Wyświetlanie kontaktów z telefonu.
Autor Wiadomość
 krzysztof61 
KRZYSZTOF61

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1,2
Przebieg: 5600
Kolor: CZEKOLADOWY
Pakiety: L
Tapicerka: CIEMNA
Typ nadwozia: HATCHBACK 5
Wiek: 58
Dołączył: 12 Kwi 2013
Posty: 13
Skąd: DĄBROWA GÓRNICZA
 #1  Wysłany: 2014-10-05, 13:01   Wyświetlanie kontaktów z telefonu.

po wgraniu kontaktow z tel. i wybraniu kontakuna wyswietlaczu pokazuja sie cyfre iliczby np.4BC3AC413B5A61.. 50C58261737A653 I tak jest przez 18 kontaktow dopiero19 jest prawidlowy czy ktos tak mial i co ztym zrobic dzieje sie to tylko jak sie sciaga cala ksiazke telefoniczna
Ostatnio zmieniony przez Cichy 2017-12-31, 10:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 jachnyc 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4
Kolor: Srebrny
Typ nadwozia: Sedan
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 460
Skąd: Lubin
 #2  Wysłany: 2014-10-05, 13:51   

Miałem podobnie na starym telefonie , sprawdz czy kontakty masz zapisane na karcie sim czy w telefonie . Powinny być zapisane w telefonie wtedy wszystko jest ok .
--------------------
Jacek
 
 
     
 Santa 
Santa Claus


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 DOHC CVVT
Kolor: Wendy Brown
Pakiety: Stylistyczny
Tapicerka: Brązowa
Typ nadwozia: Hatchback 5D
Inne auto / jakie?: Honda CRV 2007. 2.2i-CTDi 190KM
Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 31 Sie 2014
Posty: 81
Skąd: Warszawa
 #3  Wysłany: 2014-10-05, 14:01   

Podobno taki sam problem był w iPhone.IOS 7 lub pierwsze wydanie 8.0.
Teraz przy sofcie 8.0.2 muzyka i kontakty sa ok.
--------------------
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców
 
 
     
 marcin8626 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 43000
Kolor: biały
Typ nadwozia: 5D
Dołączył: 30 Mar 2013
Posty: 250
Skąd: Olsztynek
 #4  Wysłany: 2014-10-05, 15:32   

masz polskie znaki w opisach lub nazwa dwuczlonowa, zmien literki a wstaw _ miedzy dwoma czlonami i bedzie OK
 
 
     
 vellkan 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 CVVT
Kolor: Wendy Brown
Tapicerka: Brązowa
Typ nadwozia: 5d
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Sie 2013
Posty: 106
Skąd: Ruda Śląska
 #5  Wysłany: 2014-11-01, 10:15   

Ten problem występuję z telefonami z systemem Android i niestety, nic z tym nie zrobisz.
Wiem, bo testowałem to z 5 różnymi telefonami i różnymi wersjami systemu na przestrzeni kilku miesięcy i dopiero iPhone zaczął poprawnie działać.
Tylko że u mnie takich kontaktów miałem ponad 60.
 
 
     
 czerwo 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 180000
Kolor: czerwony
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 1047
Skąd: Katowice
 #6  Wysłany: 2014-11-03, 15:07   

Jedyne wyjście to przekompilowować androida, na starszych androidach problem nie występował bo było inne kodowanie. Jedynie zamiana śćłą... na scla
 
 
     
 deXtro 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4
Przebieg: 450
Kolor: White
Pakiety: Pakiet Stylistyczny + KiaNaviSystem
Tapicerka: Czarna
Typ nadwozia: Hatchback 5 d
Dołączył: 05 Lis 2015
Posty: 13
Skąd: Łódzkie
 #7  Wysłany: 2015-11-06, 17:39   Re: wyswietlanie kontaktow z telefonu

krzysztof61 napisał/a:
po wgraniu kontaktow z tel. i wybraniu kontakuna wyswietlaczu pokazuja sie cyfre iliczby np.4BC3AC413B5A61.. 50C58261737A653 I tak jest przez 18 kontaktow dopiero19 jest prawidlowy czy ktos tak mial i co ztym zrobic dzieje sie to tylko jak sie sciaga cala ksiazke telefoniczna


Spórbuj pobrać Bluetooth Phonebook z Android Marketu. Posiada on opcję transkodowania znaków łacińskich :-)
 
 
     
 Tedi_19 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 DOHC CVVT 109KM
Przebieg: 55000
Kolor: Wendy Brown
Pakiety: Klima A + Alarm + Czujniki cofania + Tempomat
Tapicerka: Ciemna
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: Fiesta MK6 1.4 TDCI
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Mar 2013
Posty: 952
Skąd: Chorzów
 #8  Wysłany: 2015-11-06, 18:11   

Działa z Bluetooth Phonebook. Kupiłem dzisiaj i zamiast krzaczków mam przynajmniej znaki bez kresek :D
--------------------

 
 
     
 czerwo 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 180000
Kolor: czerwony
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 1047
Skąd: Katowice
 #9  Wysłany: 2015-11-06, 20:51   

Ha jednak mój pomysł się sprawdził :)

EDIT: Próbowałeś zmienić kodowanie na ISO?
 
 
     
 deXtro 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4
Przebieg: 450
Kolor: White
Pakiety: Pakiet Stylistyczny + KiaNaviSystem
Tapicerka: Czarna
Typ nadwozia: Hatchback 5 d
Dołączył: 05 Lis 2015
Posty: 13
Skąd: Łódzkie
 #10  Wysłany: 2015-11-28, 13:13   

czerwo napisał/a:
Ha jednak mój pomysł się sprawdził :)

EDIT: Próbowałeś zmienić kodowanie na ISO?


Nie chce sie czepiać ale to był chyba mój pomysł? :devil:
 
 
     
 czerwo 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 180000
Kolor: czerwony
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 1047
Skąd: Katowice
 #11  Wysłany: 2015-11-28, 17:39   

Nie do końca :D
Sprawdź godzinę postów: http://kiario.com.pl/viewtopic.php?p=14784#14784
Chodź zasługi duże bo program znalazłeś i działa za co wielkie dzięki :)
Dodatkowo warto sobie wymusić format telefonu.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 24