W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Automatyczny przełącznik świateł mijania na dzienne.

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Automatyczny przełącznik świateł mijania na dzienne.

Post autor: Tedi_19 »

Witam czy ktoś się orientuje gdzie w wersji XL znajduje się ten czujnik, który automatycznie zapala światła mijania jak zrobi się ciemnożż?
Ostatnio zmieniony 19 paź 2017, 17:06 przez Tedi_19, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jachnyc
Posty: 460
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:30
Lokalizacja: Lubin

Post autor: jachnyc »

Nie wiem czy ten czujnik jest zamontowany , w instrukcji pisze że to jako opcja :-) A powinien być chyba tam gdzie mamy czujniki wycieraczek i zaparowania szyb czyli koło lusterka wstecznego , tak myślę .A i jeszcze jedno , przełącznik świateł przy kierownicy powinien mieć jeszcze pozycje AUTO a u nas tego nie ma .
Jacek

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

Ja właśnie sobie zamontowałem przełącznik z funkcją AUTO ale niestety nie działa. Może jest odpięty czujnik albo go w ogóle nie ma :P. Najprawdopodobniej ten czujnik jest przed przednią szybą ta kuleczka. Niech ktoś zrobi zdjęcie tej kuleczki (oczywiście ten co ma tą opcję). W instrukcji jest napisane że ten czujnik jest w tej kuleczce przy przedniej szybie. Może ktoś wie jak się tam dostać albo wyciągnąć ż? ż? ż?
Ostatnio zmieniony 26 mar 2014, 19:04 przez Tedi_19, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomash
VIP
Posty: 998
Rejestracja: 17 mar 2013, 09:54
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: Tomash »

Czujnik to ta kuleczka na podszybiu. ;-)
Serdecznie zapraszam: http://kozackiesamochody.pl

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

No wiem ale może toś wie jak się do tego dobrać ż?

Awatar użytkownika
jachnyc
Posty: 460
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:30
Lokalizacja: Lubin

Post autor: jachnyc »

Faktycznie czujnik to ta kuleczka :-) przy przedniej szybie . Ale jak sie do niej dobrać o-o
Jacek

Awatar użytkownika
Cichy
VIP
Posty: 1414
Rejestracja: 17 mar 2013, 10:00
Lokalizacja: Podlaskie

Post autor: Cichy »

Czerwo rozbrajał cały kokpit, to może podpowie?

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

Może się do niej da dostać bez rozbierania kokpituż? może od radia itd

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Od radia na pewno nie da rady ale próbowałbym przez schowek :)
Choć wątpię, że się uda, od strony kierowcy (wentylatora) też nie da rady.
Od strony złącza do nawigacji też nie ma dojścia :D

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

Już wiem jak się do tego ustrojstwa dobrać. Idę do auta może mi się uda coś zdziałać :P

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Tedi_19 pisze:Już wiem jak się do tego ustrojstwa dobrać. Idę do auta może mi się uda coś zdziałać :P
Kolejny co grzebie w aucie po nocy ;D skąd ja to znam :-)
Daj znać czy coś zdziałasz, ale obawiam się, że czujnika nie ma i wiązki też. Widziałem kiedyś zestaw na aliexpress ale nie potrafiłem go drugi raz odszukać :-(

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

Czujnik jest i na dodatek podłączony. Ta kuleczka to czujnik, jest jakaś wtyczka podpięta tylko muszę przeglądnąć schematy elektryczne gdzie to biegnie :-|.Wyciąga się to od góry wystarczy cieniutkim śrubo podważyć i wyskoczy :P

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Tedi_19 pisze:Czujnik jest i na dodatek podłączony. Ta kuleczka to czujnik, jest jakaś wtyczka podpięta tylko muszę przeglądnąć schematy elektryczne gdzie to biegnie :-|.Wyciąga się to od góry wystarczy cieniutkim śrubo podważyć i wyskoczy :P
Masz wersje XL tam jest też czujnik wilgotności :D
http://www.aliexpress.com/item/2014New- ... 04644.html
W instrukcji serwisowej wsio jest rozpisane
Coś takiego tam jest:
http://www.aliexpress.com/item-img/Kia- ... 26177.html

Awatar użytkownika
jachnyc
Posty: 460
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:30
Lokalizacja: Lubin

Post autor: jachnyc »

Może nie czujnik wilgotności ale temperatury który steruje klimą . Chyba że się mylę :-)
Jacek

Awatar użytkownika
Tomash
VIP
Posty: 998
Rejestracja: 17 mar 2013, 09:54
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: Tomash »

Pewnie sprawdza, czy szyby nie parują. Jest takie coś w XL. Ale dałbym się pokroić, że jest on u góry, a kulka to czujnik natężenia światła :lol:
Serdecznie zapraszam: http://kozackiesamochody.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie i elektryka”