

Awatar użytkownika
mala_su
Posty: 307
Rejestracja: 19 mar 2013, 14:52
Lokalizacja: Tarchomin

Zegary Supervision.

Post autor: mala_su »

Czy ktoś moze wymienial zegary na supervision. Jesli tak to proszę o opis jak to zrobić. Ja chyba sie zdecyduje jak znajdę do kupienia odpowiednie. Moze ktos ma do sprzedania? ;-) na allegro patrzylam jest jakas wersja uk albo diesel. To czyms się rozni od benzyny i wersji na europe?
Ostatnio zmieniony 30 gru 2017, 09:55 przez mala_su, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Tomash
VIP
Posty: 998
Rejestracja: 17 mar 2013, 09:54
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: Tomash »

Tak, skalą obrotomierza.
Serdecznie zapraszam: http://kozackiesamochody.pl

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

No ja też chce do mojego sedanika wymienić na supervision i nie wiem czy będzie wszystko działało ;-( . Ciekawe czy będzie problem z kilometrami itd czy będzie po wymianie prawdziwy przebieg itd ż? ż? ż?

Awatar użytkownika
J23
Posty: 161
Rejestracja: 22 maja 2013, 21:11
Lokalizacja: Kielce

Post autor: J23 »

Zegary zmieniałem u siebie - co do problemów to nie napotkałem żadnych - wystarczy zdemontować osłonę radia, potem osłonę licznika, demontujemy licznik, wkładamy nowy i teoretycznie tyle... pozostaje przepisane przebiegu. Jest natomiast problem z TPMS - ja go nie mam, pierwszy licznik jaki otrzymałem miał uszkodzony prędkościomierz (nie wskazywał ani nie liczył km) oraz ustawioną konfigurację z TPMS (której według serwisu nie da się zmienić, ale ja bym się sprzeczał - patrzyłem na różne katalogi z częściami do KIA i nie ma rozróżnienia na takie i takie zegary (TPMS, bez TPMS), zresztą - nie miałoby to sensu). Natomiast drugi licznik mam do dzisiaj - i cóż tutaj dużo mówić, chodzi :) - ten akurat nie miał wkodowanego TPMS, więc pozostała zabawa z przebiegiem i tyle. Efekt możecie zobaczyć w moim wątku, w subforum "moje Rio". Zresztą, ułatwie Wam :) http://kiario.com.pl/viewtopic.php?t=236 .

Co do samych zegarów to zdecydowałem się na zmianę tylko dlatego, że standardowe nie mają temperatury, a bez tego źle mi się jeździ - gdyby miały chociaż na tym małym LCDku odczyt temp silnika byłbym zadowolony (takie rozwiązanie ma Cee'd - na wyświetlaczu można sobie zobaczyć temp silnika - i jest to chyba optimum). Ogólnie dziwię się producentom, że takie rzeczy ukrywają, pomimo, że te informacje są w aucie - nie trzeba nic dokładać, zegary i tak są podłączone siecią multiplexową. Aha, supervision fajnie też wygląda, ogólnie jak znajdziecie taki to polecam - nie próbowałem co prawda od diesla, ale powinny pójść - to nie lata 90, że zegary diesel/benz różniły się konstrukcyjnie - jedyną zmianą może być kodowanie no i cyferblat. Mam nadzieję, że trochę rozjaśniłem, dla bezproblemowego montażu szukaj licznika z wersji benzynowej, bez/z TPMS (w zależności od tego co posiadacie).

Tedi_19 przebieg będziesz miał taki jaki miał licznik dawcy, korektę możesz zrobić w ASO, ale tylko w przód czyli np. masz nowy licznik z 300km, jedziesz do ASO i zmieniają Ci na 15K, w drugą stronę nie mogą. Można też to zrobić u róznych elektroników, korekciarzy itd.
Ostatnio zmieniony 20 lis 2013, 22:30 przez J23, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

A co to jest TPMSż

Awatar użytkownika
J23
Posty: 161
Rejestracja: 22 maja 2013, 21:11
Lokalizacja: Kielce

Post autor: J23 »

Tire pressure monitoring system - system monitorujący ciśnienie w oponach.

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

A ja nie mam tego. A da się coś takiego zamontowaćż czy nie da rady?

Awatar użytkownika
J23
Posty: 161
Rejestracja: 22 maja 2013, 21:11
Lokalizacja: Kielce

Post autor: J23 »

Hm, nie wiem jak z montażem tego :) - musiałbym zobaczyć jak to wygląda na Kiatechinfo, ale moim zdaniem nie warto - więcej z tym problemów, trzeba przypisywać opony itp - ale jakbyś chciał, to pewnie się da - daj mi trochę czasu, jak będę miał chwilkę to poszukam.

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

OK

Awatar użytkownika
Lukas85
Posty: 9
Rejestracja: 08 lut 2014, 11:57
Lokalizacja: Holandia

Post autor: Lukas85 »

To z tym mierzeniem cisnienia powietrza w oponach to fajna zabawka do poki nie zacznie sie cos dziac. Mialem to w Megane II, w sumie fajnie tylko smiesznie to wyglada jak ci nagle kolo zniknie o-o
I nie wiesz czy ci kolo odpadlo czy tylko czujnik padl :D
Problem byl jak chcesz zmienic na zimowe razem ze zwyklymi felgami. U mnie co najmniej wariowal ze kol nie ma. No ale tutaj to moze inna historia jest.
Zanim cos napiszesz poszukaj w Google

Awatar użytkownika
Cichy
VIP
Posty: 1414
Rejestracja: 17 mar 2013, 10:00
Lokalizacja: Podlaskie

Post autor: Cichy »

Lukas85 pisze:To z tym mierzeniem cisnienia powietrza w oponach to fajna zabawka do poki nie zacznie sie cos dziac. Mialem to w Megane II, w sumie fajnie tylko smiesznie to wyglada jak ci nagle kolo zniknie o-o
I nie wiesz czy ci kolo odpadlo czy tylko czujnik padl :D
Problem byl jak chcesz zmienic na zimowe razem ze zwyklymi felgami. U mnie co najmniej wariowal ze kol nie ma. No ale tutaj to moze inna historia jest.
Łukaszu, sory że nie w temacie, później usunę ten post. Czy mógłbyś dodać fotki swojego auta? Czy Ty masz jakieś chromowane wstawki na zderzaku z przodu? ż?

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

Odgrzewam temat :D Jak się wam podoba moja nowa zmiana ż? ż? ż?. Zegary to model z TMPS ale bez problemu podczas pierwszego uruchomienia da się tą opcję na stałe wyłączyć :P
Załączniki
A to są nowe po zmianie :)
A to są nowe po zmianie :)
To są stare :)
To są stare :)

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Ty lepiej powiedz skąd je masz!! Poluje dłuższy czas :devil:

Awatar użytkownika
shibby86
Posty: 183
Rejestracja: 18 mar 2013, 08:13
Lokalizacja: Bedzin

Post autor: shibby86 »

niezle :) podaj wiecej szczegolow z jakiego modelu, za ile, i ile bylo pracy :)

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

No !!! Wreszcie będzie widać kontrolkę ogranicznika prędkości ;-) :-)

Super !!! (vision)
Pozdrawiam
Churek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wewnętrzne”