W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Wyświetlanie kontaktów z telefonu.

krzysztof61
Posty: 13
Rejestracja: 12 kwie 2013, 17:20
Lokalizacja: DĄBROWA GÓRNICZA

Wyświetlanie kontaktów z telefonu.

Post autor: krzysztof61 »

po wgraniu kontaktow z tel. i wybraniu kontakuna wyswietlaczu pokazuja sie cyfre iliczby np.4BC3AC413B5A61.. 50C58261737A653 I tak jest przez 18 kontaktow dopiero19 jest prawidlowy czy ktos tak mial i co ztym zrobic dzieje sie to tylko jak sie sciaga cala ksiazke telefoniczna
Ostatnio zmieniony 31 gru 2017, 10:42 przez krzysztof61, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jachnyc
Posty: 460
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:30
Lokalizacja: Lubin

Post autor: jachnyc »

Miałem podobnie na starym telefonie , sprawdz czy kontakty masz zapisane na karcie sim czy w telefonie . Powinny być zapisane w telefonie wtedy wszystko jest ok .
Jacek

Awatar użytkownika
Santa
Posty: 81
Rejestracja: 31 sie 2014, 09:08
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Santa »

Podobno taki sam problem był w iPhone.IOS 7 lub pierwsze wydanie 8.0.
Teraz przy sofcie 8.0.2 muzyka i kontakty sa ok.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców

marcin8626
Posty: 250
Rejestracja: 30 mar 2013, 20:03
Lokalizacja: Olsztynek

Post autor: marcin8626 »

masz polskie znaki w opisach lub nazwa dwuczlonowa, zmien literki a wstaw _ miedzy dwoma czlonami i bedzie OK

Awatar użytkownika
vellkan
Posty: 106
Rejestracja: 25 sie 2013, 22:24
Lokalizacja: Ruda Śląska

Post autor: vellkan »

Ten problem występuję z telefonami z systemem Android i niestety, nic z tym nie zrobisz.
Wiem, bo testowałem to z 5 różnymi telefonami i różnymi wersjami systemu na przestrzeni kilku miesięcy i dopiero iPhone zaczął poprawnie działać.
Tylko że u mnie takich kontaktów miałem ponad 60.

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Jedyne wyjście to przekompilowować androida, na starszych androidach problem nie występował bo było inne kodowanie. Jedynie zamiana śćłą... na scla

Awatar użytkownika
deXtro
Posty: 13
Rejestracja: 05 lis 2015, 15:51
Lokalizacja: Łódzkie

Re: wyswietlanie kontaktow z telefonu

Post autor: deXtro »

krzysztof61 pisze:po wgraniu kontaktow z tel. i wybraniu kontakuna wyswietlaczu pokazuja sie cyfre iliczby np.4BC3AC413B5A61.. 50C58261737A653 I tak jest przez 18 kontaktow dopiero19 jest prawidlowy czy ktos tak mial i co ztym zrobic dzieje sie to tylko jak sie sciaga cala ksiazke telefoniczna
Spórbuj pobrać Bluetooth Phonebook z Android Marketu. Posiada on opcję transkodowania znaków łacińskich :-)

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

Działa z Bluetooth Phonebook. Kupiłem dzisiaj i zamiast krzaczków mam przynajmniej znaki bez kresek :D

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Ha jednak mój pomysł się sprawdził :)

EDIT: Próbowałeś zmienić kodowanie na ISO?

Awatar użytkownika
deXtro
Posty: 13
Rejestracja: 05 lis 2015, 15:51
Lokalizacja: Łódzkie

Post autor: deXtro »

czerwo pisze:Ha jednak mój pomysł się sprawdził :)

EDIT: Próbowałeś zmienić kodowanie na ISO?
Nie chce sie czepiać ale to był chyba mój pomysł? :devil:

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Nie do końca :D
Sprawdź godzinę postów: http://kiario.com.pl/viewtopic.php?p=14784#14784
Chodź zasługi duże bo program znalazłeś i działa za co wielkie dzięki :)
Dodatkowo warto sobie wymusić format telefonu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy i pytania”