W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Poprawa audio.

Zrób to sam!
Awatar użytkownika
djdrsosnowiec
Posty: 61
Rejestracja: 19 mar 2013, 17:44
Lokalizacja: Sosnowiec

Poprawa audio.

Post autor: djdrsosnowiec »

Witam !
Czy ktoś z Was orientował się czy fabryczne radio poda sygnał do suba ?
Ktoś się może już interesował takim upgrade-m ?
Ostatnio zmieniony 25 mar 2013, 16:35 przez djdrsosnowiec, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sunset
Posty: 509
Rejestracja: 20 mar 2013, 11:04
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: sunset »

czekam na fotki od mala_su samego radia. Ma te radio wyciągnięte więc na fotkach tyłu radia będzi epewnie widać :-)

Awatar użytkownika
djdrsosnowiec
Posty: 61
Rejestracja: 19 mar 2013, 17:44
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: djdrsosnowiec »

Zatem bardzo bym prosił dokładne foto radyjka umieścić na forum :)
Z góry dzięki !

Awatar użytkownika
mala_su
Posty: 307
Rejestracja: 19 mar 2013, 14:52
Lokalizacja: Tarchomin

Post autor: mala_su »

postaram sie :)

Awatar użytkownika
sunset
Posty: 509
Rejestracja: 20 mar 2013, 11:04
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: sunset »

Moje subiektywne wskazania po baaaardzo wielu testach to:
bas = +8
środek = 0
wysokie = +3
i
super bas = ON
super treble = zazwyczaj ON, chociaż to jest to miejsce które czasem wyłączam (ze względu na "krzykliwość" niektórych kawałków)
virtual = ON

Awatar użytkownika
mala_su
Posty: 307
Rejestracja: 19 mar 2013, 14:52
Lokalizacja: Tarchomin

Post autor: mala_su »

radio od d.. strony
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
sunset
Posty: 509
Rejestracja: 20 mar 2013, 11:04
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: sunset »

super - WIELKIE DZIĘKI mala_su :-* :-)
tylko złącze i antena, a na górze nalepka z modelem po których nr to można czegoś poszukać w necie. Pewnie je sprzedaż - ciekawe po ile stoją ż? ;-)

Awatar użytkownika
Tomash
VIP
Posty: 998
Rejestracja: 17 mar 2013, 09:54
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: Tomash »

sunset pisze:super - WIELKIE DZIĘKI mala_su :-* :-)
tylko złącze i antena, a na górze nalepka z modelem po których nr to można czegoś poszukać w necie. Pewnie je sprzedaż - ciekawe po ile stoją ż? ;-)
Tak po 250 chodzą fabryczne sprzęty.
Serdecznie zapraszam: http://kozackiesamochody.pl

Awatar użytkownika
sunset
Posty: 509
Rejestracja: 20 mar 2013, 11:04
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: sunset »

jak mówisz że zaokoło dwie stówy chodzą to .... :-)

Awatar użytkownika
Tomash
VIP
Posty: 998
Rejestracja: 17 mar 2013, 09:54
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: Tomash »

to... ?
Serdecznie zapraszam: http://kozackiesamochody.pl

Awatar użytkownika
sunset
Posty: 509
Rejestracja: 20 mar 2013, 11:04
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: sunset »

to że juz napisałem na PW.

Awatar użytkownika
Cichy
VIP
Posty: 1414
Rejestracja: 17 mar 2013, 10:00
Lokalizacja: Podlaskie

Post autor: Cichy »

I co panowie audiofile? Da się coś pokombinować z naszym radiem? Jakoś to podkręcić?

Awatar użytkownika
djdrsosnowiec
Posty: 61
Rejestracja: 19 mar 2013, 17:44
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: djdrsosnowiec »

Najtańsza opcja to wygłuszenie własnym sumptem tylnych drzwi.
Druga - nieco droższa opcja - to lepsze głośniki także do tylnych drzwi.
Zakładanie suba moim zdaniem przerost formy...
Gdzie bym nie dzwonił - to koszt wymiany + głośniki = ok 1000zł.
To chore jest - przecież to nie BOSE do Audi ...
Ps. czy mamy na forum jakiegoś elektronika - znawcę tematu instalacji radiowych ?

Awatar użytkownika
Cichy
VIP
Posty: 1414
Rejestracja: 17 mar 2013, 10:00
Lokalizacja: Podlaskie

Post autor: Cichy »

djdrsosnowiec pisze:Gdzie bym nie dzwonił - to koszt wymiany + głośniki = ok 1000zł.
Ale 4 głośniki? A gdzie Ty dzwonisz, do ASO? myślę że u mnie w mieście za robotę byłaby stówa, + koszt głośników. Kwestia jaki tam jest dostęp.

Awatar użytkownika
sunset
Posty: 509
Rejestracja: 20 mar 2013, 11:04
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: sunset »

CicheStudio pisze:
djdrsosnowiec pisze:Gdzie bym nie dzwonił - to koszt wymiany + głośniki = ok 1000zł.
Ale 4 głośniki? A gdzie Ty dzwonisz, do ASO? myślę że u mnie w mieście za robotę byłaby stówa, + koszt głośników. Kwestia jaki tam jest dostęp.
tu macie instrukcje wymiany głośników - ja bym sie w to nie bawił bo niewiele da ( i uważam że jak zapoda się dobre jakościowo mp3 i dobrze poćwiczy ustawienia to każdy znajdzie coś dla siebie) - sama wymiana głośników zagra tak jaki jakościowo sygnal do nich dopłynie z radia :-) /do usług w audio/

http://translate.google.com/translate?h ... s%3Dclir:1
RIO 1.25 CVVT Kappa 85KM @ 121Nm

ODPOWIEDZ

Wróć do „Manuale”