W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

RIO ghosta

Nasze auta.
ghost2255
Posty: 219
Rejestracja: 20 sie 2015, 19:20
Lokalizacja: Wroclaw; Poland

RIO ghosta

Post autor: ghost2255 »

Witam,
oto moja kijanka:
Wersja L, 1.4 benzyna automat. Kolor grafit.

Miała być biała, ale nie chciałem czekać 4miesiące na wyprodukowanie, więc wziąłem co było.

Od razu po wyjeździe z salonu miałem pierwszą przygodę: przejechałem może ze 400m do pierwszego skrzyżowania i silnik definitywnie rzucił palenie.
Okazało się, że zabrakło benzyny. Na szczęście po jednym telefonie natychmiast przyjechał handlowiec z salonu i uzupełnił paliwo, żebym spokojnie dojechał do stacji.

Pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne.

Mam nadzieję na długą i bezstresową eksploatację.
Załączniki
IMG_0112aa.jpg
IMG_0112aa.jpg (39.41 KiB) Przejrzano 2142 razy

Awatar użytkownika
jachnyc
Posty: 460
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:30
Lokalizacja: Lubin

Post autor: jachnyc »

Witamy na forum . To faktycznie dużo tego paliwa było :-)
Jacek

tadzix86
Posty: 84
Rejestracja: 24 sie 2015, 20:16
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: tadzix86 »

Witam, gratulacje. W Poniedzialek dodam swoja czerwona sedanke xl :)
Tadek

Awatar użytkownika
Tedi_19
Posty: 952
Rejestracja: 27 mar 2013, 12:13
Lokalizacja: Chorzów

Post autor: Tedi_19 »

Witamy nowego zadowolonego użytkownika kijaneczki :cool:

piotr900
Posty: 94
Rejestracja: 01 cze 2015, 16:24
Lokalizacja: Dzierżoniów

Post autor: piotr900 »

Pożałowali paliwa- ja miałem jeszcze do przejechania 66 km według komputera.

ghost2255
Posty: 219
Rejestracja: 20 sie 2015, 19:20
Lokalizacja: Wroclaw; Poland

Post autor: ghost2255 »

Do kijanki trafiły alusy z poprzedniego auta. Szkoda było sprzedawać, bo były prawie nowe-tylko jedną zimę przejeździły.
Chciałem 16", ale cena opon skutecznie mnie wyleczyła, poza tym na Wrocław lepiej jednak balony :-(
Załączniki
rio.jpg

ghost2255
Posty: 219
Rejestracja: 20 sie 2015, 19:20
Lokalizacja: Wroclaw; Poland

Post autor: ghost2255 »

Do auta wczoraj zamontowałem rejestrator.
Wybrałem model podobny do tego, jaki miałem już w poprzednim aucie i doskonale się sprawdził.
Zależało mi na jak najmniejszym rozmiarze, żeby jak najmniej rzucał się w oczy.

Zdjęcia pokazują, że osiągnąłem zamierzony cel. Z zewnątrz praktycznie trudno zauważyć, że coś jest pod lusterkiem, trzeba się dobrze przyjrzeć. Wewnątrz też nie rzuca się w oczy. Nie zasłania pola widzenia, nie wystaje nawet zza lusterka wewnętrznego.
Załączniki
IMG_0214.JPG
IMG_0215.JPG
IMG_0216.JPG
IMG_0218.JPG

Awatar użytkownika
zalmen3
VIP
Posty: 379
Rejestracja: 11 mar 2015, 10:07
Lokalizacja: PZ
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: L + tempomat
Silnik: 1,25
Przebieg: 99999
Kolor: wendy brown
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: hatchback
Inne auto / jakie?: Citigo

Post autor: zalmen3 »

Jaki to model? Jak poprowadziłeś kabel zasilający - podważałeś plastyki, czy jakoś go wkleiłeś pomiędzy nie a szybę?

ghost2255
Posty: 219
Rejestracja: 20 sie 2015, 19:20
Lokalizacja: Wroclaw; Poland

Post autor: ghost2255 »

Model to MEDIATECH MT4048.
Kabel jest poprowadzony do lampki wewnętrznej, skąd jest podpięte zasilanie.
Całość montażu jest bezinwazyjna. Nic nie wierciłem ani nie ciąłem. W każdej chwili można wszystko zdemontować bez śladu.
Kabel zasilający jest cienki i wchodzi pod podsufitkę. Ten widoczny fragment jest w peszlu, dlatego wydaje się gruby.

Awatar użytkownika
zalmen3
VIP
Posty: 379
Rejestracja: 11 mar 2015, 10:07
Lokalizacja: PZ
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: L + tempomat
Silnik: 1,25
Przebieg: 99999
Kolor: wendy brown
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: hatchback
Inne auto / jakie?: Citigo

Post autor: zalmen3 »

A do czego konkretnie to podpiąłeś, do tej diody? Lampka przecież nie ma cały czas zasilania, bo jak zamkniesz drzwi to gaśnie (nie bij jak się mylę) :D

ghost2255
Posty: 219
Rejestracja: 20 sie 2015, 19:20
Lokalizacja: Wroclaw; Poland

Post autor: ghost2255 »

Tak, do diody. Ona świeci jak kluczyk jest w stacyjce i to wystarcza.

Awatar użytkownika
zalmen3
VIP
Posty: 379
Rejestracja: 11 mar 2015, 10:07
Lokalizacja: PZ
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wyposażenie: L + tempomat
Silnik: 1,25
Przebieg: 99999
Kolor: wendy brown
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: hatchback
Inne auto / jakie?: Citigo

Post autor: zalmen3 »

No to wszystko jasne - dzięki ;-)

ghost2255
Posty: 219
Rejestracja: 20 sie 2015, 19:20
Lokalizacja: Wroclaw; Poland

Post autor: ghost2255 »

Najnowsza modyfikacja w mojej kijance-nakładki na ograniczniki.

Dzisiaj przyszły z Chin i od razu poszedłem zamontować. Załaczam foto.
Cena.... :lol: 1.30$ o-o o-o o-o
Załączniki
IMG_0314.JPG

bartex
Posty: 36
Rejestracja: 27 maja 2015, 19:36
Lokalizacja: Skc

Post autor: bartex »

Zapodaj link skąd kupowałes :)

ghost2255
Posty: 219
Rejestracja: 20 sie 2015, 19:20
Lokalizacja: Wroclaw; Poland

Post autor: ghost2255 »

z aliexpress.
Tylko pomyliłem się co do ceny. Kosztowały coś ponad 3$.

Już mam linka; klik

ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje Rio”