Zamknięty przez: Cichy
2017-12-17, 11:01
Gniazdo pasa bezpieczeństwa.
Autor Wiadomość
 Cichy 
Administrator
Piotrek


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4 109KM
Przebieg: 58000
Kolor: Biały
Pakiety: Klima + alarm + czujniki cofania
Tapicerka: Ciemna
Typ nadwozia: Hatchback 5 d.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1411
Skąd: Podlaskie
 #1  Wysłany: 2014-05-08, 21:23   Gniazdo pasa bezpieczeństwa.

Gniazdo pasa, to coś w co wkładamy sprzączkę pasa jak go zapinamy. Nie wiem jak to się fachowo nazywa. Po stronie kierowcy, pękło coś, nie wiem, wygląda jak podkładka. Gniazdo jest tak zrobione, że ma trochę ruchu do przodu i do tyłu. Ta część która pękła służy temu żeby ten ruch był z oporem. Teraz całość luźno lata.
Pytanie do Was, bo może bym sam to mógł zrobić, Churek, Czerwo? Można samemu się przy pasach grzebać? A jeśli nie, to jak myślicie, zrobią to na gwarancji? Trochę się nie chce jechać z taką pierdołą. Ta podkładka/opornik czy jak to nazwać na zdjęciu.
--------------------
www.facebook.com/Rio3Polska
http://kia-rio-jpa.blogspot.com
 
 
     
 marcin8626 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 43000
Kolor: biały
Typ nadwozia: 5D
Dołączył: 30 Mar 2013
Posty: 250
Skąd: Olsztynek
 #2  Wysłany: 2014-05-08, 23:17   

wymien na nowy, tylko pamietaj ze tam masz napinacz i musisz aku odlaczyc, inaczej blad :) na gwarancji powiedza ze z winy uzytkownika.
 
 
     
 JustynA 
Administrator
JPA


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4 109KM
Przebieg: 18000
Kolor: Biały
Pakiety: Klima + alarm + czujniki cofania
Tapicerka: Ciemna
Typ nadwozia: Hatchback 5 d.
Pomogła: 1 raz
Wiek: 30
Dołączyła: 19 Mar 2013
Posty: 343
Skąd: Hajnówka/Białystok
 #3  Wysłany: 2014-05-09, 07:45   

Marcin chyba się nie rozumiemy, to pękło tu (małe czerwone przy ręcznym) ... gdzie wkładamy. Jaki tam napinacz?
--------------------

 
 
     
 marcin8626 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 43000
Kolor: biały
Typ nadwozia: 5D
Dołączył: 30 Mar 2013
Posty: 250
Skąd: Olsztynek
 #4  Wysłany: 2014-05-09, 22:11   

i tam masz wlasnie napinacz pasów, w razie wypadku odpala sie ten pocisk i sciska pas :D
 
 
     
 jachnyc 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4
Kolor: Srebrny
Typ nadwozia: Sedan
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 460
Skąd: Lubin
 #5  Wysłany: 2014-05-10, 01:06   

marcin8626 napisał/a:
i tam masz wlasnie napinacz pasów, w razie wypadku odpala sie ten pocisk i sciska pas :D

Może nie napinacz pasów , tylko tam jest czujnik sterujący napinacza pasów . Ładunek znajduję się przy zwijaczu pasa .
--------------------
Jacek
 
 
     
 Cichy 
Administrator
Piotrek


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4 109KM
Przebieg: 58000
Kolor: Biały
Pakiety: Klima + alarm + czujniki cofania
Tapicerka: Ciemna
Typ nadwozia: Hatchback 5 d.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1411
Skąd: Podlaskie
 #6  Wysłany: 2014-05-10, 08:33   

Czyli nie będę sam tego ruszał, tylko czeka mnie wizyta w ASO.
--------------------
www.facebook.com/Rio3Polska
http://kia-rio-jpa.blogspot.com
 
 
     
 Pawel 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1,2
Przebieg: 110000
Typ nadwozia: 5d
Inne auto / jakie?: vw polo 3
Dołączył: 07 Lis 2014
Posty: 22
Skąd: Kraków
 #7  Wysłany: 2014-11-08, 20:29   

jak rozwiązałeś problem?

u mnie nic się nie rozleciało a jedynie jest problem przy wypinaniu pasów. lubią się delikatnie przyblokować mimo wciśnięcia guzika zwalniającego do oporu.

zastanawiam się czy miałeś podobne objawy przed "eksplozją" twojego uchwytu?
 
 
     
 Cichy 
Administrator
Piotrek


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4 109KM
Przebieg: 58000
Kolor: Biały
Pakiety: Klima + alarm + czujniki cofania
Tapicerka: Ciemna
Typ nadwozia: Hatchback 5 d.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1411
Skąd: Podlaskie
 #8  Wysłany: 2015-11-07, 14:46   

Pawel napisał/a:
jak rozwiązałeś problem?

u mnie nic się nie rozleciało a jedynie jest problem przy wypinaniu pasów. lubią się delikatnie przyblokować mimo wciśnięcia guzika zwalniającego do oporu.

zastanawiam się czy miałeś podobne objawy przed "eksplozją" twojego uchwytu?


Wiem że minęło dużo czasu, ale odpowiadam. Nie miałem takich problemów jak Ty. Naprawili w ASO na gwarancji, wymienili co trzeba i tyle.
--------------------
www.facebook.com/Rio3Polska
http://kia-rio-jpa.blogspot.com
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 20