Zamknięty przez: Cichy
2018-01-01, 10:11
Włączone radio przy kluczyku w pozycji "0".
Autor Wiadomość
 f0ku5 
Administrator

Informacje
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2019 HB 1.4 T-GDI
Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 1388
Skąd: Warszawa
 #1  Wysłany: 2015-08-03, 14:52   Włączone radio przy kluczyku w pozycji "0".

Jechalem dwa dni temu na wakacje i przytrafila mi sie najdziwniejsza rzecz w Rio, jaka kiedykolwiek widzialem. Przejechalem juz prawie 600km, upal jak cholera. Zatrzymalem sie na stacji i normalnie wylaczylem silnik i cala elektryke auta przestawiajac kluczyk w pozycje z ktorej da sie go wyjac.
Radio sie wylaczylo, a ja zajalem sie odpinaniem telefonu z uchwytu. Ku mojemu ogromnemu zdziwieniu po chwili wlaczylo sie radio. Pomyslalem, ze cos ze mna jest nie tak po tej ilosci przejechanych kilometrow, ale kluczyk lezal na siedzeniu obok :D
Wlozylem kluczyk, przekrecilem na pierwsza pozycje (ta, w ktorej wlacza sie radio) - nic sie nie stalo. Potem znow wrocilem na "0" i radio sie wylaczylo. Przytrafilo mi sie to tylko raz.
Jak to bylo mozliwe?
Ostatnio zmieniony przez Cichy 2018-01-01, 10:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 Churek 
Administrator


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.4, 109KM
Przebieg: 250900
Kolor: biały
Pakiety: STY i ATE
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: 3D
Inne auto / jakie?: Kia Picanto (2017)
Pomógł: 9 razy
Wiek: 49
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1495
Skąd: Huta Partacka
 #2  Wysłany: 2015-08-03, 17:44   

A odpinając telefon nie wcisnąłeś niechcący pokrętła od głośności ? :cool: Bo nim się włącza radio bez kluczyka, tyle że samo gaśnie gdzieś po pół godzinie ...... :)
--------------------
Pozdrawiam
Churek
 
 
     
 jachnyc 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4
Kolor: Srebrny
Typ nadwozia: Sedan
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 460
Skąd: Lubin
 #3  Wysłany: 2015-08-03, 18:20   

Churek napisał/a:
A odpinając telefon nie wcisnąłeś niechcący pokrętła od głośności ? :cool: Bo nim się włącza radio bez kluczyka, tyle że samo gaśnie gdzieś po pół godzinie ...... :)

Wszystko się zgadza :-)
--------------------
Jacek
 
 
     
 f0ku5 
Administrator

Informacje
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2019 HB 1.4 T-GDI
Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 1388
Skąd: Warszawa
 #4  Wysłany: 2015-08-03, 18:54   

No i wszystko jasne... :D
Wydawalo mi sie tylko, ze kluczyk w pozycji "0" odcina jakikolwiek prad i nie ma po prostu dostarczanego zasilania do rania i nie mozna go wlaczyc. Stad moje zdziwienie :)
 
 
     
 Churek 
Administrator


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.4, 109KM
Przebieg: 250900
Kolor: biały
Pakiety: STY i ATE
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: 3D
Inne auto / jakie?: Kia Picanto (2017)
Pomógł: 9 razy
Wiek: 49
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1495
Skąd: Huta Partacka
 #5  Wysłany: 2015-08-03, 20:27   

f0ku5 napisał/a:
Wydawalo mi sie tylko, ze kluczyk w pozycji "0" odcina jakikolwiek prad


A tu psikus :D Bez kluczyka działają też światła stopu :cool:
--------------------
Pozdrawiam
Churek
 
 
     
 f0ku5 
Administrator

Informacje
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2019 HB 1.4 T-GDI
Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 1388
Skąd: Warszawa
 #6  Wysłany: 2015-08-03, 20:29   

Czlowiek uczy sie cale zycie ;)
 
 
     
 jachnyc 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4
Kolor: Srebrny
Typ nadwozia: Sedan
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 460
Skąd: Lubin
 #7  Wysłany: 2015-08-03, 20:42   

A tu psikus :D Bez kluczyka działają też światła stopu :cool: [/quote]
Również awaryjne :-) jak i składanie bocznych lusterek :D :D
--------------------
Jacek
 
 
     
 Churek 
Administrator


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.4, 109KM
Przebieg: 250900
Kolor: biały
Pakiety: STY i ATE
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: 3D
Inne auto / jakie?: Kia Picanto (2017)
Pomógł: 9 razy
Wiek: 49
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1495
Skąd: Huta Partacka
 #8  Wysłany: 2015-08-03, 21:43   

jachnyc napisał/a:
jak i składanie bocznych lusterek


A to nie wiedziałem- bo nie mam :cool: :D
--------------------
Pozdrawiam
Churek
 
 
     
 Tedi_19 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 DOHC CVVT 109KM
Przebieg: 55000
Kolor: Wendy Brown
Pakiety: Klima A + Alarm + Czujniki cofania + Tempomat
Tapicerka: Ciemna
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: Fiesta MK6 1.4 TDCI
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Mar 2013
Posty: 952
Skąd: Chorzów
 #9  Wysłany: 2015-08-03, 21:45   

A wystarczyło poczytać książeczkę i tam wszytko napisane :P
--------------------

 
 
     
 Churek 
Administrator


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.4, 109KM
Przebieg: 250900
Kolor: biały
Pakiety: STY i ATE
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: 3D
Inne auto / jakie?: Kia Picanto (2017)
Pomógł: 9 razy
Wiek: 49
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1495
Skąd: Huta Partacka
 #10  Wysłany: 2015-08-03, 21:47   

Tedi_19 napisał/a:
A wystarczyło poczytać książeczkę i tam wszytko napisane


Dzięki Tedi :-) Nie chciałem być brutalny :D :D

Ale czytanie instrukcji ze zrozumieniem bardzo pomaga w eksploatacji samochodu :cool: :D
--------------------
Pozdrawiam
Churek
 
 
     
 zalmen3 
VIP


Informacje
Wyposażenie: L + tempomat
Silnik: 1.2
Przebieg: 99999
Kolor: złocisty brąz
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Dołączył: 11 Mar 2015
Posty: 357
Skąd: PZ
 #11  Wysłany: 2015-08-04, 11:01   

Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki przez jakiś czas działa również podnoszenie szyb, więc jak zapomnisz je domknąć, to nie musisz wkładać ponownie kluczyka i przekręcać w stacyjce ;-) Wczoraj się o tym przekonałem.
--------------------
 
 
     
 f0ku5 
Administrator

Informacje
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2019 HB 1.4 T-GDI
Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 1388
Skąd: Warszawa
 #12  Wysłany: 2015-08-04, 18:54   

To akurat wiem i w sumie czesto korzystam ;)
 
 
     
 kas602 


Informacje
Wyposażenie: Nissan Primera
Silnik: 1,8
Inne auto / jakie?: Buick Riviera V8 5.7l, 1979r.
Pomógł: 3 razy
Wiek: 34
Dołączył: 06 Lip 2013
Posty: 236
Skąd: Warmia
 #13  Wysłany: 2015-08-18, 00:26   

zalmen3 napisał/a:
wyjęciu kluczyka ze stacyjki przez jakiś czas działa również podnoszenie szyb

W mojej XL działa, dopóki nie otworzy się drzwi. Radio włączone "bez kluczyka"* po parunastu minutach wyświetla komunikat, że akumulator się rozładowuję, a po parunastu następnych wyłącza się.

* w cudzysłowie, bo jest system "bezkluczykowy"
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 28