W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Poprawa audio.

Zrób to sam!
Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

marcin8626 pisze:to wylacz surround :) bo pewnie masz wlaczone i dlatego tak slyszysz:d
Spróbuję dzięki - ale i tak chyba wymienię przód - bo straszna popierdółka :)
Pozdrawiam
Churek

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

czerwo pisze:Kupiłem dystanse do NISSAN PRIMERA P12 N16.
Trzeba wtedy poprawić troszkę dziurki w dystansie ale "łapy" są w dobrym miejscu.
Wysokość też idealna więc jak ktoś planuje wymieniać głośniki to jak najbardziej pasują.
Przy wymianie głośników trzeba uważać na polaryzacje.
Z jednej strony na białym jest + a z drugiej na brązowym.
Założyłem głośniki Autotek Hifonics A6.2CS i jest niebo a ziemia głównie dlatego, że w końcu mam głośniki wysoko-tonowe przy przedniej szybie a nie przy kostkach :devil2:
Zrobiłem prawie tak samo, tyle że tweetery wsadziłem w boczki drzwi (tak - znowu wywierciłem otwory w swoim samochodzie :D ). Nie bardzo widziałem ciągnięcie przewodów przez zawiasy i rozbieranie słupków. Otwornica 44 mm załatwiła sprawę :)
Dystanse faktycznie wymagały lekkiego "przedziurkowania", ale wszystko pasuje jak ta lala.

Fabryczne głośniki to niezły badziew na plastikowych ramkach i połowa masy nowych - moc musi się skądś brać .... przydały się głównie jako szablony do wywiercenia nowych otwrów w dystansach a potem poleciały lotem koszącym do śmietnika :D

Efekt jest niezły - soprany tną po uszach :D, basy muszą się jeszcze wygrzać - wierzę że z czasem brzmienie zyska na soczystości.

Przeróbka nie jest łatwa, w warunkach polowych nie ma szans - trochę narzędzi jednak potrzeba.

Zdjęcia tweetera - poniżej.
Załączniki
DSC08438.JPG
DSC08439.JPG
Pozdrawiam
Churek

Awatar użytkownika
djdrsosnowiec
Posty: 61
Rejestracja: 19 mar 2013, 17:44
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: djdrsosnowiec »

Bardzo estetyczne wykonanie, prezencja znakomita :) Jeśli jeszcze do tego gra to jak należy to SZACUN ! :)

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

djdrsosnowiec pisze:Bardzo estetyczne wykonanie,
Dzięki :)
Zanim przewierciłem boczki, wykonałem ze 3 próbne odwierty w kawałku plastiku - żeby nie było niespodzianek. Miejsca pod boczkiem jest sporo - nie wiem czy nie weszło by ze 2 kilo maty wygluszającej :D
Pozdrawiam
Churek

Awatar użytkownika
mala_su
Posty: 307
Rejestracja: 19 mar 2013, 14:52
Lokalizacja: Tarchomin

Post autor: mala_su »

Churku piszę się na taki sam montaż :D

f0ku5
Administrator
Posty: 1424
Rejestracja: 07 kwie 2013, 18:43
Lokalizacja: Warszawa
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2018 1.4 T-GDi 140 KM

Post autor: f0ku5 »

Churku, jako osoba zajmujaca sie muzyka hobbystycznie i od czasu do czasu zarobkowo przyznam Ci sie, ze na temat wygrzewania stoje po drugiej stronie "barykady" :P
Takie cos nie istnieje, to tylko nasze ucho sie przyzwyczaja ;)

Ale zaznaczam, ze to moja wlasna, indywidualna opinia :D


Niemniej jednak fajna przerobka :) Nie moge wyjsc z podziwu jak Wy ludzie modyfikujecie swoje auta ;)

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

f0ku5 pisze:Churku, jako osoba zajmujaca sie muzyka hobbystycznie i od czasu do czasu zarobkowo przyznam Ci sie, ze na temat wygrzewania stoje po drugiej stronie "barykady"
Powiem Ci szczerze, że ja też nie wierzę w złote końcówki kabli, wygrzewanie i te wszystkie audiofilskie pierdoły :cool: :D

Jedno co w tym wypadku na pewno uzyskałem to soprany jak żyleta :D
mala_su pisze:Churku piszę się na taki sam montaż
Kupuj graty i przyjeżdżaj - tylko pamiętaj - trzeba "zniszczyć" boczki :D
Pozdrawiam
Churek

Awatar użytkownika
mala_su
Posty: 307
Rejestracja: 19 mar 2013, 14:52
Lokalizacja: Tarchomin

Post autor: mala_su »

Churek nie wiem czy moge, bo znowu zlot? nie za czesto?

Awatar użytkownika
Tomash
VIP
Posty: 998
Rejestracja: 17 mar 2013, 09:54
Lokalizacja: Siemianowice

Post autor: Tomash »

mala_su pisze:Churek nie wiem czy moge, bo znowu zlot? nie za czesto?
Co ludzie powiedzą :lol:
Churkuuuu, jest możliwość montażu w rowerze? :D
Serdecznie zapraszam: http://kozackiesamochody.pl

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

Tomash pisze:Co ludzie powiedzą
- mnie to ryro co powiedzą :P
Tomash pisze:Churkuuuu, jest możliwość montażu w rowerze?


Próbuj :D
Pozdrawiam
Churek

Awatar użytkownika
Cichy
VIP
Posty: 1419
Rejestracja: 17 mar 2013, 10:00
Lokalizacja: Podlaskie

Post autor: Cichy »

djdrsosnowiec pisze:Bardzo estetyczne wykonanie, prezencja znakomita :) Jeśli jeszcze do tego gra to jak należy to SZACUN ! :)
To samo pomyślałem.

marcin8626
Posty: 250
Rejestracja: 30 mar 2013, 20:03
Lokalizacja: Olsztynek

Post autor: marcin8626 »

podaj jeszcze model glosnika;)

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

marcin8626 pisze:podaj jeszcze model glosnika;)
Zestaw: Autotek Hifonics A6.2CS .....
Pozdrawiam
Churek

czerwo
Posty: 1049
Rejestracja: 20 cze 2013, 11:02
Lokalizacja: Katowice

Post autor: czerwo »

Churek pisze:
marcin8626 pisze:podaj jeszcze model glosnika;)
Zestaw: Autotek Hifonics A6.2CS .....
Ja wsadziłem to samo ;)
A tweeterki podpiąłem przez zwrtonicę wprost pod radio, banalnie się je wyciąga.
Ja mam tweeterki przy przedniej szybie w samym rogu na dole przez co nie tną aż tak po uszach.

Awatar użytkownika
mala_su
Posty: 307
Rejestracja: 19 mar 2013, 14:52
Lokalizacja: Tarchomin

Post autor: mala_su »

glosniki zamowione:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Manuale”