W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Gniazdo pasa bezpieczeństwa.

Awatar użytkownika
Cichy
VIP
Posty: 1414
Rejestracja: 17 mar 2013, 10:00
Lokalizacja: Podlaskie

Gniazdo pasa bezpieczeństwa.

Post autor: Cichy »

Gniazdo pasa, to coś w co wkładamy sprzączkę pasa jak go zapinamy. Nie wiem jak to się fachowo nazywa. Po stronie kierowcy, pękło coś, nie wiem, wygląda jak podkładka. Gniazdo jest tak zrobione, że ma trochę ruchu do przodu i do tyłu. Ta część która pękła służy temu żeby ten ruch był z oporem. Teraz całość luźno lata.
Pytanie do Was, bo może bym sam to mógł zrobić, Churek, Czerwo? Można samemu się przy pasach grzebać? A jeśli nie, to jak myślicie, zrobią to na gwarancji? Trochę się nie chce jechać z taką pierdołą. Ta podkładka/opornik czy jak to nazwać na zdjęciu.
Załączniki
DSC_0314.JPG

marcin8626
Posty: 250
Rejestracja: 30 mar 2013, 20:03
Lokalizacja: Olsztynek

Post autor: marcin8626 »

wymien na nowy, tylko pamietaj ze tam masz napinacz i musisz aku odlaczyc, inaczej blad :) na gwarancji powiedza ze z winy uzytkownika.

Awatar użytkownika
JustynA
VIP
Posty: 339
Rejestracja: 19 mar 2013, 21:09
Lokalizacja: Hajnówka/Białystok

Post autor: JustynA »

Marcin chyba się nie rozumiemy, to pękło tu (małe czerwone przy ręcznym) ... gdzie wkładamy. Jaki tam napinacz?
Załączniki
DSC_0348.JPG

marcin8626
Posty: 250
Rejestracja: 30 mar 2013, 20:03
Lokalizacja: Olsztynek

Post autor: marcin8626 »

i tam masz wlasnie napinacz pasów, w razie wypadku odpala sie ten pocisk i sciska pas :D

Awatar użytkownika
jachnyc
Posty: 460
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:30
Lokalizacja: Lubin

Post autor: jachnyc »

marcin8626 pisze:i tam masz wlasnie napinacz pasów, w razie wypadku odpala sie ten pocisk i sciska pas :D
Może nie napinacz pasów , tylko tam jest czujnik sterujący napinacza pasów . Ładunek znajduję się przy zwijaczu pasa .
Jacek

Awatar użytkownika
Cichy
VIP
Posty: 1414
Rejestracja: 17 mar 2013, 10:00
Lokalizacja: Podlaskie

Post autor: Cichy »

Czyli nie będę sam tego ruszał, tylko czeka mnie wizyta w ASO.

Pawel
Posty: 22
Rejestracja: 07 lis 2014, 20:09
Lokalizacja: KrakĂłw

Post autor: Pawel »

jak rozwi±za³e¶ problem?

u mnie nic siê nie rozlecia³o a jedynie jest problem przy wypinaniu pasów. lubi± siê delikatnie przyblokowaæ mimo wci¶niêcia guzika zwalniaj±cego do oporu.

zastanawiam siê czy mia³e¶ podobne objawy przed "eksplozj±" twojego uchwytu?

Awatar użytkownika
Cichy
VIP
Posty: 1414
Rejestracja: 17 mar 2013, 10:00
Lokalizacja: Podlaskie

Post autor: Cichy »

Pawel pisze:jak rozwiązałeś problem?

u mnie nic się nie rozleciało a jedynie jest problem przy wypinaniu pasów. lubią się delikatnie przyblokować mimo wciśnięcia guzika zwalniającego do oporu.

zastanawiam się czy miałeś podobne objawy przed "eksplozją" twojego uchwytu?
Wiem że minęło dużo czasu, ale odpowiadam. Nie miałem takich problemów jak Ty. Naprawili w ASO na gwarancji, wymienili co trzeba i tyle.

Zablokowany

Wróć do „Usterki”