W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Grzejące się koło.

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Grzejące się koło.

Post autor: czerwo »

Mam problem z grzejącym się kołem dokładniej to prawy tył.
Czyszczone już 3 razy wszystko praktycznie samo chodzi.
Dzisiaj musiałem wymienić klocki z tyłu bo je "zjadło" znaczy się prawa strona prawie zero, lewa około 60% zostało :-(
Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną?
Ręczny poluzowany, i widać, że odbija.
Po poskładaniu koło się pięknie kręci, można ręczny zaciągać, naciskać na hamulec i jest oki.
Podczas jazdy się grzeje.
Ostatnio zmieniony 18 gru 2017, 16:52 przez czerwo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

Trzeba sprawdzić ESP bo ono podczas jazdy trzyma klocki blisko tarczy w celu szybkiego dohamowania koła może tam coś szwankuje ż?

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Czy na pewno esp jest za to odpowiedzialne?
Przecież tłoczek w hamulcu specjalnie jest obrotowy, żeby nie wrócił do tyłu jedynie 1mm może się cofnąć, później trzeba go wkręcać żeby poszedł głębiej więc nie rozumiem po co ESP ma coś robić ż? :!: Naciskasz na hamulec tłoczek dociska klocki a później może odbić max 1mm więc ESP nie ma co dociągać. Chyba, że się mylę.

EDIT: zdaje się, że po wymianie klocków jest już spokój, zrobiłem dzisiaj 300km i koło zimne powodem wydają się być stare klocki a dokładniej wydaje mi się, że blokada tłoczka bolcem na klocku, na nowych klockach go nie ma, może sprawiał problemy?

marcin8626
Posty: 250
Rejestracja: 30 mar 2013, 20:03
Lokalizacja: Olsztynek

Post autor: marcin8626 »

u mnie jest problem z tylnym lewym kołem, mianowicie piszczy mi podczas jazdy, rok temu w serwisie wyciagali klocki i smarowali smarem miedzianym, a dzis jak sprawdzalem to smaru nic nic nie bylo, nasmaruje znowu i zobaczymy co to pomoze. bo ten pisk jest taki upierdliwy ze szok, jak wezme reczny na drugi zabek i puszcze to pomoze na 100metrow i znowu piszczy.

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

marcin - a nie kończą się klocki i nie piszczy ta blaszka sygnałowa ?


zalecał bym porządne klocki - na pewno nie ten fabryczny szajs - naprawdę jest różnica i w hamowaniu i w "odgłosach".

Mi teraz na przykład klocki po myciu samochodu nie kleją się do tarcz .... i nie ma wielkiego ŁUP przy ruszaniu ...

To tylko taka sugestia.
Pozdrawiam
Churek

marcin8626
Posty: 250
Rejestracja: 30 mar 2013, 20:03
Lokalizacja: Olsztynek

Post autor: marcin8626 »

no wlasnie wczoraj rozkrecalem tylne kola i klocki są jeszcze grube, narazie nic nie piszczy, zobacze w srode w trasie. daj namiary na sklep z klockami :D

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

Wiesz co ja wszystko kupuję na www.tanioidobrze.pl

Polecam klocki TEXTAR - dla mnie bomba.
Pozdrawiam
Churek

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Ja kupiłem TRW i też jest oki.

Zablokowany

Wróć do „Usterki”