W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

o¶wietlenie wewnêtrzne panel przedni

Pawel
Posty: 22
Rejestracja: 07 lis 2014, 20:09
Lokalizacja: KrakĂłw

o¶wietlenie wewnêtrzne panel przedni

Post autor: Pawel »

witam,

PROBLEM jaki mam z o¶wietleniem wewnêtrznym to:
jedna czê¶æ iluminacji nie za¶wieca siê przy otwartych drzwiach ta od strony kierowcy; od strony pasa¿era wszystko jest ok.
- guzik roz³±czaj±cy o¶wietlenie wewnêtrzne jest wyci¶niêty
- ka¿de z drzwi po otwarciu uruchamia o¶wietlenie (z wyj±tkiem tej jednej lampki)
- lampkê pasa¿era mo¿na manualnie odpaliæ za³±czaj±c lampkê ko³o lusterka > co sugeruje ¿e ¿arówka jest sprawna

czy macie jaki¶ pomys³ co mo¿e byæ nie w porz±dku?

pozdrosy
Pawel

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

Wiesz co też to miałem i mnie wkurzało. Pstrykałem i pstrykałem aż w końcu pstryknąłem ale przy zapalonym silniku i jest teraz ok.

Temu durnemu "systemu" robi chyba różnicę czy się pstryka przy zgaszonym czy przy zapalnonym silniku .....

Współczuję bo mnie to mało szlag nie trafił przez to g ...... :)
Pozdrawiam
Churek

Pawel
Posty: 22
Rejestracja: 07 lis 2014, 20:09
Lokalizacja: KrakĂłw

Post autor: Pawel »

sfrustrowaæ siê mo¿na. co za dziadostwo.
co¶ jakby uk³ad ¶ciemniaj±cy puszcza³ mi tylko na jedna ¿arówkê.

nie chce mi siê rozbieraæ tej lampki, ale chyba bez tego siê nie obejdzie.
poczekam jeszcze chwile, mo¿e kto¶ podsunie jaki¶ pomys³

Pawel
Posty: 22
Rejestracja: 07 lis 2014, 20:09
Lokalizacja: KrakĂłw

Post autor: Pawel »

u mnie problem rozwi±zany. winna by³a ma³a dioda in4004 -> brak przewodzenia.
temat jest szeroko znany u¿ytkownikom sorento, winna jest taka sama dioda tylko umiejscowiona w innym miejscu.

aby naprawiæ usterkê która u mnie wyst±pi³a nale¿y:
1) zdemontowaæ konsolê górn± z lampami, jak wyj±æ plastikowe guziki jest w instrukcji obs³ugi, nastêpnie dwa wkrêtaki, wyci±gamy z podsufitki ca³e ustrojstwo i odpinamy z wtyczki
2) w domu wyd³ubujemy ow± diodê, jest ona zgrzana wiêc moja s³aba lutownica nic tu nie zdzia³a³a
3) lutujemy diodê o podobnej charakterystyce do in4004
4) sk³adamy wszystko w odwrotnej kolejno¶ci jak opisane w punkcie 1

pozdrosy
Pawel

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie i elektryka”