Elektrycznie składane lusterka.
Autor Wiadomość
 1krzys 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Kolor: srebrny
Typ nadwozia: 5d
Dołączył: 14 Paź 2014
Posty: 98
Skąd: kraków
 #1  Wysłany: 2014-12-17, 09:27   Elektrycznie składane lusterka.

Witam,
idac śladem dokładania tempomatu, zamarzylo mi sie miec elektrycznie skladane lusterka :)
udalo sie zainstalowac na samochodzie takie lusterko(prawe), pytanie tylko teraz jak je sprytnie polaczyc... skad wziac zasilanie??? ma ktos jakies pomysly???
myslalem o osobnym guziku i zasilaniu z zapalniczki .... co Wy na to ???
 
 
     
 czerwo 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 180000
Kolor: czerwony
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 1047
Skąd: Katowice
 #2  Wysłany: 2014-12-17, 13:00   Re: Elektrycznie składane lusterka.

1krzys napisał/a:
Witam,
idac śladem dokładania tempomatu, zamarzylo mi sie miec elektrycznie skladane lusterka :)
udalo sie zainstalowac na samochodzie takie lusterko(prawe), pytanie tylko teraz jak je sprytnie polaczyc... skad wziac zasilanie??? ma ktos jakies pomysly???
myslalem o osobnym guziku i zasilaniu z zapalniczki .... co Wy na to ???

Kup oryginalną obudowę drzwi na allegro myślę, że będzie najładniej. Ewentualnie guziczek tam gdzie wyłącza się esp
 
 
     
 1krzys 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Kolor: srebrny
Typ nadwozia: 5d
Dołączył: 14 Paź 2014
Posty: 98
Skąd: kraków
 #3  Wysłany: 2014-12-17, 16:53   

Guzik byłby fajny pytanie tylko jak to spiac elektrycznie....
 
 
     
 czerwo 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 180000
Kolor: czerwony
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 1047
Skąd: Katowice
 #4  Wysłany: 2014-12-17, 20:13   

Trzeba pogrzebać w dokumentacji jak jest sterowane to lusterko.
Ile drutów masz do sterowania lusterkiem 3?
Jak tak to jedna ziemia i dwa zasilania. Jedno do składania, drugie do rozkładania.
 
 
     
 jachnyc 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4
Kolor: Srebrny
Typ nadwozia: Sedan
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 460
Skąd: Lubin
 #5  Wysłany: 2014-12-17, 22:14   

No i lusterka składane są również podgrzewane i mają światło led kierunkowskazu . Jak robić to porządnie :-)
--------------------
Jacek
 
 
     
 1krzys 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Kolor: srebrny
Typ nadwozia: 5d
Dołączył: 14 Paź 2014
Posty: 98
Skąd: kraków
 #6  Wysłany: 2014-12-17, 22:40   

Ja zrezygnowałem z kierunkowskazów. Są dwa kable różowy i fioletowy, jeśli dasz + do różowego i - do fioletowego to się składają jeśli zmienisz bieguny to się rozkładają. Da się to zrobić na 1guzik? Nie widzę tego - słaby ze mnie elektryk.
 
 
     
 czerwo 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 180000
Kolor: czerwony
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 1047
Skąd: Katowice
 #7  Wysłany: 2014-12-18, 08:34   

Zrobić się da wszystko ;D
Pytanie tylko jak to ma działać i co chcesz osiągnąć.
 
 
     
 1krzys 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Kolor: srebrny
Typ nadwozia: 5d
Dołączył: 14 Paź 2014
Posty: 98
Skąd: kraków
 #8  Wysłany: 2014-12-18, 09:11   

Jak to jak ma działać, wcisne guzik raz otwierają się, wcisne ponownie składają :-)
 
 
     
 czerwo 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 180000
Kolor: czerwony
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 1047
Skąd: Katowice
 #9  Wysłany: 2014-12-18, 09:58   

A automatyczne rozkładanie po odpaleniu silnika?
 
 
     
 1krzys 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Kolor: srebrny
Typ nadwozia: 5d
Dołączył: 14 Paź 2014
Posty: 98
Skąd: kraków
 #10  Wysłany: 2014-12-18, 10:41   

Nieee,wolałbym wersje która podałem ...
 
 
     
 czerwo 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 180000
Kolor: czerwony
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 1047
Skąd: Katowice
 #11  Wysłany: 2014-12-18, 12:26   

Można zrobić wyłącznik krzyżowy na czymś takim
http://allegro.pl/przelac...4824435397.html
Przeanalizuj sobie ten rysunek
http://www.instalacjetele...wy_krzyzowy.jpg
Ciebie interesuje ten środkowy.
 
 
     
 1krzys 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Kolor: srebrny
Typ nadwozia: 5d
Dołączył: 14 Paź 2014
Posty: 98
Skąd: kraków
 #12  Wysłany: 2014-12-18, 12:33   

A na czymś takim zadziała? http://www.conrad.pl/Prze...onrad&pi=701300
 
 
     
 czerwo 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 180000
Kolor: czerwony
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 1047
Skąd: Katowice
 #13  Wysłany: 2014-12-18, 12:36   

Jeżeli to są dwa wyłączniki w jednym to powinno. Z opisu wygląda, że jest oki 2 x (Wł)/Wył/(Wł)
Jest chwilowy więc będziesz musiał trzymać póki się nie otworzą do końca.

EDIT: Zawsze można kawałek mikrontrolera i jeden mały guziczek i resztą się zajmie kontroler czyli poda napięcie na tyle ile trzeba czasu żeby rozłożyć/zamknąć.
 
 
     
 1krzys 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Kolor: srebrny
Typ nadwozia: 5d
Dołączył: 14 Paź 2014
Posty: 98
Skąd: kraków
 #14  Wysłany: 2014-12-18, 12:43   

Chciałbym to mieć na zwykłym włączniki który ma tryb 0 lub 1 ale nie potrafię spiac żeby działało...pewne trzebaby jeszcze coś ekstra dokupić żeby zmieniał biegunowosc....
 
 
     
 czerwo 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 180000
Kolor: czerwony
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 1047
Skąd: Katowice
 #15  Wysłany: 2014-12-18, 12:48   

najlepiej to gdyby był wyłącznik tak zwany dzwonkowy i naciskasz bez trzymania i resztę robi za Ciebie, można coś takiego "udubać"
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu Strona 1 z 3 
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 26