W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Włączone radio przy kluczyku w pozycji "0".

f0ku5
Administrator
Posty: 1423
Rejestracja: 07 kwie 2013, 18:43
Lokalizacja: Warszawa
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2018 1.4 T-GDi 140 KM

Włączone radio przy kluczyku w pozycji "0".

Post autor: f0ku5 »

Jechalem dwa dni temu na wakacje i przytrafila mi sie najdziwniejsza rzecz w Rio, jaka kiedykolwiek widzialem. Przejechalem juz prawie 600km, upal jak cholera. Zatrzymalem sie na stacji i normalnie wylaczylem silnik i cala elektryke auta przestawiajac kluczyk w pozycje z ktorej da sie go wyjac.
Radio sie wylaczylo, a ja zajalem sie odpinaniem telefonu z uchwytu. Ku mojemu ogromnemu zdziwieniu po chwili wlaczylo sie radio. Pomyslalem, ze cos ze mna jest nie tak po tej ilosci przejechanych kilometrow, ale kluczyk lezal na siedzeniu obok :D
Wlozylem kluczyk, przekrecilem na pierwsza pozycje (ta, w ktorej wlacza sie radio) - nic sie nie stalo. Potem znow wrocilem na "0" i radio sie wylaczylo. Przytrafilo mi sie to tylko raz.
Jak to bylo mozliwe?
Ostatnio zmieniony 01 sty 2018, 10:10 przez f0ku5, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

A odpinając telefon nie wcisnąłeś niechcący pokrętła od głośności ? :cool: Bo nim się włącza radio bez kluczyka, tyle że samo gaśnie gdzieś po pół godzinie ...... :)
Pozdrawiam
Churek

Awatar użytkownika
jachnyc
Posty: 460
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:30
Lokalizacja: Lubin

Post autor: jachnyc »

Churek pisze:A odpinając telefon nie wcisnąłeś niechcący pokrętła od głośności ? :cool: Bo nim się włącza radio bez kluczyka, tyle że samo gaśnie gdzieś po pół godzinie ...... :)
Wszystko się zgadza :-)
Jacek

f0ku5
Administrator
Posty: 1423
Rejestracja: 07 kwie 2013, 18:43
Lokalizacja: Warszawa
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2018 1.4 T-GDi 140 KM

Post autor: f0ku5 »

No i wszystko jasne... :D
Wydawalo mi sie tylko, ze kluczyk w pozycji "0" odcina jakikolwiek prad i nie ma po prostu dostarczanego zasilania do rania i nie mozna go wlaczyc. Stad moje zdziwienie :)

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

f0ku5 pisze:Wydawalo mi sie tylko, ze kluczyk w pozycji "0" odcina jakikolwiek prad
A tu psikus :D Bez kluczyka działają też światła stopu :cool:
Pozdrawiam
Churek

f0ku5
Administrator
Posty: 1423
Rejestracja: 07 kwie 2013, 18:43
Lokalizacja: Warszawa
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2018 1.4 T-GDi 140 KM

Post autor: f0ku5 »

Czlowiek uczy sie cale zycie ;)

Awatar użytkownika
jachnyc
Posty: 460
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:30
Lokalizacja: Lubin

Post autor: jachnyc »

A tu psikus :D Bez kluczyka działają też światła stopu :cool:[/quote]
Również awaryjne :-) jak i składanie bocznych lusterek :D :D
Jacek

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

jachnyc pisze: jak i składanie bocznych lusterek
A to nie wiedziałem- bo nie mam :cool: :D
Pozdrawiam
Churek

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

A wystarczyło poczytać książeczkę i tam wszytko napisane :P

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

Tedi_19 pisze:A wystarczyło poczytać książeczkę i tam wszytko napisane
Dzięki Tedi :-) Nie chciałem być brutalny :D :D

Ale czytanie instrukcji ze zrozumieniem bardzo pomaga w eksploatacji samochodu :cool: :D
Pozdrawiam
Churek

Awatar użytkownika
zalmen3
VIP
Posty: 379
Rejestracja: 11 mar 2015, 10:07
Lokalizacja: PZ
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: L + tempomat
Silnik: 1,25
Przebieg: 99999
Kolor: wendy brown
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: hatchback
Inne auto / jakie?: Citigo

Post autor: zalmen3 »

Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki przez jakiś czas działa również podnoszenie szyb, więc jak zapomnisz je domknąć, to nie musisz wkładać ponownie kluczyka i przekręcać w stacyjce ;-) Wczoraj się o tym przekonałem.

f0ku5
Administrator
Posty: 1423
Rejestracja: 07 kwie 2013, 18:43
Lokalizacja: Warszawa
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2018 1.4 T-GDi 140 KM

Post autor: f0ku5 »

To akurat wiem i w sumie czesto korzystam ;)

Awatar użytkownika
kas602
Posty: 236
Rejestracja: 06 lip 2013, 16:02
Lokalizacja: Warmia

Post autor: kas602 »

zalmen3 pisze:wyjęciu kluczyka ze stacyjki przez jakiś czas działa również podnoszenie szyb
W mojej XL działa, dopóki nie otworzy się drzwi. Radio włączone "bez kluczyka"* po parunastu minutach wyświetla komunikat, że akumulator się rozładowuję, a po parunastu następnych wyłącza się.

* w cudzysłowie, bo jest system "bezkluczykowy"

Zablokowany

Wróć do „Problemy i pytania”