Kontrolka wlotu powietrza zew.
Autor Wiadomość
 rizer 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.4
Kolor: biały
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: 5d
Dołączył: 02 Maj 2014
Posty: 28
Skąd: warszawa
 #1  Wysłany: 2014-05-03, 23:06   Kontrolka wlotu powietrza zew.

Pytanie mam takie czy ta kontrolka wlotu powietza zew. (pierwsza z prawej) zawsze się pali. Gaśnie u mnie jeśli przełącze na tą tuż obok lub na klime. Wiem, że to głupie pytanie ale czy ona ma się zawsze świecić chyba, że przełącze na inną opcję? Czy u Was też tak jest i to normalne?

dzień 2 z Riczim :)
Ostatnio zmieniony przez Cichy 2014-05-04, 11:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 f0ku5 
Administrator

Informacje
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2019 HB 1.4 T-GDI
Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 1388
Skąd: Warszawa
 #2  Wysłany: 2014-05-03, 23:10   

Przeciez to sa dwa obiegi do wyboru - otwarty, lub zamkniety. Swieci sie ta, ktora masz obecnie wybrana.
 
 
     
 rizer 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.4
Kolor: biały
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: 5d
Dołączył: 02 Maj 2014
Posty: 28
Skąd: warszawa
 #3  Wysłany: 2014-05-03, 23:17   

Wiem, że to są dwa obiegi pytanie czy ona ma się tak jarać cały czas..
 
 
     
 f0ku5 
Administrator

Informacje
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2019 HB 1.4 T-GDI
Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 1388
Skąd: Warszawa
 #4  Wysłany: 2014-05-03, 23:19   

Nie rozumiem pytania. Swieci Ci sie ten obieg, ktory jest aktualnie wybrany.
 
 
     
 Tomash 
Administrator


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Kolor: Wendy Brown
Pakiety: -
Tapicerka: DCM beżowa
Typ nadwozia: Hatchback 5d
Pomógł: 1 raz
Wiek: 21
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 998
Skąd: Siemianowice
 #5  Wysłany: 2014-05-03, 23:25   

Czyli łopatologicznie: tak, ma sie świecić.
--------------------
Serdecznie zapraszam: http://kozackiesamochody.pl
 
 
     
 rizer 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.4
Kolor: biały
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: 5d
Dołączył: 02 Maj 2014
Posty: 28
Skąd: warszawa
 #6  Wysłany: 2014-05-03, 23:26   

Jeździmy na otwartym zazwyczaj tak, czyli ona cały czas informuje nas, że mamy obieg otwarty. W poprzednim aucie (civic) miałem tylko przełącznik na zamknięty. Kolejna nie potrzebna diodka.
 
 
     
 f0ku5 
Administrator

Informacje
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2019 HB 1.4 T-GDI
Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 1388
Skąd: Warszawa
 #7  Wysłany: 2014-05-03, 23:33   

Raczej w kazdym z nowych aut jest tak, jak w Rio ;)
Dwa przyciski - obieg otwarty i obieg zamkniety i do tego po jednej diodzie. Nie widze w tym nic dziwnego :D
 
 
     
 rizer 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.4
Kolor: biały
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: 5d
Dołączył: 02 Maj 2014
Posty: 28
Skąd: warszawa
 #8  Wysłany: 2014-05-03, 23:42   

Dziwne to było jak chciałem zgasić tą diodę i klikałem w nią. No ale cóż troche techniki i człowiek się gubi :)
 
 
     
 wnuczak 


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.4
Przebieg: 845000
Kolor: Platinum Graphite
Pakiety: Czujniki cofania
Tapicerka: DCM - Czarno-beżowa
Typ nadwozia: 5d
Inne auto / jakie?: Forest'00/VW Golf III'96/Honda Varadero 125
Dołączył: 04 Kwi 2013
Posty: 306
Skąd: DJE
 #9  Wysłany: 2014-05-04, 19:24   

świecić się ma, ale moim zdaniem to jest bez sensu.... wolę wiedzić tylko jak mam włączony obieg zamkniety... bo w domysle mam włączony zawsze otwarty... nie widze potrzebu zeby w ogole byłe ten przycik, a tym bardziej dioda... ;-)
 
 
     
 jachnyc 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4
Kolor: Srebrny
Typ nadwozia: Sedan
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 460
Skąd: Lubin
 #10  Wysłany: 2014-05-04, 22:44   

No zaraz , jak się świeci to mamy obieg wewnętrzny , a jak zgaśnie to powietrze z zewnątrz samochodu .
--------------------
Jacek
 
 
     
 f0ku5 
Administrator

Informacje
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2019 HB 1.4 T-GDI
Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 1388
Skąd: Warszawa
 #11  Wysłany: 2014-05-04, 22:45   

Ale wtedy sie swieci druga... :D
 
 
     
 jachnyc 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4
Kolor: Srebrny
Typ nadwozia: Sedan
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 460
Skąd: Lubin
 #12  Wysłany: 2014-05-04, 22:51   

f0ku5 napisał/a:
Ale wtedy sie swieci druga... :D

Sory fakt w XL mamy jeden przycisk , jak świeci obieg wewnętrzny , jak nie świeci zewnętrzy :-)
--------------------
Jacek
 
 
     
 f0ku5 
Administrator

Informacje
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2019 HB 1.4 T-GDI
Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 1388
Skąd: Warszawa
 #13  Wysłany: 2014-05-05, 00:05   

A, to zmienia postac rzeczy. Ja tam XL na oczy nie widzialem oprocz jednego spotu :D
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 26