W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Automatyczna klimatyzacja.

Awatar użytkownika
kas602
Posty: 236
Rejestracja: 06 lip 2013, 16:02
Lokalizacja: Warmia

Automatyczna klimatyzacja.

Post autor: kas602 »

Pytanie w zasadzie zawarte w temacie. Jak wyłączyć to cholerstwo odpowiadające za automatyczne ustawianie nawiewu na przednią szybę i włączanie klimatyzacji?
Ostatnio zmieniony 01 sty 2018, 12:32 przez kas602, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
shibby86
Posty: 183
Rejestracja: 18 mar 2013, 08:13
Lokalizacja: Bedzin

Post autor: shibby86 »

Raz juz o tym pisalem ze jedyny skuteczny sposob to odlaczenie czujnika w tej plastikowej obudowie nad lusterkiem.

Awatar użytkownika
jachnyc
Posty: 460
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:30
Lokalizacja: Lubin

Post autor: jachnyc »

shibby86 pisze:Raz juz o tym pisalem ze jedyny skuteczny sposob to odlaczenie czujnika w tej plastikowej obudowie nad lusterkiem.
I tylko tak , nic innego nie zadziała ;-(
Jacek

Awatar użytkownika
kas602
Posty: 236
Rejestracja: 06 lip 2013, 16:02
Lokalizacja: Warmia

Post autor: kas602 »

A to nie jest wspólny czujnik z automatem wycieraczek..? Jutro będzie trzeba rozebrać i zobaczyć.

Dzięki.

Awatar użytkownika
jachnyc
Posty: 460
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:30
Lokalizacja: Lubin

Post autor: jachnyc »

Nie są odzielnie , Shibby to odłaczał ale jak pamiętam w serwisie to robił .
Jacek

Awatar użytkownika
shibby86
Posty: 183
Rejestracja: 18 mar 2013, 08:13
Lokalizacja: Bedzin

Post autor: shibby86 »

dokladnie w serwisie mi zrobili wiec ja nawet tego nie rozbieralem. a wycieraczki dzialaja normalnie. nie jestem tylko pewien czy nie wywali jakiegos bledu po odlaczeniu bo oni mogli to w kompie tez pozmieniac cos o czym mi nie mowili.

Awatar użytkownika
kas602
Posty: 236
Rejestracja: 06 lip 2013, 16:02
Lokalizacja: Warmia

Post autor: kas602 »

Zobaczę jak samochód wróci z Żoną z pracy... ;)
Odłączę czujnik i zobaczymy co się stanie, bo już mam dość tego wszystkowiedzącego najlepiej automatu...

Awatar użytkownika
shibby86
Posty: 183
Rejestracja: 18 mar 2013, 08:13
Lokalizacja: Bedzin

Post autor: shibby86 »

Domyslam sie bo ja tez sie czesto wkurzalem na to :) Bez tego szyby mi nie paruja prawie wogole :)

Awatar użytkownika
Rossi
Posty: 73
Rejestracja: 08 lis 2013, 05:59
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Post autor: Rossi »

A nie wyłącza się to czasami tak jak jest napisane w książce na stronie 130 w poznawaniu samochodu? Kombinacja przycisków hmm?

Awatar użytkownika
jachnyc
Posty: 460
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:30
Lokalizacja: Lubin

Post autor: jachnyc »

Rossi pisze:A nie wyłącza się to czasami tak jak jest napisane w książce na stronie 130 w poznawaniu samochodu? Kombinacja przycisków hmm?
Można też tak , ale jak ponownie uruchomisz auto to wszystko wróci do normy :-)
Jacek

Awatar użytkownika
Rossi
Posty: 73
Rejestracja: 08 lis 2013, 05:59
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Post autor: Rossi »

Nie wraca ponownie.

Awatar użytkownika
kas602
Posty: 236
Rejestracja: 06 lip 2013, 16:02
Lokalizacja: Warmia

Post autor: kas602 »

U mnie po ponownym zapłonie automat jest znowu aktywny. W przeciwnym wypadku nie zakładałbym tego tematu.

Awatar użytkownika
Rossi
Posty: 73
Rejestracja: 08 lis 2013, 05:59
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Post autor: Rossi »

No to chyba coś jest u mnie nie tak,bo ja takiego problemu nie mam. Na początku owszem był, ale teraz po tym co przeczytałem w książce i zastosowałem nie mam automatu.

Awatar użytkownika
kas602
Posty: 236
Rejestracja: 06 lip 2013, 16:02
Lokalizacja: Warmia

Post autor: kas602 »

U mnie po wyłączeniu automatu wg instrukcji wystarczyło ponowne uruchomienie samochodu, aby wrócił on do stanu początkowego (inne oprogramowanież). Po odłączeniu czujnika przy lusterku "problem" zniknął. Wystarczy zdjąć ten plastik za lusterkiem wstecznym i odłączyć kostkę od tego mniejszego czujnika. Większy odpowiada za automat wycieraczek. Odłączone od dwóch dni i problemów żadnych nie odnotowałem. Także wydaje mi się, że ASO tu nie potrzebne, choć przy okazji przeglądu zapytam, czy nie ma żadnych błędów w pamięci.

Awatar użytkownika
shibby86
Posty: 183
Rejestracja: 18 mar 2013, 08:13
Lokalizacja: Bedzin

Post autor: shibby86 »

No widzisz :) i super napewno bedziesz sie mniej wkurzal tak jak ja :)))

Zablokowany

Wróć do „Problemy i pytania”