Przesunięty przez: Cichy
2014-03-04, 17:52
Fabryczne radio - pamięć własna.
Autor Wiadomość
 Cichy 
Administrator
Piotrek


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4 109KM
Przebieg: 58000
Kolor: Biały
Pakiety: Klima + alarm + czujniki cofania
Tapicerka: Ciemna
Typ nadwozia: Hatchback 5 d.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1411
Skąd: Podlaskie
 #1  Wysłany: 2013-03-24, 18:59   Fabryczne radio - pamięć własna.

Nie wiem czy wiecie, ale fabryczne radio posiada własną pamięć. Odkryłem to jakiś czas temu, przez przypadek skopiowałem piosenkę z pendrive do radia. I tu pojawia się problem. Tej pamięci jest jakieś 700 MB, skopiowanie utworu nie było problemem, ale jak go usunąć? Nie mogę tego rozgryźć, morze ktoś już to robił? Zamierzam przeczytać ponownie instrukcję w najbliższym czasie, ale póki co może ktoś mi podpowie? A tak z innej beczki, z jakiego źródła najczęściej korzystacie? Radio, CD, USB, I-pod? Ja praktycznie ciągle USB, radio bardzo rzadko, a płytę CD chyba tylko raz wkładałem.
--------------------
www.facebook.com/Rio3Polska
http://kia-rio-jpa.blogspot.com
 
 
     
 jachnyc 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4
Kolor: Srebrny
Typ nadwozia: Sedan
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 460
Skąd: Lubin
 #2  Wysłany: 2013-03-24, 21:25   

Pamięc jest np.do numerów telefonu . W instrukcji jest opis jak zgrywać i usuwać pliki z pamieci . Ja słucham radia , jak jade dalej to z pena coś zapuszcze .
--------------------
Jacek
Ostatnio zmieniony przez jachnyc 2013-03-24, 21:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 Tomash 
Administrator


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Kolor: Wendy Brown
Pakiety: -
Tapicerka: DCM beżowa
Typ nadwozia: Hatchback 5d
Pomógł: 1 raz
Wiek: 21
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 998
Skąd: Siemianowice
 #3  Wysłany: 2013-03-24, 21:43   

Popieram jachnyca, pamięć jest do książki telefonicznej z BT, ojciec jeździ z radiem, jak jedziemy w trasę to dysk twardy 500 GB :-)
--------------------
Serdecznie zapraszam: http://kozackiesamochody.pl
 
 
     
 Cichy 
Administrator
Piotrek


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4 109KM
Przebieg: 58000
Kolor: Biały
Pakiety: Klima + alarm + czujniki cofania
Tapicerka: Ciemna
Typ nadwozia: Hatchback 5 d.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1411
Skąd: Podlaskie
 #4  Wysłany: 2013-03-24, 21:55   

jachnyc napisał/a:
Pamięc jest np.do numerów telefonu . W instrukcji jest opis jak zgrywać i usuwać pliki z pamieci . .


Dzięki, konkretna odpowiedź, o to mi chodziło. Ja nie mam Bluetooth, a pamięć jest i opcje w radiu są, więc pewnie mógłbym to dokupić i korzystać z telefonu. Sprawdzę instrukcję.
--------------------
www.facebook.com/Rio3Polska
http://kia-rio-jpa.blogspot.com
 
 
     
 Cichy 
Administrator
Piotrek


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4 109KM
Przebieg: 58000
Kolor: Biały
Pakiety: Klima + alarm + czujniki cofania
Tapicerka: Ciemna
Typ nadwozia: Hatchback 5 d.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1411
Skąd: Podlaskie
 #5  Wysłany: 2013-03-24, 22:00   

Tomash napisał/a:
jak jedziemy w trasę to dysk twardy 500 GB :-)


Jak dla mnie to spora przesada. U mnie na pendrive nawet 1 GB nigdy nie uzbieram. Wystarczy dobra lista kilkudziesięciu utworów i można jeździć póki się nie znudzi. 500 GB to tylko bym jechał i pstrykał zamiast słuchać :P Ale fajnie że taki dysk czyta, też taki mam (samsunga), kiedyś sprawdzę.
--------------------
www.facebook.com/Rio3Polska
http://kia-rio-jpa.blogspot.com
 
 
     
 mala_su 
mala_su


Informacje
Wyposażenie: L AUTOMAT
Silnik: 1,4 DOHC CVVT 109KM
Przebieg: 30000
Kolor: platinium graphite
Pakiety: navi,czujniki,kamerka
Tapicerka: black
Typ nadwozia: 5d
Inne auto / jakie?: Fiat Seicento, Daewoo Matiz
Wiek: 32
Dołączyła: 19 Mar 2013
Posty: 307
Skąd: Tarchomin
 #6  Wysłany: 2013-03-24, 23:30   

mojego dysku nie czytal, jak jeszcze mialam to radio fabryczne. tylko pendrivy w formacie FAT32
 
 
     
 Tomash 
Administrator


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Kolor: Wendy Brown
Pakiety: -
Tapicerka: DCM beżowa
Typ nadwozia: Hatchback 5d
Pomógł: 1 raz
Wiek: 21
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 998
Skąd: Siemianowice
 #7  Wysłany: 2013-03-25, 14:34   

No oczywiście, że nie mam tylu utworów. Chciałem to raczej napisać jako ciekawostkę , że nawet tak ogromną pamięć czyta ;D
--------------------
Serdecznie zapraszam: http://kozackiesamochody.pl
 
 
     
 sunset 


Informacje
Wyposażenie: M + dodatki
Silnik: 1.2 CVVT
Kolor: CHESTNUT - BROWN
Pakiety: klima, czujniki, podłokietnik, alufelgi
Tapicerka: BLACK
Typ nadwozia: 5D
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Mar 2013
Posty: 509
Skąd: Siemianowice
 #8  Wysłany: 2013-03-27, 09:07   Re: Fabryczne radio - pamięć własna.

CicheStudio napisał/a:
Nie wiem czy wiecie, ale fabryczne radio posiada własną pamięć. Odkryłem to jakiś czas temu, przez przypadek skopiowałem piosenkę z pendrive do radia. I tu pojawia się problem. Tej pamięci jest jakieś 700 MB, skopiowanie utworu nie było problemem, ale jak go usunąć? Nie mogę tego rozgryźć, morze ktoś już to robił? Zamierzam przeczytać ponownie instrukcję w najbliższym czasie, ale póki co może ktoś mi podpowie? A tak z innej beczki, z jakiego źródła najczęściej korzystacie? Radio, CD, USB, I-pod? Ja praktycznie ciągle USB, radio bardzo rzadko, a płytę CD chyba tylko raz wkładałem.


a możesz napisać jak to zrobiłeś ???
 
 
     
 Tedi_19 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 DOHC CVVT 109KM
Przebieg: 55000
Kolor: Wendy Brown
Pakiety: Klima A + Alarm + Czujniki cofania + Tempomat
Tapicerka: Ciemna
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: Fiesta MK6 1.4 TDCI
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Mar 2013
Posty: 952
Skąd: Chorzów
 #9  Wysłany: 2013-03-27, 18:16   

Witam u mnie w mojej Kijance jest wbudowany dysk 850 MB pamięci. Kopiowanie plików to kombinacja menu +6 a żeby usunąć jakiś plik to kombinacja Menu+6+zaznacz plik+menu+1+1 i gotowe
 
 
     
 Tomash 
Administrator


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Kolor: Wendy Brown
Pakiety: -
Tapicerka: DCM beżowa
Typ nadwozia: Hatchback 5d
Pomógł: 1 raz
Wiek: 21
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 998
Skąd: Siemianowice
 #10  Wysłany: 2013-03-27, 18:21   

Tedi_19 napisał/a:
Witam u mnie w mojej Kijance jest wbudowany dysk 850 MB pamięci. Kopiowanie plików to kombinacja menu +6 a żeby usunąć jakiś plik to kombinacja Menu+6+zaznacz plik+menu+1+1 i gotowe

Dzięki wielkie, będzie trzeba wypróbować :idea:
--------------------
Serdecznie zapraszam: http://kozackiesamochody.pl
 
 
     
 Cichy 
Administrator
Piotrek


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4 109KM
Przebieg: 58000
Kolor: Biały
Pakiety: Klima + alarm + czujniki cofania
Tapicerka: Ciemna
Typ nadwozia: Hatchback 5 d.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1411
Skąd: Podlaskie
 #11  Wysłany: 2013-03-27, 19:47   Re: Fabryczne radio - pamięć własna.

sunset napisał/a:
a możesz napisać jak to zrobiłeś ???


Nie pamiętam dokładnie, bawiłem się opcjami. Gdzieś tam jest w opcjach ilość pamięci i można z USB plik skopiować.
--------------------
www.facebook.com/Rio3Polska
http://kia-rio-jpa.blogspot.com
 
 
     
 sunset 


Informacje
Wyposażenie: M + dodatki
Silnik: 1.2 CVVT
Kolor: CHESTNUT - BROWN
Pakiety: klima, czujniki, podłokietnik, alufelgi
Tapicerka: BLACK
Typ nadwozia: 5D
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Mar 2013
Posty: 509
Skąd: Siemianowice
 #12  Wysłany: 2013-03-27, 22:03   Re: Fabryczne radio - pamięć własna.

CicheStudio napisał/a:
sunset napisał/a:
a możesz napisać jak to zrobiłeś ???


Nie pamiętam dokładnie, bawiłem się opcjami. Gdzieś tam jest w opcjach ilość pamięci i można z USB plik skopiować.


a potwierdzasz w Twojej wersji powyższą kombinację przedmówców = menu + 6 ??? ??
 
 
     
 Cichy 
Administrator
Piotrek


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4 109KM
Przebieg: 58000
Kolor: Biały
Pakiety: Klima + alarm + czujniki cofania
Tapicerka: Ciemna
Typ nadwozia: Hatchback 5 d.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1411
Skąd: Podlaskie
 #13  Wysłany: 2013-03-27, 22:08   

Nie pamiętam. Ale jak ktoś już pisał, trzeba zajrzeć do instrukcji. Wyświetlił się jakiś komunikat jak wszedłem głębiej w opcje, czy chcesz skopiować? Nacisnąłem ok (któreś pokrętło) i tyle.
--------------------
www.facebook.com/Rio3Polska
http://kia-rio-jpa.blogspot.com
 
 
     
 sunset 


Informacje
Wyposażenie: M + dodatki
Silnik: 1.2 CVVT
Kolor: CHESTNUT - BROWN
Pakiety: klima, czujniki, podłokietnik, alufelgi
Tapicerka: BLACK
Typ nadwozia: 5D
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Mar 2013
Posty: 509
Skąd: Siemianowice
 #14  Wysłany: 2013-03-27, 22:11   

w instrukcji nic niema na tt. ale OK znajdę,
thanks bigs or small :angry:
 
 
     
 pstuszi 
śmiga aż miło :D


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1,2
Przebieg: 32000
Kolor: Wendy Brown
Tapicerka: czekolada
Typ nadwozia: Hatchback 5 d
Wiek: 32
Dołączył: 02 Kwi 2013
Posty: 53
Skąd: Trójmiasto
 #15  Wysłany: 2013-04-02, 22:45   

Ja bawiąc się radiem na samym początku zgrałem sobie kilka utworów i tak zostały bo zazwyczaj słucham swojej muzy z iPhone'a przez BT
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu Strona 1 z 2 
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 29